Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 21.02.2008   #1
selena
Çaylak Üye

Yazılar: 17
vizemi bugun aldim

arkadaslar bugun aksam yedi buçukta kargo pasaportumu ve iki yillik aupair vizemi almisim çok mutluyum
darisi sizlerin basina
selena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2008   #2
trex
Kıdemli Üye

Yazılar: 222
hangi evraklar verdin selena. bana lazım olacak bilgilerin. yazabilirmisin ? birde kaç günde nerden aldın? kıbrısmı istanbulmu ?
trex isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2008   #3
selena
Çaylak Üye

selam trex

bi kaç gundur senin almadigini okudum gerçekten uzuldum ustelik uzun suredir bekliyorsun.
ben basvuru formunu ve evraklarimi izmir'den verdim 4 subat.
verdigim belgeler sunlar :
-basvuru formu
-pasaportum ve mat resim
-ailenin elle yazilmis mektubun asli ve fotokopisi ailenin pasaportunun fotokopileri, ailenin adresini dogrulayan telefon faturasi, vergi odeme belgesi, ailenin maas bordrosu (mektup disinda hiç biri zorunlu degil ama aile daha çok sansim olsun diye gonderdi)
-banka dekontum, ki hesabimda hiç hareket yok sadece vize basvurusundan bi hafta once 2900 dolar yatirmistik ama ben basvuru formunda belirtmistim yeni mezun oldugumu ve hiç çalismadigim için gelirim olmadigini ailemin bana baktigini ve universite yillarimda herseyi ailemin karsiladigini bana ppt ile para gonderdiklerini o yuzden hesabimda hareket olmadigini ve son hafta babamin hesabima para yatirdigini, gidince kursun parasini odeyebilmem için.
-babamin çiftçilik belgesi, iki tane mahsul kaldirma faturasi
-diplomamin ingilizcesi (bunu universiteniz veriyor)

ben hiç bi danismanlik ajansina gitmedim onlarada zaten guvenmiyorum aslinda herseyi kendiniz yapabilirsiniz.
ben sadece ailelerin beni gorebilecegi uluslararasi aupair sitesine kayit yaptim

ben persembe gidiyorum darisi bekleyenlerin basina
Alt 22.02.2008   #4
trex
Kıdemli Üye

Yazılar: 222
cevabın için teşekkür ederim sana selena.bi daha sorum olacak. resimler (uygun formatta demişsin) yani normal bildiğimiz vesikalık degilde, 45*35 mm. olandanmı verdin sen? yani rütuşsuz çerçeve olmayan kücük fotolardan. onu bi izah edermisin?
trex isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2008   #5
selena
Çaylak Üye

resimleri ben çerçevesiz 45*35 verdim fakat izmir vize basvuru merkezine evraklarimi vermeye gittigimde bana resimlerin parlak oldugunu soylediler ve bana hemen yakinda bir fotorafçi var orada matlastir gel dediler.
bu konuda gerçekten anlayisli davrandilar izmir vize merkezinde çalisanlarin zaten hepsi çok sempatikti.
resimleri çektirirken mutlaka soyle mat olacak diye butun vize merkezleri anlayisli olmayabilir resimi alirlar ama vize memuru resmin sartlara uymadigini gorunce red edebilir.

insallah itiraz edince alirsin vizeyi
Alt 22.02.2008   #6
HaKaN_
Çaylak Üye

Yazılar: 28
selena ne zaman başvuru yapmıştın? ne kadar sürede cwp geldi?
HaKaN_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2008   #7
selena
Çaylak Üye

4 subat basvurdum izmir'den
11 is gununde cevap geldi
Alt 22.02.2008   #8
HaKaN_
Çaylak Üye

çok hızlı cwp almışın. başvuru için evrakların eksiksizdi sanırım yada daha önceden bi başka schengen vize gerektiren ülkeyede seyahatin olmuşmuydu? çünkü buda bi başvuruya cewap süresini etkileyen belirleyici bir etken!
Alt 22.02.2008   #9
selena
Çaylak Üye

goturdugum belgeleri yukarida yazdim
ben ilk defa yurt disina çikacagim daha once baska bir ulkeye hiç vize almadim pasaportumuda zaten vizeye basvurmadan bir hafta once çikarttim
izmir vize merkezinde 10 ile 15 gun içinde cevabi alirsin demislerdi gerçektende oyle oldu

basvuru formunda sorular vardi onlara detayli sekilde yazilar yazdim
en son belirtmek istediginiz baska seyler varmi diye bir bosluk vardi orayada birsey yazdim, oraya aupairlik yapmayi neden istedigimi yazdim
Alt 22.02.2008   #10
HaKaN_
Çaylak Üye

paylaşım için teşekkürler... yolun açık olsun...

Seçenekler
Stil