Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

vize için yardım edin lütfen...

Seçenekler Stil
Alt 30.05.2006   #1
dimple
Çaylak Üye

Yazılar: 4
vize için yardım edin lütfen...

merhaba arkadaşlar

bu yaz İngiltere'de bir dil okuluna gitmeyi düşünüyorum(3 ay) kursa kayıt oldum , eve belge falanda geldi ama ben hala vize almadım. Lütfen sorularıma yanıt verin...
1. İstanbul'da nereden İngltere vizesi alabilir? tepebaşı'ndan mı? karşı tarftan mı?

2. Yeşil pasaportla gidicem ama bne Türkiye'de hala öğrenciyim. Orada hafatlık 20 saatlik çalışma imkanım , 6 aylık vize almama rağmen korunur mu?
Çünkü 6 aydan az alınan vizelere çalışma kısıtı getiriliyormuş.

3.Fotoğrafın mutalka beyaz fona mı olması lazım?

4. Bi de belgelerin ingilizce olmaması sıkınıtı yaratıyor mu?

Lütfen en kısa sürede cevaplayın çünkü finallerim başlıyor ünivesitede ve zamanım çok kısıtlı, bu hafta içinde herşeyi halletmem lazım.

Şimdiden teşekkür ederim...
dimple isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.05.2006   #2
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
www.vac.com.tr

Buradan vize işlemleriyle ilgili bilgi alabilirsin evrak listesi vb de var hazırlaman gereken. Evrakları ve pasaportunu Altunizade'deki vize başvuru merkezine teslim edeceksin tam acık adres o sitede var.

Fotografın mutlaka fonunun beyaz olması lazım evet.

Evrakların ingilizce olması gerekmiyor.

3 aylık bir kurs için verilen vizede çalışma izni olmaz vize süren 6 ay olur ama çalışma kısıtı konur kesinlikle dediğin gibi.

Yeşil pasaportun oldugu için vize ücreti vermeyeceksin bir de, o iyi haber sayılır.
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.05.2006   #3
dimple
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Çok teşekkür ederim, gerçekten yardımcı oldunuz.

İyi günler...
dimple isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.06.2008   #4
nalan
Çaylak Üye

Yazılar: 1
vize başvurusu

Merhaba; eşim 10 ağustosta aile yanına ingilizce kursuna gidiyor bende 22 ağustosta 2008 O'nun yanına gitmek istiyorum. Bu konu ile ilgili sormak istediğim sorular :
1) Otelde kalmayacağım için davet mektubum olmayak yada rezervasyon kağıdı elimde sorun mu
2) Yeni evlendiğim için nüfus cüzdanımda soyadım değişti ama pasaportumda ve diğer tüm işyeri belgeleri dahil hepsinde eski soyadım (evlenmeden önceki)var sorun olurmu
3) Çalıştığım yerden istenilen vergi levhası, faaliyet raporu, imza sirküleri hepsi yeminli tercümandan çevrilmiş ingilizce mi olmalı
4) Vizemi aldıktan sonra kaç gün içinde ülkeye giriş yapmam gerek ben erkenden başvurmak istiyorum (forumda28 gün olduğu yazıyor doğrumu9

sorularıma özenle cevap verecek birilerinin olduğundan eminim şimdiden teşekkür ederim
nalan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil