İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Seçenekler Stil
Alt 27.05.2008   #1
margon
Çaylak Üye

Yazılar: 3
Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Herkese meraba,
Şu anda bilkent üniversitesi hukuk fakültesinde öğrenciyim. Daha önce İngiltere'ye 15 günlük dil eğitimi için gelmiştim. Bu yaz kendi olanaklarımla çalışmak ve dilimi geliştirmek için gelmek istiyorum. Herhangi bir kursa veya dil okuluna yazılmadan gelip orada bir iş bulmam mümkün mü? Vize konusunda karşılaşabileceğim sıkıntıları nasıl aşabilirim. Ayrıca vize sorununu aşıp geldiğimi varsayarsak buradan bavulla saat, güneş gözlüğü gibi ürünler getirip orada işportacı gibi satış yapmam mümkün mü. Bu konuda yapmam gereken prosedürler nelerdir? Bavulla giriş yaparken 20 kilo sınırını aşması dışında ne gibi problermler karşılaşabilirim. Vergilendirme söz konusuysa bu konuda bilgisi olan var mı?
Sorularım uzun oldu ama bu konularda bilgi sahibi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Görüşmek üzere.
margon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2008   #2
odicle
Çaylak Üye

Yazılar: 5
Oncelikle isportaciligi unut bence. Zaten ingiltere de her kesime hitap eden alis veris merkezleri mumkun ki bunun yaninda insanlar ebay ve amazon gibi online alisveris sitelerinden ucuz ucuz aliyo alacaklarini. Kursa yazilmadan gelebilirmisin tam bilmiyorum ama gumrukte muhakkak sana soracaklardir ne amacla geldigini, turist veya ogrenci olarak gidebilirsin. Bunun disinda pek bir problem yasamazsin insallah. Simdiden basarilar
odicle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2008   #3
mustafa4646
Çaylak Üye

Yazılar: 19
bildigim kadarıyla 25 kilo hakkın war 10kıloda yanına alma hakkın war toplam 35 kılo yanı...
mustafa4646 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.05.2008   #4
margon
Çaylak Üye

..

Cevapladığınız için teşekkür ederim. Ama tam cevabı alamadım. Mesela Bournemonth da meydanda hafta sonları insanlar tezgah üstünde bişiyler satabiliyorlar. Bunun için yapılması gerekilen prosedürlerü kastetmiştim. Buna ek olarak gümrükten geçerken şu ana kadar eşya konusunda takılanınız oldu mu acaba? Mesela bir bavulun içerisine 10 dan fazla aynı eşyadan koyduğumu düşünelim. Problem olur mu? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Alt 01.06.2008   #5
mustafa4646
Çaylak Üye

Yazılar: 19
elektronık esyalarda sigara ve içkide fazlası kaçakcılıga gırıor gumrukten geciremezsinn...
mustafa4646 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.06.2008   #6
mhmt
Üye

Yazılar: 49
margon kardeşimm bende toplamda 3 yıl londra da kaldım öğrenmci olarak bende şu an hukuk fakültesindeyim aynen senin gibii okula yasılmadan gitmeyi düşünüyorum turist visa gerekio araştırdım birazzz sen de bişeler bulursan solee
mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.06.2008   #7
margon
Çaylak Üye

Mehmet sorduğum konularda fikri olan yok. Bişey bulursak burdan paslaşalım.
Alt 12.06.2008   #8
frankymon
Üye

Yazılar: 75
Arkadaslar Bakin Sakin Turist Vizesiyle Giris Yapmayin Hicbir Ise Yaramiyor Bende 2 Yillik Vize Var Ama Bir B.ka Yaramiyor ! Gelecekseniz Ogrenci Vizesi ALIN! Veya Turist Vizesi Diinda Bir Vize Alain Ayricada Margon Kardesim Bak Isportaciligi Unut Kime Birsey Satin Almaz Cunku Zaten Hersey Mevcut Pasa Pasa Ogrenci Vizeni Al Haftada 2o Saat Calisma Iznin Olacak O Sekilde Calis
Olmadi Turk Kebablarindada Herturlu Is Bulursun Hatta Turist Vizesiyle Gelsen Bile Take Away Ve Kababcilar Harzaman Ise Alir Yeterki Taanidigin Olsun Bol Bol Cevre Yap Iyi Arastir!!!!! Bende Ogrenci Vizesine Basvurucam Kismetse Bakalim Haberdar Ederim Ki Bkin
frankymon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.06.2008   #9
belisimo
Çaylak Üye

Yazılar: 11
bournemouthda kurulan tezgahlarda işportacılık yapılmıyor, biraz türkiyedeki kermes havasında geçiyor.yani işte balonlar, icecreamler,kurabiyeler satılıyor, ev yapımı reçeller falan.orda bir yabancı olarak sana türkiyeden getirdiğin şeyleri satmana izin vereceklerini sanmıyorum..izinsiz böyle bir şeye kalkışırsan başına iş bile açabilirsin.vergisiz kazanca kimsenin pek tahammülü yok.
belisimo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil