Havadan - Sudan Yukarıdaki kategorilerin hiçbiri uymadı mı? Buraya alalım...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Havadan - Sudan »

Vize hakkında bir soru

Seçenekler Stil
Alt 13.11.2009   #1
Sir_Night
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Vize hakkında bir soru

Merhabalar.ben Azerbaycan'da okuyorum ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.Bu yıl okulu dondurup 1 yıll müddetle dil kursu için İngiltere'ye gitmeyi düşünüyorum.Sizce başvuruyu Türkiye'den mi yapmalıyım yoksa Azerbaycan'dan mı yapayım?Azerbaycan'dan yapsam bir sorun çıkar mı?
Sir_Night isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2009   #2
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
azerbaycan'dan yapabilmen için oturum izninn olması lazım. orda yoksa başvuru yapamazsın eğer ki türkiye'ye gelmek senin için sorun yaratmayacaksa başvıuruyu Türkiye'den yapmanı tavsiye ederim.

Alıntı:
Sir_Night´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar.ben Azerbaycan'da okuyorum ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.Bu yıl okulu dondurup 1 yıll müddetle dil kursu için İngiltere'ye gitmeyi düşünüyorum.Sizce başvuruyu Türkiye'den mi yapmalıyım yoksa Azerbaycan'dan mı yapayım?Azerbaycan'dan yapsam bir sorun çıkar mı?
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2009   #3
Sir_Night
Çaylak Üye

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
oturum iznim var.Türkiye'ye gitmek sorun değil de şöyle bir problem var;Türkiye'ye vize için gittiğim zaman pasaportumu konsolosluğa bırakmam lazım.Oraya bıraktığım zaman Azerbaycan'a dönme ihtimalim yok pasaportumu alana kadar.Vize kaç günde sonuçlanır,resmi olarak bir süre var mı?örneğin 5 iş gün,10 iş günü gibi.

Konu Sir_Night tarafından (14.11.2009 Saat 09:09 ) değiştirilmiştir.
Alt 14.11.2009   #4
Cem Doğan
Kıdemli Üye

Yazılar: 248
Alıntı:
oturum iznim var.Türkiye'ye gitmek sorun değil de şöyle bir problem var;Türkiye'ye vize için gittiğim zaman pasaportumu konsolosluğa bırakmam lazım.Oraya bıraktığım zaman Azerbaycan'a dönme ihtimalim yok pasaportumu alana kadar.Vize kaç günde sonuçlanır,resmi olarak bir süre var mı?örneğin 5 iş gün,10 iş günü gibi.
hatirladigim kadariyla 12 is gunu olmasi lazim ( ogrenci vizesi) fakat yinede world bridge sitesinden bi arastirmanizi oneririm
Cem Doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2009   #5
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
evet dediğin gibi pasaportun konsoloslukta kalacağı için sizde gidemeyeceksiniz. bu konsolosluğun dediğine göre 12 iş günü sürecek fakat bu sürenin uzadığıda kısaldığıda oluyor. Bu senin başvurduğun dönemdeki yoğunluğa göre değişiyor. okula kara verdiniz mi?

Alıntı:
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2009   #6
Sir_Night
Çaylak Üye

Alıntı:
Cem Doğan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hatirladigim kadariyla 12 is gunu olmasi lazim ( ogrenci vizesi) fakat yinede world bridge sitesinden bi arastirmanizi oneririm
Teşekkürler hocam.incelicem siteyi.

Alıntı:
adam smith´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet dediğin gibi pasaportun konsoloslukta kalacağı için sizde gidemeyeceksiniz. bu konsolosluğun dediğine göre 12 iş günü sürecek fakat bu sürenin uzadığıda kısaldığıda oluyor. Bu senin başvurduğun dönemdeki yoğunluğa göre değişiyor. okula kara verdiniz mi?
mayıs ayının 3.haftası başvuru yapmayı düşünüyorum.o zaman fazla yoğun olmuyor diye duymuştum.
okula henüz karar vermiş değilim.hiç de araştırma yapmadım henüz açıkçası.zaten gidersem 1 yıl için gitmeyi düşünüyorum.tavsiye edebileceğiniz okullar varmı?

Seçenekler
Stil