Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

Vizemi aldım, başvuracak olanlara küçük bir öneri

Seçenekler Stil
Alt 07.07.2010   #1
Cosmomaniac
Çaylak Üye

Yazılar: 21
Cool Vizemi aldım, başvuracak olanlara küçük bir öneri

17 Haziran'da yapmış olduğum vize müracatımın sonucunu hayırlısıyla bugün aldım ve vizem çıkmış.12 hafta istememe rağmen 6 aylık vermişler çok sevinçliyim.20 günlük bir bekleme gerçekten stresli geçti. Vizeye başvuracak arkadaşlar için küçük bir tavsiye, acenta aracılığıyla başvurun ofislere. İngiltere'ye daha önce 3 defa çıktım öğrenci olarak ve bu 4. olacak. Bundan öncekilerde maksimum 2 gün beklemiştim, hatta sonuncusunda 18 saat içinde vizem olumlu sonuçlanmıştı ancak bu yıl bireysel başvuru yaptığım için birazcık sıra bekledim gibi birşey oldu öncelik acentalara verildiği için. Sabah vizemi almaya gittiğimde bunun sebebini sordum ve benim düşündüğüme yakın tarzda bilgiler aldım World Bridge'den.Başvuracak olan ya da başvurmuş sonucunu bekleyen tüm arkadaşlar da vizelerini alır umarım, bi Londra maceramda daha şans dileyin bana..
Cosmomaniac isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2010   #2
canozer
Çaylak Üye

Yazılar: 20
benim kisisel gorusurum acentayla hic bir alakası olmadıgı tamamen kisinin evraklarını düzenli tertipli dagınık olmadan eksizsiz yalansz dolansız vermesine bakıyor hersey bu adam acentayla doldurmus ona cabuk verelim demezler cunku bakarsanız eger visaforservices.com da UK Konsolosluklarının vize tiplerine gore oncelikli olanlar sonra geriye kalanlar die ayırdıklarını gorursunuz bence eger ingilizceniz yeterliyse sizinki yeterli olmasa bile eşiniz anneniz babanızın ingilizcesi yeterliyse formu kendi basınıza doldurun en azından bi hata olursa acenta tarafından, 1 KELIME icin 1 RET almazsınız saygılar
canozer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2010   #3
Cosmomaniac
Çaylak Üye

Yazılar: 21
hayır anlamadın sanırım, bu benim 4.çıkışım olacak ve neredeyse her sene başvurduğum belgeler aynı. sadece bi önceki yılın dönem sonu not durumunu koyuyorum başvuru dosyama hani bahsettiğin gibi düzensizlik ya da bir tertipsizlik yok. acentayla başvuru halinde dosyalar toplu halde gidiyor konsolosluğa ve emin ol bu adamlar sırf randevu için bile 130 lira talep ediyorlarsa vardır bu adamların orada bir etksi. acentaya başvurmadan gittiğim ilk yılımda 20 gün bekledim ve bu beni gerdi, anlattığım üzere geçen yıl 18 saat içinde açıklanmıştı vizem. son olarak 1 KELIME ile 1 RET gayet de alırsın, burdan yazsam uzun sürer eğer çok merak edersen özelden ulaş.
Cosmomaniac isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2010   #4
andac
Üye

Yazılar: 85
bence hicbir alakasi yok. bende kendim basvurdum kendim doldurup 2-3 gunde verdiler vizeyi.
andac isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2010   #5
braveturk48
Kıdemli Üye

Yazılar: 104
bu iş tamammen kendi kriterlerine ve ne kadar düzenli verdiğine bağlı birazda nasip işi tabi ben ilkinde kendim başvurmuştum ret aldım ikincisinde bir şirketle başvurdum aldım ama sonuç itibariyle kendi kriterleirmdi yine pek bişey eklemedim bi kaç şeyi değiştirmek dışında
braveturk48 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil