3 ay önce ingiliz vatandaşı bir türkle nişanlandım, Hemen nişanlılık vizesine başvurduk bir kaç gün sonrada tr de evlenecektik .ancak konsolosluk nişanlılık vizesine sadec ingilterde evlenenler başvurabilir.bilmiyormuydunuz diyip hiç bir eksik evrakımız olmamasına karşılık vizeyi reddetti. Bizde madem vize alamdık bekarlık belgesini çıkartırıp ingiliz vatandaşıyla evlenmş gibi nikah dairesine başvurduk.(türk vatandaşlığından çıkartıldığını düşünmüştük) ancak konsolosluk nişanlıma sen ingiilz ismide taşısan hala türksün türk kanunlarında evleneceksin dedi .ozaman bare türk olarak evlenelim dedik önce türk kimliği çıkarttık. bu kezde İngiliz kimliğindeki doğum tarihiyle türk kimliğindeki doğum tarihleri birbirnden farklı olduğunu gördük. yeniden nasıl bir başvuru yapacağımız hiç bilmiyoruz . ayrıva vize itiraz hakkımıza kullandık. ancakavukat jhiç şansımız olamdığını söledi. şimdi yeniden hangi tür başvuru yapmalıyız. konuyla ilgili arkadaşlar varsa yardımlarınıbekliyorum
Arkadaşım sana tavsiyem konsoluslugun size kıl olmaması ıcın bır sure bekleyın. Nısanlın ingiltereye gitsin. Bir süre kendisi ile telefonda gorusun (2 yada 3ay) Sonra bu telekomdan ayrıntılı fatura cıkartın. Bakın biz nisanlıyız. Su kadar süredir telden görüsüyoruz ispatları ise iste telefon dökümanları. Ama mutlaka ev telefonunuzdan görüsün. Düzenli olarak ama hergün. Tabikide bu telefon numralarının sizlerin oldugunu kanıtlamalısınız. Aynı sekilde arkadasım yaptı ve vizeyi aldın. iyi sanslar
merhaba, öncelikle yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. anladığım kadarıyla siz yeniden nişanlılık visa sına başvurun diyorsunuz. konsolosluktaki bir görevlide bana aynı şeyi söledi aslında, hatta itiraz süreciniz devam ederken yeniden nişanlılık başvurusu yapmanız nekadar istekli ve inandırıcı olduğunuzu gösterir dedi.ancak sorun şu ki ben visa görüşmesi esnasında ailem vize çıkmadan evlenmeme müsade etmiyor diye aptalca bir ifade kullandım. red gerekçeleirinden biri de buydu yeniden nişanlılık visasına başvurduğumda aileniz ne çabuk fikir değiştirdi demezler mi?? bide nişan fotoğraflarım ,msn kayıtlarım bana gönderdiği çiçekler ,nişan için yaptığımız alışveriş ekstraları vs bunların kanıtları var ancak nişanlanalı 3 ay oldu ve doğru düzgün telefonda hiç konuşmadık bahsettiğiniz ayrıntıları çıkartmam çok güç. şu saatten sonra telefon ile konuşmaya başlasak yine pek inandırıcı olmayız gibime geliyor. yinede her türlü askerlik riskini göze alarak ve yaşını düzellttirerek nikah yapmak daha mantıklı değil mi ne dersiniz?? Bide ingilterden buraya resmi işlemler için vekalet verilebilyor mu acaba bilgisi olan var mı
Acıkcası msn gorusmelerinin falan hicbir resmiyeti yok!!! Yetkililer sadece resmi evraklara inanırlar.
visa görüşmesi esnasında ailem vize çıkmadan evlenmeme müsade etmiyor diye aptalca bir ifade kullandım.
iste burda olumcul bir hata yapmısın. Bu sozun kayıtlara gecmıstır. Bu sozunle sen demissinki ben ingiltereye gitmek icin evleniyorum demissin. Bu sozunden bu anlam cıkar. Sansın yok denecek kadar az. Eger türkiyede evlenir. Bir yıl kadar telefondan konusursanız. Ve bir avukat tutarsanız isiniz hallabilir. Kaldıgıki aynı durumda olupta 5 yıl bekleyeni biliyorum.
Vekeletnameyi Londra bas konsoluslugunda cıkarta bilirsiniz