Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 03.12.2007   #1
crackcrash
Çaylak Üye

Yazılar: 14
yeni vize sistemi

merhaba herkese

ben yeni kayıt oldum siteye, şişlideki desk eğitim vasıtasıyla londrada 3 aylık bi kursa katılıcam (tabi vize alabilirsem) konsolosluk artık başvuruları bireysel alıyormus diye bildirdiler bana.bu durum vize almayı zorlaştırır mı yoksa yeni sistemle dahamı kolaylaşır.babamı e yakın bi arkadasımı sponsor olarak gösterdim onların hesapları toplamı 16000 kendi hesabımda da 2000 ytl var babamın ve kardesimin üzerine 2 aadet dükkan abiminde 13000 ytl limitli k.kartını gösteren belgeleri hazırladım.gecen ay aöf işletme diploması aldım hazırlık sınıfı bitirdiğimi ve intermediate seviye ingilizce bildiğimi gösteren sertifikam var.sizce vize alabilme şansım nedir?
crackcrash isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2007   #2
crackcrash
Çaylak Üye

kimse yorum yazmamış olsun
13 ünde mülakata giriyorum neler konuşuldugunu yazarım bi çok arkadasın işine yarar umarım
Alt 11.12.2007   #3
sifre_b
Üye

Yazılar: 95
Alıntı:
sifre_b´isimli üyeden Alıntı
yeni vize başvurularında artık parmak izi ve gülen yüzle dijital fotoğraf alıyorlar. aynı zamanda 6 aydan az süreli eğitim amaçlı vize öğrenci-turist vizesi haline geldi. yani öğrenci-turist vizesine sahipseniz eğitim süreniz bittiğinde dönmek zorundasınız, çalışma izni gene yok kesinlikle ve okulu uzatamiosun.
sifre_b isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.12.2007   #4
crackcrash
Çaylak Üye

bugün gittim evraklarımı verdim.daha önce yurt dısına cıkmadıgım için beni mülakata çağırıcaklarını düşünüyorum.
Alt 24.12.2007   #5
Turkish_blood_oMoN
Çaylak Üye

Yazılar: 11
Dostum sonucları ve karsılastıgın seyleri soylersen yararlanmak isterim bende basvuru yapıcam ve durumlarımız kısmen aynı ..
Turkish_blood_oMoN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.12.2007   #6
important
Çaylak Üye

Yazılar: 11
crackcrash::::::::::::::::

üstad son durum nedir bende ocak ın ilk haftası başvuru yapacagım lütfen deneyimlerini paylaş bizimle...
important isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2008   #7
denix
Çaylak Üye

Yazılar: 1
arkadaşlar merhaba
18 aralıkta yaptıgım 1 snelik vize başvurumun sonucunu dün geldi..yardımcı olur mu bilmiyorum ama yine de bazı noktaları paylaşmak isterim...

her şeyden önce pasaportum yeşildi ve daha önce bi kaç kere yurtdşına çıkmşılığım vardı..bunlar avantaj olarak görülse bile okulu bitrireli iki, stajı bitireli(avukatlık) bir sene olmuştu, bu süre zarfında çeşittli sınavlara girmiş olmakla beraber bir işte çalışmıoyrdum..

vize başvurumu internet üzerinden yaptım ve evrkaları teslim için randevuyu da internetten aldım (oraya gidp saatlerce bekleyn insanlar varmış,kesinlikle bu işi internetten halldedin)

vize başvurusu için istenen evraklar bölümünde "türkeçe belgelerin ingilizce tercümesiinin verilmesi önerilir" kabilinden bi yazı olması sebebiyle kimi yazıları (banka hesabım, okul kayıt kagıdım, davet mektubum, oraya nedne gitmek istedğim ile ilgiili olanlar hariç )türkce verdim..ancak teslim sırasınd görevli tğrkçe tercümesi olmayan maaş bordrolarını ve diğer yazıları kabul edemeyeceğini, başvuruyu inceleyenlerin ingiliz oldugunu ve ingilizce tercümesini vermemin ZORUNLU oldugunu ve başvurmun bu şekliyle reddedilebilceğini söyledi..ben ise ZORUNLULUK ve ÖNERMENİN farklı şeyler oldugnu söyleyrek evraklarımı bu şekilde vermek istedğimi söyledim..aramızda ufak bi tartışma gectikten sonra başvurumun üstüne "başvuru sahibin uyarmama ragmen bazı belgeleri türkce vermek isted" gibilerinden bi yazı yazdı ve bende bunu imzaladım bu şekilde başvurmu yapmış oldum..araya giren bayram, noel, yeni yıl tatillerinin ardından mülakata çagrılmadan dün itibarıyla 1 senelk vizeyi aldım

darısı tüm başvuru yapan ve bekleyn arkadaşların başına
denix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil