Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 02.03.2010   #1
evrem
Çaylak Üye

Yazılar: 14
Smile yerleşim vize

Selam,
25 Ocak'ta yerleşim vizesine başvurdum ve 37 gündür hiç ses yok konsolosluktan. Sizce bu normal mi? Benimle aynı tarihte başvurup da haber alan var mı? Paylaşırsanız çooook sevinirim
evrem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.03.2010   #2
ibrahim923
Kıdemli Üye

Yazılar: 155
Alıntı:
evrem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam,
25 Ocak'ta yerleşim vizesine başvurdum ve 37 gündür hiç ses yok konsolosluktan. Sizce bu normal mi? Benimle aynı tarihte başvurup da haber alan var mı? Paylaşırsanız çooook sevinirim
bence cok normal.. ben 74 gundur ankara anlasmasini bekliyorum...

yerlesim vizesinde de ayni seyler gecerli 1 haftada da sonuclanabiliyor.100 gunde de sonuclandigi oluyor..tamamen vize memurunun keyfine kalmis..sabirli olmaktan baska care yok..
ibrahim923 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2010   #3
evrem
Çaylak Üye

Evet Kimisi 9 günde alıyor kimisi 90 günde Kriterleri nedir, gerçekten anlamak zor...Benim başvurduğum tarihte başvurup da bekleyen var mı merak ediyorum.
Alt 03.03.2010   #4
ibrahim923
Kıdemli Üye

Alıntı:
Evet Kimisi 9 günde alıyor kimisi 90 günde Kriterleri nedir, gerçekten anlamak zor...Benim başvurduğum tarihte başvurup da bekleyen var mı merak ediyorum.
benim bir akrabam 12 ocakta basvurmustu 3 subatta 2 yillik oturum vizesini aldi..
Alt 03.03.2010   #5
evrem
Çaylak Üye

Benim de demek istediğim bu Neye göre 1 haftada neye göre 10 haftada vize veriyorlar anlamak zor. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz
Alt 03.03.2010   #6
ibrahim923
Kıdemli Üye

Alıntı:
Benim de demek istediğim bu Neye göre 1 haftada neye göre 10 haftada vize veriyorlar anlamak zor. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz
kesinlikle bir nedeni yok..soyledigim gibi tamamen vize memurunun keyfine kalmis..sana inanirsa zaten hemen vizeni gonderiyor..sen basvuru yaptigin zaman zaten worldbridge sana basvuru hakkinda bilgilerin yer aldigi birkac kagit veriyor..orada max sure yaziyor..yani max sureye kadar bekletme haklari var..
6 gunde ciktiginida gorduk..artik toptan mi degerlendiriyorlar ne yapiyolar bilememeyiz ancak kendi insiyatiflerindeki bir konu olduguna eminim..bir de soyle birsey var mesela vize verdiklerinde ve de senin eline ulastiginda goreceksin ki vizenin basilma tarihi sana ulastigi tarihten 1 hafta hatta 2 hafta oncesinden basilmis oluyor..o gunlerin de bosa gidiyor tabiki...durum boyle..bunun aciklanacak bir tarafi yok..
ben senden daha kotu bir durumdayim..75.gune girdim..forumlarda yazilar yazarak kendimi avutmaya calisiyorum
bence cok kafana takmamalisin..zaten evraklarin saglamsa baska turlu dusunmene gerek yok..biliyorum baya para vermissindir,masraf yapmissindir ama bu isler ne yazikki boyle..adamlar hem dunya kadar para kazaniyorlar hem de ulkelerini insanlarin gozunde saygi duyulmasi gereken bir ulke olarak gosteriyorlar..turkiyenin de ileride boyle olmasini cok isterdim..ama pek umudum oldugunu soyleyemem..
cok kafana takmamalisin..umarim basvurun kisa sure icerisinde sonuclanir.
Alt 03.03.2010   #7
evrem
Çaylak Üye

Umarım sizin de bir an önce sonuçlanır. Benim başvurduğum tarihte yerleşim vizesine başvuran başkası da yok sanırım..
Alt 03.03.2010   #8
ovidius_27
Üye

Yazılar: 51
kardeşim ben uzun dönem öğrenci vizesine 19 ocakta başvuru yaptım hala bekliyorum yerleşim vizesine başvurursam herhalde 5 sene de alacağım
ovidius_27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2010   #9
Palmyra
Kıdemli Üye

Yazılar: 207
arkadaşlar bu ankara antlaşmasına illa çalışma izni içinmi başvurulur acaba ?
Palmyra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2010   #10
evrem
Çaylak Üye

Siz de uzun dönem öğrenci vizesi için bayağı uzun zamandır bekliyorsunuz o zaman. Yazın başvuran bir arkadaşım uzun dönem öğrenci vizesini 5 günde almıştı.

Ankara anl. ile de sadece kendi işinizi yapabiliyorsunuz; yani şirket açıyorsunuz, vergi ödüyorsunuz vs. Ankara anl. ile başkasının yanında işçi olarak çalışamıyorsunuz.

Seçenekler
Stil