cifte vatandas olupta ismi bulgar pasaportunda bulgarca yazanlar,,,
soyle bir sorunum var arkadaslar misir vatandasi ile evlendim bulgar pasaportu ile gitmistim misira ve o pasaportla evlendim... evliligimin tecili icin misir konsolosluguna (tc) basvurdum...ancak isim benzerligi yok dediler turkiyeye nifus mudurluguna yazi yazdim isin icinden cikamadik dedilerrr...bi isim benzerligini kanit etmem gerekiyormus.ankaraya iciislerine yazi yazdik hala cvp yok...bulgar konsololugundan temin edebilirsin dioarlar...bulgar konsoloslugu londra subesi biz anlaamdik bunu dedilerrrr.......
evraklarla ilgili bi bilgisi olan fikri olan varmi?
ne yapilmali nereye gidilmeli nifus cuzdanim bulgar pasaportumu gosterdik yolladikkk..
cifte vatandas olupta ismi bulgar pasaportunda bulgarca yazanlar,,,
soyle bir sorunum var arkadaslar misir vatandasi ile evlendim bulgar pasaportu ile gitmistim misira ve o pasaportla evlendim... evliligimin tecili icin misir konsolosluguna (tc) basvurdum...ancak isim benzerligi yok dediler turkiyeye nüfus mudurluguna yazi yazdim isin icinden cikamadik dedilerrr...bi isim benzerligini kanit etmem gerekiyormus.ankaraya iciislerine yazi yazdik hala cvp yok...bulgar konsololugundan temin edebilirsin dioarlar...bulgar konsoloslugu londra subesi biz anlaamdik bunu dedilerrrr.......
evraklarla ilgili bi bilgisi olan fikri olan varmi?
ne yapilmali nereye gidilmeli nifus cuzdanim bulgar pasaportumu gosterdik yolladikkk..
Karmaşık bir durum gibi duruyor ama bana göre hatalı olan kısım şurası bulgar pasaportuyla evlilik yapıyorsun ama tc vatandaşıymış gibi tecil ettirmeye çalışıyorsun. bu durumda yapılacak 2 şey var 1 ncisi bulgaristandan başvuru yapıp mısırdan bunun tecil edilmesini isteyeceksin.. 2 ncisi mısıra gidiceksin bulgar pasaportuyla oradan bu evliliğin olduğuna dair belge alıcaksın ve bunu götürüp bulgaristanda onaylatacaksın... bana göre bunlar olmassa bu durumun içinden çıkılamaz. hiçbir alaka yokken tc den başvurman sıkıntı yaratmış..
canim ben suan londrada calisiorum oyuzden tr ye gidipte belge almam cok zor burdaki konsolosluk bulgar konsoloslugundada alabilirsin dedide bende tam bilmiorum isin icinden cikamioruzz ankaraya basvurduk uzadida uzadi misirdaki tc konsoloslugu hic bisi bilmio varmi bole bi sacmalik....
gayretepedki bulgarla ilgilimi yoksa ?kesin ogrenirse bana at adresi belki biri alir benim icin gidipte acil cok ihtiyacim var .....
[hukuki neti daha once okumustum.Ancak soyle bir durum var benim kirmizi pasaportum elimde olmadigindan dolayi bayindirlik ve isken makamina basvuruda bulunamiyorum.Isim benzerlik belgesi icin gocmen kagidi tc nufus czd foto.gocmen kagidi ile basvurarak kaymakamlik veya isken bakanligindan alinabilio yada eger kirmizi pasaportun yoksa bir fiil ankaraya yazi yazip istemek gerekiyormus.bunuda yaptim henuz bir cevapla karsi karsiya degilim..cok agir yuruyor bu isler malesefki bizim memlekette...bakalim buhafta icinde nasil bir yanit alacagim bilmiyorum..yani sonucta bize vatandaslik verilirken bu isimler biliniodu ciftevatandasligi olan bir kisi bellidir iki ulkeninde vatandasidir nedir bukadar uzatmak anlamiyorumki...tc kimlik cuzdani veriliyor demekki vatandas oncesini kagit etmissiniz degilmi...
Bizim bürokrasiye takıldıysanız ve dayınız, amcanız yoksa işiniz zor..
Umarım tez zamanda hallolur..
Alıntı:
gorgeous_cry´isimli üyeden Alıntı
[hukuki neti daha once okumustum.Ancak soyle bir durum var benim kirmizi pasaportum elimde olmadigindan dolayi bayindirlik ve isken makamina basvuruda bulunamiyorum.Isim benzerlik belgesi icin gocmen kagidi tc nufus czd foto.gocmen kagidi ile basvurarak kaymakamlik veya isken bakanligindan alinabilio yada eger kirmizi pasaportun yoksa bir fiil ankaraya yazi yazip istemek gerekiyormus.bunuda yaptim henuz bir cevapla karsi karsiya degilim..cok agir yuruyor bu isler malesefki bizim memlekette...bakalim buhafta icinde nasil bir yanit alacagim bilmiyorum..yani sonucta bize vatandaslik verilirken bu isimler biliniodu ciftevatandasligi olan bir kisi bellidir iki ulkeninde vatandasidir nedir bukadar uzatmak anlamiyorumki...tc kimlik cuzdani veriliyor demekki vatandas oncesini kagit etmissiniz degilmi...