İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

vizeyi, biletinizi aldiniz, peki ucaktan inince...

Seçenekler Stil
Alt 18.01.2007   #1
meryem
Çaylak Üye

Yazılar: 13
vizeyi, biletinizi aldiniz, peki ucaktan inince...

ilk once sunu soyleyeyim, bizimkiler yani bizim gumruk gorevlileri burada tanistigim bazi kisileri kaziklamislar, soyleki...
eger ogrenci vizesi aldiysaniz eski duzenlemeye gore hava alani cikis vergisi odemeyeceksiniz, ki bu mebla 75 milyon. eger yeni duzenleme isleme konulduysa yani havaalani vergisi 15 e dusurulduyse herkes odeyecek demektir ve sizde odeyeceksiniz. bunu odemek demek, pasaportunuzun arka sayfasina bir pul yapistirilmasi ve muhurlenmesi demek, ki eger yanlislikla da olsa bir seferligine bunu yaptirdiysaniz, sizden her kontrolunuzde havaalaninda sorun yaratilabilir bilginiz olsun. bu durumda ne yapacaksiniz? gidip gumruk memuruna soracaksiniz, vergi nekadar ve derseki 75ytl, ok deyip uzaklasin oradan, ogrenciyi falan karistirmayin. bu arada au pair vizesi olanlar oduyor, bu vergiyi bilginiz olsun.

chack-in e geldiniz sizden nereye, neden, ne kadar zamanlik gibi sacma sorular sorulabiliyor, pasaportunuz ve biletinize bakiliyor. ve evraklariniza, okulun falan.

onuda gectiniz verdiniz bavullarinizi, baya bir sure bekliyorsunuz ve ic salona gecmek icin tc vatandaslari yazan giselerden geciyorsunuz, orada bir gorevliye yine ayni evraklari gosteriyorsunuz ve bizim hava alanimizin ic salonundasiniz, aileniz artik gitti, siz icerde duty freelerin orada takiliyorsunuz ve ucaginiza bineceginiz salona giriyorsunuz, yine evraklari gosteriyorsunuz ve kemeri ayakkabiniza kadar soyuluyorsunuz, eger lap top varsa actiriliyor, bilginiz olsun, gercekten pc mi diye. ve en guclu xr isini son gectiniz yerde old icin bazi elektronik cihazlarin bozuldugu oluyor. ona gore. ve saati gelince ucaktasiniz, ucaktaki tum ekip gavur yani ingilizce konusmaya ilk adiminizi attiniz...
indiniz ucaktan, uzunca bir yol yuruyorsunuz, milleti takip edin tavsiyemdir, sora yine kontroldesiniz, un europan union yazan bi yer var o kuyruga girin, girmeden bi kart var onu alip doldurun, adiniz soyadiniz vs. sora gorevli nereye geldin, niye geldin, ne kadar kalacan diye soracak, evraklarinizi gosterin ve kisaca cvp verin, uzun cumlelere gerek yok. ve gecince bavullarinizi bulup, artik undergraundami gideceksiniz, bus stationami gidin. bavul acma cok nadiren yapiyolar ve sigara sokturmuyolar bilginiz olsun. her yerde ayrimcilik var, unutmayin, kolay gele............
meryem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.01.2007   #2
emre
Çaylak Üye

Yazılar: 6
yahu meryem don paçamı kalıcaz yahu ayakkabıya kadar soyularsa desene şort giyelim içimize... bide bize verilen kartı türkçemi dolduruyoruz yani nerde kalıcaz falan gibi... ayrıca ingilizcem çok iyi değilki adam bana soru sorduğunda kek gibi kalmayayım sonra en çok kendimi tanıtabilirim okadar fazlası yok anlıycağın bi sorun olmaz heralde. bu arada sen hangi havayoluyla gittin türkhava yolları değil heralde anladığım kadarıyla...
emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.01.2007   #3
fullu
Çaylak Üye

Yazılar: 4
evet ayyakkabiya kadar soyuyolar ben sansliydim cikarmadim ayyakakbi ama cikaranlarin sayisi epey fazlaydi kart dedgin landing cart sanirim ucakta veriyolar o karti adin soyadin ingiltere de nerde kalican passport no falan giibi sorular var ve kagit ingilizce,british le geldim ben korkulacak bi durum yok cok fazla turk vardi ucakta, ki her ucakta bunu gormek mumkundur ingilizcen zayifsa yardim alabilirsin etraftaki turklerden sonra ucakta verilen o karti passport kontrolde veriyosun yetkililere ben yine sansliydim hicbir soru sormadilar eger olurda sorrarlarsa sana gidecegin okulun kabul mektubunu nerde kalicagina dair tum kagitlarin bir ornegini yaninda getir hicbisey anlamasan direk goster onlarla yarim ingilizce konusmaktan sa daha inandirici olur bence kolay gelsin
fullu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2007   #4
eric
Çaylak Üye

Yazılar: 2
okadar don paça soydurmuyolar aslında, üzerinizede metal eşya, saat falan bulundurmayın, hepsini ceketinizin cebine koyun ceketi çıkarıp x-ray'e koyarsanız bi sıkıntı olmaz, ayrıca laptop açtırıyorlar hem airport girişte hemde uçağa binerken.. bide uçuş kartını atmayın girişte hakkatten soruyolar ve eblek sorulara hazır olun zira memur canı ne isterse soruyo ki bana izmirin tatil yörelerini falan sordu =)
eric isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2007   #5
goborto
Üye

Yazılar: 86
ben au pair vizesiyle geldim fakat 70 ytl odedim sonra gerek olmadigini soleyim geri verdiler puluda geri aldialr bende anlamadim isime geldi tabe ya evet degisik sorular sorabiliyolar fakat benim sansima gayet guleryuzlu ve seker gibi kisiler denk geldi
goborto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2007   #6
sifre_b
Üye

Yazılar: 95
2005 de ben çıkarken de. izmir den çıkışımı alıyordum. pul parası ödemek zorunda kaldım öğrenci vizesi ile gitmeme rağmen. işin ilginci istanbul dan binen öğrenci vizeli arkadaşlardan pul parası almadıklarını uk ye gidince öğrendim

döndükten sonra adnan menderes havaalanında polislere soriym dedim. bi de ne göriym okuldan bir kız arkadaşım komiser yardımcısı olmuş orda görevli. anlattım herşeyi götürdü yetkililerin yanına beni. dedim böyle böyle ist. dan çıkanlardan pul parası alınmamış. görevli de bana ist. daki görevli polislerin yanlış yaptıklarını(ki o sırada gümrükte görevi kötüye kullanma ile alakalı işten çıkartmalar oluyordu) ve onlar hakkında işlem yapılacağını söyledi.

daha sonra bana bu pulu bi kere yapıştırmayla bidaha ki çıkışlarında harç parası ödemeyeceğimi söyledi. ben de eywallah dedim. ne diyim burası türkiye
sifre_b isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.03.2007   #7
Zynpddr
Çaylak Üye

Yazılar: 8
valla bn 70ytl odedim izmirden sinir oldum odemeyenlerinde oldugunu duyunca.sacmalik ya ulkeden cikarken turkiyenin ileri goruslulugu iste nasil olsa gidioruz son kazigi atsinlar mantigiyla. neyse oyle check in de de ayakkabiya kadar soyduklarini gormedim genelde kadin memur elleriyle kontrol edio cok suphelenirse cikarttirio spor ayakkabi giymenizi tavsiye ederim otmemeniz icin.pc yi actiriolar evet cunku uyusturucu doldurup goturen turkler varmis zeka kupleri.bn lufthansayla gitmistim munich aktarmali cunku londraya degil birminghama gidiodum. munichtede check in gorevlisi yuzunden aglamistim bnm guzelim parfumlerimi cope atmaya kalkiodu nasils inir olmustum anlatamam bnden once giren check in e bi turk vardi check in gorevliside almanyada almanca konusuo onu soyleyim bu kadarbencil bi millet yani diorum ingilizce konus umurunda degil bnm ne dedigimin deli etmisti beni.allahtan tanidik vardida lufthansinin munichtekimuduruyle konusmus bana bi bavul hediye ettiler ne kadar likit varsa hepsini icine doldurdular bn birminghamda tanimadigim bavulumu aldim o adamda alman ama insan iste digeri oyle degildi sahsen.sonra ucaga binerkende kapidaki gorevli sordu davet mektubuma bakti ne icin gidiosun dedi vize gorevlisi filanda degil sadece biletleri bi daha kontrol eden gorevli.birminghama indigimde de others yazan kuyruga girdim.adam sadece 4 cocuk mu demisti ne icin gidiosun dedi
falan filan siz guler yuzlu olursaniz onlarda oluyorlar onu soyleyim .hic oyle derdimi anlatamama gibi bi sorunum olmadi munich haric oda almancaydi zaten.cumle kuruluslarina cok dikkat etmeyin ne soylediginizi bilin o kadar yeter bn yanlista olsa hala kuruorum cumleleri. geleli 3 aydan fazla oldu 2. ailemdeyim simdi ilk aileden dikkatsizmisim diye postaladilar yaramaz 2 veletin yuzunden ama dua ediorum allahtan gitmisim onlardan yeni ailemide ayni gun icinde buldum hemde gittigim okula daha yakin bir yerden sehride degistirmeme gerek kalmadi yani sansima dua ediorum...
smdi 2 cocuga bakiorum. size tavsiyem 6 yasindan kucuk cocuklari eger sabriniz ve diliniz gercekten iyiyse kabul edin yoksa tavsiye etmiorum. cunku laftan anlamiorlar simarik oluyorlar tepenize cikiolar ve kizdiginizda da yalan soyleyebiliorlar. tavsiiyem buyuk cocuklar daha zahmetsiz 7 li 11 li yaslar arasi cok iyi..

eger bi sorunuz olursa bekliorum.. ii gunler
Zynpddr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.03.2007   #8
sifre_b
Üye

şu an yeni çıkan kanun ile herkes 15 ytl yurt dışı çıkış harcı ödeyecek arkadaşlar.
Alt 21.03.2007   #9
funda
Çaylak Üye

Yazılar: 9
verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.
bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.
brighton'a gidicem ucak london heathrow'a iniyo.
metro veya otobusle gidicem.
elimde valizler olacagı icin en yakın hangisine gidebilirim?
bir de cok karisikmi, tarif edebilecek birisi varmi?
funda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.03.2007   #10
sifre_b
Üye

doğru metroya in. otobüsle brighton çekilmez.

Seçenekler
Stil