İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

yüksek lisans ingiliz dili edebiyat

Seçenekler Stil
Alt 09.11.2009   #1
yigitkaradeniz
Çaylak Üye

Yazılar: 3
yüksek lisans ingiliz dili edebiyat

merhaba arkadaşlar ankarada bir vakıf üniversitesinde ingiliz dili ve edebiyatı bölümünü ocakta bitiriyorum yüksek lisans a gitmeyi düşünüyorum ingiltereye ama öncelikle dil okuluna gitmem gerektiğini falan söylediler bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim
yigitkaradeniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.11.2009   #2
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
nasıl yani ingiliz dili ve edebiyatı mezun olup dil eğitimine mi gideceksin? valla ben anlamadım nasıl oluyor bu iş? senin ingilizcen yok mu?

Alıntı:
yigitkaradeniz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaşlar ankarada bir vakıf üniversitesinde ingiliz dili ve edebiyatı bölümünü ocakta bitiriyorum yüksek lisans a gitmeyi düşünüyorum ingiltereye ama öncelikle dil okuluna gitmem gerektiğini falan söylediler bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.11.2009   #3
yigitkaradeniz
Çaylak Üye

Alıntı:
adam smith´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
nasıl yani ingiliz dili ve edebiyatı mezun olup dil eğitimine mi gideceksin? valla ben anlamadım nasıl oluyor bu iş? senin ingilizcen yok mu?
bende anlamadım zaten var tabi ingilizcem ama vize vermiyorlarmış master için falan diye saçma sapan şeyler duydum dil eğitimi için vize alıp sonra mastera başvurmak daha kolaymış banada saçma geldi

özet olarak mastera gitmek istiyorum yardımcı olabilecek misiniz
Alt 09.11.2009   #4
vires
Üye

Yazılar: 91
Yiğitkaradeniz okulların sitelerinde başvuru formları var. Çoğu üniversiteye internetten başvurulabiliyor. Bunun dışında danışmanlık şirketlerinden de bedava yardım alabilirsin. Anlaşmalı oldukları okullara senin adına bedava başvuru yapıyorlar. Elini çabuk tutarsan şubat döneminde başlıycak üniversitelerden kabul alabilirsin.
vires isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.11.2009   #5
adam smith
Kıdemli Üye

allahım ya bu ne ben anlamadım? bu kişiler bu işten para kazanıyorlar yani valla boşuna yaşıyoruz. ya hiç öyle şey olur mu asıl tam tersi master için verilen vize çok daha kolay olur. okula başvuru yapacaksın zaten istenen belgeler belli. bunlarla başvuru yapacaksın okuldan kabul alman durumunda sonra okuldan gelen kabulle vizeye başvuracaksın.hatta senin ıelts veya toefl skoru bile göstermeyebilirsin. çünkü zaten ingilizce bir bölümden mezun olmuşsun. vires arkadaşın dediği gibi danışmanlar var bu işi ücretrsiz yapan ama onlarda kendi anlaşmalı okullarına gönderiyorlar yani öğrenci için ne iyiyse onu pek düşünmüyorlar bundan dolayı kendinde araştırma yapman senin için daha faydalı olur.

Alıntı:
bende anlamadım zaten var tabi ingilizcem ama vize vermiyorlarmış master için falan diye saçma sapan şeyler duydum dil eğitimi için vize alıp sonra mastera başvurmak daha kolaymış banada saçma geldi

özet olarak mastera gitmek istiyorum yardımcı olabilecek misiniz
Alt 13.11.2009   #6
yigitkaradeniz
Çaylak Üye

Alıntı:
adam smith´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
allahım ya bu ne ben anlamadım? bu kişiler bu işten para kazanıyorlar yani valla boşuna yaşıyoruz. ya hiç öyle şey olur mu asıl tam tersi master için verilen vize çok daha kolay olur. okula başvuru yapacaksın zaten istenen belgeler belli. bunlarla başvuru yapacaksın okuldan kabul alman durumunda sonra okuldan gelen kabulle vizeye başvuracaksın.hatta senin ıelts veya toefl skoru bile göstermeyebilirsin. çünkü zaten ingilizce bir bölümden mezun olmuşsun. vires arkadaşın dediği gibi danışmanlar var bu işi ücretrsiz yapan ama onlarda kendi anlaşmalı okullarına gönderiyorlar yani öğrenci için ne iyiyse onu pek düşünmüyorlar bundan dolayı kendinde araştırma yapman senin için daha faydalı olur.
doğru söylüyorsun arkadaşım,okul için ben biraz araştırdım ama emin değilim yani bir sürü okul var çok maliyetli bir okul olmasını da istemiyorum sizin tavsiye edeceğiniz var mı onu sorsam londra düşünüyorum
Alt 13.11.2009   #7
adam smith
Kıdemli Üye

benim okul söylemem önemli değil sen bak okullara hangisi sana uygunsa onu burda sor sadece ben değil benden başka daha önce master yapmış, yapan birileri söylediğin okul hakkında bilgi sahibidirler. yani sen okulunu bul biri illaki yardımcı olur sana. maliyet konusuna gelince master için okulların sözel bölümlerde aşağı yukarı aynıdır. 7000£ ile 10000£ arasında değişir.

Alıntı:
doğru söylüyorsun arkadaşım,okul için ben biraz araştırdım ama emin değilim yani bir sürü okul var çok maliyetli bir okul olmasını da istemiyorum sizin tavsiye edeceğiniz var mı onu sorsam londra düşünüyorum
Alt 16.11.2009   #8
Nuray81
Çaylak Üye

Yazılar: 28
Merhaba, ben de Ingiliz Dili ve Edebiyati mezunuyum, ve su anda Londra"da master yapiyorum. senden istedikleri sinav her master yapmak isteyenden istenen IELTS sinavi olmali. benim gerek olmadi. sinavsiz kabul edildim, niyet mektubumu ve mulakati ve egitim gecmisimi yeterli buldular. iyi sanlaslar
Nuray81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil