İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

YOK denkligi hakkinda bilgisi olan ???

Seçenekler Stil
Alt 09.06.2009   #1
korach
Çaylak Üye

Yazılar: 27
YOK denkligi hakkinda bilgisi olan ???

arkadaslar burdanin alinan diplomalarin turkiyede gecerli olup olmadigini ve YOK denkliklerini arastirabilecegimiz bir organ varmidir?

Media Studies bolumu olan bildiginiz uygun fiyatli bir kolej varmidir?
korach isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2009   #2
Filanguage
Kıdemli Üye

Yazılar: 483
Arrow

Alıntı:
korach´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaslar burdanin alinan diplomalarin turkiyede gecerli olup olmadigini ve YOK denkliklerini arastirabilecegimiz bir organ varmidir?

kardes kesin vardir amam ucra koselerde sehir merkezine uzak yada ulasim olanaklari kisitli amam bu kotu degil tabii cok arastirman lazim ..ben yaklasik 6 aydir kurs ve universite arastiriyorum almisken kaliteli bir universite ucuz yollu bitireyim diye ugrasiyorum cok arastir hatta universitelerden prospectuse iste yolluyorlar .. aksam al eline kagit kalem tum olanaklari fiyatlari liste yap.. aslinda bende media ve benzeri bisey okumak istiyorum amam tedirginligim dersleri .. ne tur dersler cikar ..matematik le hic aram yokta o yuzden yanii D ama oncelikle sana tavsiyem ingilizceni en ust seviyeye cikarmaya bak ...sonra bu ise kalkis hem is bulman kolaylasir hemde daha net ogrenir ve takintili gitmezsin .. basarilar ..
Filanguage isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2009   #3
traveller46
Çaylak Üye

Yazılar: 23
Alıntı:
korach´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

arkadaşım umarım aşağıda yazılan seni aydınlatır. bu adrese mail atarsan cevap alabiliyorsun.ben denemiştim.

Yurtdışındaki üniversitelerin belirli bir kalitede eğitim verip vermediğini Türkiye’de YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) denetler. Her yıl belirli kriterlere göre yapılan değerlendirmeler sonucu, yurtdışında üniversite veya yüksek lisans eğitimi yapmak isteyen öğrencilerin gitmek istedikleri okuldan alacakları diplomanın Türkiye’de geçerli olup olmayacağına karar verir. Dünya genelinde binlerce üniversite olduğu için öğrencinin hangi üniversitelerin diplomalarının YÖK tarafından onaylı olduğunu YÖK'ten öğrenmesi gerekir. Öğrencinin YÖK’ün aşağıdaki adresine telefon ederek veya faks göndererek gitmek istediği üniversitenin denkliğinin olup olmadığını öğrenmesi önerilir.

İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya Devlet Üniversite sistemine sahip olduğu için adı geçen ülkelerin devlet üniversitelerine YÖK tarafından denklik verilir. Ancak Amerika’da Devlet ve Özel üniversitelerinin çok sayıda olması nedeniyle pek çok Amerikan Üniversitesi YÖK denkliğine sahip değildir.

Yükseköğretim Kurulu Denklik Birimi
06539 Bilkent Ankara
Tel: 0312-2987142
Faks: 0312-2664744
www.yok.gov.tr
traveller46 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil