Oldukça yaşlıyım,yemek yapmak hobim,dünya mutfaklarını inceliyorum ,İngiltere de 9 yıl yaşadım,ve yemekleri ni çok beğeniyorum,daima söylenen 'İngiliz mutfağı yoktur'u kesinlikle benimsemiyorum,yanlız dünya nın her yeri gibi gençler eski geleneksel ve zor yemekleri yapmamaktadırlar,bu konular da bildiğim kadarı ile yardımcı olurum.
ingiliz mutfağı yoktur sözüne ben de katımıyorum. fakat uk de hane halkı olarak düşünürsek "yemek kültürü" yoktur diye düşünüyorum ben.
yanlız ilginçtir 2005 senesinde Londra'nın biraz dışındaki Berkshire bölgesinde bulunan Bray kasabasındaki Fat Duck(şişman ördek) restoranı 500 aşçı, restoran sahibi ve yemek-mekan eleştirmeninin katıldığı uluslararası bir panelde dünyanın en iyi restoranı seçildi. şefi ve sahibi Blumenthal adında genç bir ingiliz.
Bu "en iyi 50" listesi İngiltere'nin artık dünyanın lezzet merkezi olduğunu, Fransa, İtalya gibi ülkeleri geride bırakarak ispatladı çünkü sadece birincilikle ödüllendirilen Fat Duck'tan başka 13 İngiliz lokantası daha aynı listede yer aldı.
fat duck lokantası sadece yemek satmıyor. tersine burası başı başına bir 'yemek yeme deneyimi' satıyor.
yemekler sadece lezzetli değil, yukarıda belirttiğim gibi birer buluş. Sardalye sorbesi, çikolatalı-karnabaharlı risotto, mürekkep balığı ile sunulan tavşan ve de en ünlüsü yumurtalı- beykınlı dondurma lezzetseverlerin önünde yeni kapılar açıyor. Eğer Blumenthal'ın bu değişik yemeklerinin çoğunu tatmak istiyorsanız da 18 tadımlık yemekten oluşan 90 poundluk mönüyü tercih edebiliyorsunuz.
Tabii tüm bunları yiyebilmek için önce yer ayırtmanız gerekiyor. Rezervasyonlar en az 2 ay öncesinden yapılıyor Fat Duck'ta. Ayrıca en fazla altı kişilik masa veriyorlar. Rezervasyon ayarlandıktan sonra da şehir merkezinden 50 dakikalık bir tren yolculuğuyla restoranın bulunduğu bölgeye ulaşıyorsunuz.
Merhaba arkadaslar
Sana katiliyorum sifre b. Benim izlenimlerimde ayni bu konuda. Basta bende buraya gelmeden evvel farkli dusunuyodum ama burda anladim bu insanlar elindeki degerlerin kiymetini biliyolar ve ona gore kullaniyolar.Ama ne yazikki bizim ulkemizin 3 tarafi denizle cevrili olmasina ragmen biz bunu yeteri kadar kullanmiyoruz.arti bizim ulkemizde yetisen sebze ve meyveleri ise katmiyorum.Benim mutfak hakkinda bilgim olmamasina ragmen aradaki farki anliyabiliyorum.Ama bizim kendimize has yemeklerimizi ozlemememiz icten bile degil burda.Tek sorunumuz biz bunu gelistrmiyoruz bu adamlar bunu yapiyor. Tekrar soyluyorum gelmeden evvel cok dusunuyodum alisabilcezmi diye ama okadarda dusuncek bisey olmadigini grdum.Saygilar eyvallah.
İngiltere ye alışmanız ne güzel,insanın bulunduğu yerin güzelliklerini görmesi,yeni şeyler öğrenmesi,çok güzel tabi ki ağızımızın alıştığı şeyleri özlüyoruz,ama yeni tat lar da deneme fırsatımız oluyor.Orada bize ait yemekleri de bulma imkanı var,veya pişirebilirsiniz..
Kesinlikle degisik kulturler gorup tanimak cok onemli.Ingilterenin kendi kulturu bir yana birde icin de barindirdigi cok farkli kulturlerde var (Cinlisi,pakistanlisi indian vs...)Bu insanlar kendi memleketlerinin yemek kulturunu buraya tasimislar ve bunlarin hepsi icice senin onunde.Bunlari gorup ogrenmek cok guzel.Ayrica burada kendi ulkemizin yemeklerini yapmak yada disarida yemekte mumkun. Sadece bazi tatlar ulkemdeki
tatlari tutmuyo ama yinede insanin dogdugu yer degil doydugu yer onemli.
Insanlar icin fazla fark edicegini zannetmiyorum.Bir zaman sonra insan oglu herseye alisiyor.Hicbirsey zor degil insanlar icin yeterki azim olsum.
Saygilar,eyvallah
İngiltere'ye ilk gittiğinizde yemeklere alışmak zor olmadı mı? Yemekler benziyor mu Türkiye'deki yemeklerle? Ben de bu yaz yurtdışına çıkmak istiyorum fakat yemeklere alışmam zor olur gibime geliyor, zaten iştahlı biriyim aslında herhalde epey kilo veriririm artık yaz boyunca Bir de orda okurken,kalırken yemeklerin neler içerdiğini nasıl anlayabiliriz, domuz eti yada yağı olup olmadığını? Türk resturantları var mı?
Syagılarımla, İyi Günler.
Size hayatınızda iyi şanslar dilerim öncelikle,İngiltere de çok güzel yemekler bulacağınıza eminim,fakat bazı insanlar farklı lezzetlere alışamaz,öyle ise de bir çok Türk bakkalı olduğunu göreceksiniz,ve Türk lokantası,ama ben nacizane değişik kültürlere bilgi bakımından açık olmanızı öneririm.