Şimdi ben liseden mezun oldum ve lisede ne kadar ingilizce öğretiyolar bi kısmınız biliyordur.. Sadece what is your name we buna benzer selamlasmalar.. Simdi ağustosun sonunda ingiltereye gelicem ve bilen bilmeyen herkes bana aklı sıra fikir wermeye çalısıyolar .. caydırmak isteyenlerde cook istemeyenlerde .. Ben orada dil okuluna 6 aylık kayıt yaptırdım sonra giriş çıkıs yapcam bi 9 ay daha okicam.. Sizce ingilizce öğrenebilirmiyim ben yoksa bos hayallere mi kapılmsım.. Ama acaip ingilizce öğrenme isteği war zaten olmasa oralara kadar gelmem.. Lütfen bana yardımcı olun sırf bu konuyu konusmak için üye oldum.. Forumda gercekten kaliteli we iyi insanlarla dolu.. Simdiden tesekürler..
Git universite oku önce. lise mezunu ingilizce bilsen ne olcak. universite oku okurken gidersin yazın dil kursuna.
+1
Yazın ders bırakma, yazı TR'de geçiriceğine 2-3 aylık paket programlara gel buraya... 3-4 sene böyle yaparsan hem daha kalıcı olur hem de tatil keyfi yaşamış olursun...
2 yazdır öyle yapıyorum ben... Böylece ufkum genişledi ve master'a başlicam kısmetse...
Slm
Minimum olarak intermediate duzeyinde ingilizce bilgisine sahip olarak buraya gelirsen , gidecegin okulda biraz daha ingilizceni ilerletebilirsin fakat bu kesinlikle ingilizceyi burda bitiririm , Dondugumde su gibi ingilizce konusabilirim yada her soyleneni anlayabilirim gibi bir avantaj saglamaz , Sana soyle bir ornekleme yapayim daha acik olur , ben Turkiyedeyken ozel bir okula giderek yaklasik 3 yilda yogun calisarak ileri duzeyde ingilizce bilgisine sahip oldum , alt yapiyi turkiyede edindim , gittigim okuldaki hocalar yabanciydi bu yuzden cok etkili oldu fakat buraya geldikten sonra gordumki hic birsey disardan gozuktugu gibi degil , cunku bizlere ogretilen basma kalip gramerden farkli bir ingilizce ile karsilastim , bunu atlatmam cok zamanimi almadi yaklasik 6 ayda ustesinden geldim , fakat yinede burda alacagin 6 aylik egitimin yeterli olacagini dusunmuyorum , en asagi 2 yil yogun ingilizce egitimi ve dahada onemlisi burdaki ortamin cok onemli , o da soyle buraya gelir , ve burda en cok turk ogrencinin bulundugu okula kayit olursan bu dili ogrenmen hayal olur fakat Turk yogunlugu en az bolgelerde egitimini secersen dilini gelistirmek icin daha iyi bir secenek olur , bu yuzden bulunacagin ortam senin dil konusundaki gelisiminin en iyi cevabidir , edinecegin arkadaslar , vs vs... Su an benim calistigim yerde herkes ingiliz , pakistan, polonyali , bir turk var oda benim , bu durumda dusunebiliyomusun gunde 10 saat onlarla birliktesin ve ingilizce konusmaktan baska hic bir caren yok , yani soylemek istedigim boyle bir zorunluluk ingilizceni cok kisa bir surede cok ileri seviyelere yukseltir , o yuzden ortamini cok iyi ayarlamalisin yoksa maalesef harcayacagin paralar , ve o stresin heba olma olasiligi oldukca yuksek , bizim Turk milleti olarak surekli icine dustugumuz bir yanilgi oldugunu dusunuyorum " Bir dili ogrenmek istiyosan o dilin konusuldugu ulkede ogrenirsin baska turlu cok zor" sende bu yanilginin icerisine dusmemem icin bunu soyluyorum , bir dili ortamini kurduktan sonra heryerde ogrenirsin , yani ben ingiltereye gelirsem ingilizce olayini bitiririm gibi bir yanilgi icerisine girmen seni buraya geldikten sonra buyuk bir hayal kirikligina ugratabilir o yuzden cok iyi dusunmelisin ,Sinifinda edinecegin arkadas faktorleri ve akabinde senin yogun bir sekilde calisman seni en iyi sonuca goturur diye dusunuyorum , yazdiklarimda hatalida olabilirim ,fakat bu benim su ana kadar edindigim tecrubelerim umarim basarili olursun sana bol sanslar
Herkese cook tesekür ederim .. Ağustos 30 da orada olacağım ve inşallah elemantary seviyesini halledicem .. Sonrasında bi 9 ay daha orada kalacağım .. İnş. Hayırlısı olur..