arkadaşlar yerleşim vizesi alınca, vizenin onaylandığı tarihten itibarenki 28 gün içinde ingiltere ye giriş yapmak zorunluluğu olduğu hakkında bazı yazılar okudum ve birkaç kişiden duydum.
öncelikle, telefonla 3 ayrı danışmanlık şirketine de sordum ve hepsi de böyle bir zorunluluk olmadığını söylediler. bir tanesi 3-4 ay içinde giriş yapsanız daha iyi olur ama istenilen zamanda giriş yapabilirisinz diye de ekledi. forumda okuduğum (ki ısrarla 28 gün kuralı olduğu yazılmış bazı arkadaşlar tarafından) ve birkaç kişiden duyduğum şeylerden soora epey bir panik olmuştum kısa süre de olsa.
world bridge konuyla lgili mesaj yolladım ve gelen cevap aşağıdaki gibi:
---
Sayın Bayan,
E-posta ile ilettiğiniz sorunuz için teşekkür ederiz. Sorunuzun yanıtı olarak size aşağıdaki bilgileri vermek istiyoruz:
Vizenin verilme tarihinden itibaren vizenin geçerli olduğu süre içerisinde herhangi bir zamanda seyahat edebilirsiniz.
WorldBridge’e başvurduğunuz için tekrar teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
---
bunu yazmamın sebebi belki sağda solda bunu görüp/duyup emin olamayan arkadaşlar varsa onlara yardımcı olabilirim düşüncesidir.
benim bildigim tek 28 gun kurali var tabi degismediyse vizen bitmesine 28 gun kala butun evraklarinin home officete olmasi gerekiyoo yok gitme icin 28 gun icinde olacak die bi kaide oldugunu sanmiyorum
Merhaba WorldBridge’ ın vermıs oldugu dogrudur fakat sogle bır durum var.vıze baslangıc tarıhınden 90 gun ıcerısınde ulkeye gırıs yaparsanız .27 ay sonunda eger toplamda 2 sene ıngılterede kalmıs ısenız suresız oturum alma sansınız olacak..eger kı vıze baslangıc tarıhınden ıtıbaren 90 gunu asarsanız suresız oturum ıznı alma yerıne vıze uzatma basvrusu yapabılıyorsunuz...WorldBridge’ın dedıgı gıbı ıstedıgınız gıbı gırebılırsınız fakat dıkkat edılmesı gereken nokta budur...
evet bu konuda haklısın. orada 2 yıl kalmak gerekiyor süresiz oturum alabilmek için. bu yüzden ne kadar erken gidilirse vizeyi aldıktan sonra, o kadar iyi olur.
eskiden vizeyi 24 ay veriyorlardı simdi 27 ay bende 40 gun sonra giris yaptım.durum su 2 yıl icinde 90 gun uk dısında kalmayacaksınız eger kalırsanız tekrar 2 yıllk vizeye basvuruyorsunuz surekli oturuma degil
eskiden vizeyi 24 ay veriyorlardı simdi 27 ay bende 40 gun sonra giris yaptım.durum su 2 yıl icinde 90 gun uk dısında kalmayacaksınız eger kalırsanız tekrar 2 yıllk vizeye basvuruyorsunuz surekli oturuma degil
hımm ben 2 yıl orda yaşamak zorunda olduğumu sanıyordum süresiz oturum alabilmek için. hatta ailemi görmek için iki yılda toplam 2 ay vaktim kalıyor falan diye düşünüyordum. eğer senin dediğin gibiyse yani iki yılı orada geçirmek zorunda değilsem o zaman bu benim için iyi haber belki de eşim ben zırt pırt mızırdanıp, tr ye gidicem yeğenimi özledim falan diyerek başının etini yemiyim diye mi böyle söyledi bana :/
ben de yerleşim vizesi basvurumu yaptıktan 15 gün sonra Tr de vizem onaylandı ve 22 Nisan 2010-22 Temmuz 2012 arası icin yerleşim vizem verildi, ben 13 Haziranda Tr den ayrılmayı düsünüyorum bu durumda bir sorun yasanır mı, ayrıca toplam tatiller falan mı iki yılda 90 günü gecmemeli yoksa 1 seferde 90 gün UK den ayrı kalmamalı mıyım, kafam karıstı biraz, yardımcı olabilecek arkadaslar olursa cok sevinirim x
Arkadaşlar 28 gün kuralı vizenizin bitmesine 28 gün kala evrak göndermeye başlayabilirsiniz demek.Çünki 28 günden önce evraklarınızı göndermeye başlamayın diye belirtiyolar.28 gün kala tüm evraklar orda olmalı derken 28 gün kaladan itibaren evraklarınızı istediğiniz zaman gönderin diyorlar bunu açıkça kendiniz sitede de okuabilirsiniz.
Eskiden 24 aylık vize veriolardı evet ama şuan 27 aylık vize vermelerinin sebebi 2 yıl (24 ay) haricinde geriye kalan 3 ayıda yurduna gitme durumu ,bir takım işlerini halletmeniz ya da acil durumlar nedeniyle yurdunuza seyehatte bulunmanız gerekirse diye veriolar .Bu da 3 ay yani 90 gün haricinde 2 yıl İngiltere de kalmanız gerekliliğini açıkça ortaya koymakta...
Ancak şöyle bir durum var eşim geçenlerde yetkilileri arayarak görüştü ve bu 2 yıl kalma zorunluluğunda herhangi bir esneme payı olup olmadığını sordu ve onlar cevaben esneme payı olduğunu 2 yıla yakın süre yada bu 2 yıl içinde en fazla İngilterede bulunmanız gerektiğini söylediler bunu da dip not olarak belirteyim.