Merhabalar arkadaşlar,ben martın 15inde student visitor olarak ingiltere vizesini aldım,bana 6 aylık bir süre verdiler.Vizemin son tarihi eylül 15..benim dil okulum haziranın başında bittiği için türkiyeye dönüş yaptım.size sorum şu olucak,ben gezme amaçlı inglitereye eylül 15e kadar istediğim zaman girebilirmiyim?Vizenin üzerinde MULTI yazıyor,yani 1'in üzerinde giriş hakkım var fakan ben herhangi bi okula kayıt yaptırmak istemiyorum.sadece ziyaret amaçlı.bana inglitere sınırında bir problem çıkartabilirler mi? Bugun görüştüğüm ***** Eğitim Ajansı yetkilisi,gidersen kabul etmeyebilirler,o riski alma bence dedi..ben yinede size de sormak istedim,böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
MULTI yazmasının sebebi, MULTIPLE yani çoklu giriş hakkına sahip olman. İçinin rahatlaması açısından şunu söyleyeyim, geçen yıl 7 Temmuz'da Londra'ya gittim 6 aylık vizemle. Okulum Eylül sonunda bitti ve Türkiye'ye döndüm. Yılbaşını Londra'daki arkadaşlarımla beraber kutlamak istedim. 5 Ocak'ta bitecek olan vizeme rağmen Aralık'ın son haftası Londra'ya gittim ve vizemin bitmesine 2 gün kala 3 Ocak'ta Türkiye'ye döndüm. Açıkçası hiçbir sorun yaşamadım ama gittiğin için sen de bilirsin, vizeyi alınca iş bitmiyor. Havaalanından içeri girerken o gişeye benziyen küçük masalarda sorulan sorularda birazcık şüphe uyandır ya da içlerine sinmesin direk havaalanından bile geri gönderebilirler. Danışmanın bundan bahsetmiş olmalı, yoksa aksi bir durum başına gelmez. Çünkü anlattığım durum seninkiyle aynı..
Teşekkür ederim dediğim gibi benim çekincem o girişteki sorguda bi problem çıkması.Ama sizde bi problem çıkmadıysa bende girebilirim sanırım.girişte herhangi bi yalan söylemeye gerek yok,sadece ziyaret edicem demem yeterli ozaman.ayrıca dün akşam wordbridge ye mail attım bu konuyla ilgili,bana bu sabah verdikleri cevap aynen şu şekilde.
"Pasaportunuzda geçerli var olan vizeniz ile seyahat amacınızın aynı olması gerekmektedir.Gidiş amacınıza göre yeniden vize başvurusunda bulunmalısınız."
Wordbridge işini garantiye almaya çalışıyo sanırım.Bende bi şansımı denerim ozaman,kaybediceğim an fazla bi uçak bileti.
bu konuda başka bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımları bekliyorum.
arkadasım bende dıger arkdas gıbı gecen yıl temmuz ayının 10 da 6 aylık ogrencı vızesı aldım ve 15 gun kaldıktan sonra tekrar turkıyeye dondum. daha sonra yılbası ıcın 22 aralıkta gttım 3 ocakta dondum vızemde 10 ocakta bıtıyodu ve bana gırerken nerde kalıcagıma ve neiçin geldıgıme daır soru sordular bende arkadasın evin adresını yazdım yılbası ıcın geldım dedım hıçbışey demeden onayladı ve bana vızen ayın 10 unda bıtıyo haberın olsun dedıler hıçbi sorun çıkmadan gıttım geldım. sonra vızem bıttı ben gectıgımz mayısta bı otel rezervasyonu yaptırdım ve yenıden turıst olarak muracaat ettım bu sefer 1 yıllık vıze ıstedım ve hıçproblem cıkmadan çarsamba muracat ettım cuma 1yıllık vızemı aldım. hatta 20 gun once gezme ıçın 4 gunluk gıttım geldım. yanı dıcem hıç problem olmaz sen ıstedıgın gıbı gıdebılırsın ok.