arkadaslar merhaba,
londraya 6 aylik vizem ile geldim fakat bunu uzatmak istiyorum 1 yila, daha once bunu yapan bi arkadas ve bu konuda bilgisi olan bi arkadas varsa memnun olurum. Ne yapmam gerekiyor, yada hangi formalitelere ihtiyacim var!!!!??
tesekkurler
Bahra
Kusura Bakma cok gec farkettim bu soruyu... Gerekenler:
1. Eski kayıt olduğun okuldan okula düzenli devam ettiğine dair yazı.
2. Yeni kayıt olduğun okuldan kayıt olduğun ve okulun ücretini ödediğine dair yazı.
3. Banka hesabında ne kadar para olduğunu gösteren yazı. Görünen rakam en az 3 aylık bütün masrafını karşılayacak kadar olmalı. ve en az 3 aylık hesap geçmişini (ekstresini) içermeli.
4. Başvuru formu. (Yeni kayıt olduğun okuldan isteyebilirsin sürekli değiştiği için onların bulup vermesi daha mantıklı ama aşağıdaki adresten de indirebilirsin tabi). Bu formun bir sayfasını eski kayıt olduğun okuldakilere imzalatman gerekecek.
5. 250 pound değerinde posta çeki. (herhangi bir postaneye 250 pound verirsen verirler.) Bu çeki 20 poundluk çekler halınde verebilirler postahaneden şaşırma.
Birde şey önemli, eski dil okuluna mutlaka en az % 80 devam etmniş olman lazım. Eski dil okuluna yeterince devam etmediysen dil okulu için vizeni uzatırken sorun yaşayabilirsin.