Arkadaşlar merhaba,
beni sizlere baya bi sorum olucak
Sülaledeki tek erkek çocuk olmam nedeniyle ailem yurt dışında okumama izin vermiyor.Bu nedenle bende kendi para mı biriktirip ingiltereye gitmeyi planlıyorum.Bu konuda pek de fazla bilgim yok ne yazık ki.Kesin bir şekilde vizeyi almak için ne yapmam gerekiyor?Babamın üzerine kayıtlı araç,ev vs. gibi tapuları götürmem de bir fayda olur mu?ayrıca burada herhangi bir ünv. e kayıtlı değilim ve 31 aralık 2011 e kadar da askerliğimi tecil ettirmiş durumdayım.Aklım o kadar karışık ki,herkes başka bir şey söylüyor ve bende ne yapacağımı bilmiyorum.Gitmeden önce bir dil kursuna kayıt yaptıracağım sanırım herkes bunu söylüyor.Ancak bankada ne kadar para göstermeliyim?Oraya gitmek bana ne kadara patlar bunuda tam olarak bilmiyorum
eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden çok teşekkürler
Ingiltereye gitmek icin acenta kullansan iyi olur bunun icin sana okul ve fiyat bilgisi de verirler. sanirim kendi cabanla gelmen ve okula kayit olman baya bir zor olur belki olmayabilirde. Ancak buraya geldiginde hangi sehirde olursan ol aylik ortalama £400 kira arti yol masrafin ( Londra ~ £100 ) ve yeme icme yaklasik ~£15 gunde disardan yersen olacagini hatirlatmak isterim. bu rakamlar ortalamadir ancak kirayi aylik £300 altinda imkansiz diye dikkatini cekmek isterim.
aslına bakarsanız herkesin söylediği şey aylık giderimin (londrada) yaklaşık 1000 pound olacağı.Ama benim asıl öğrenmek istediğim benim buradan oraya gidişim vize,kurs vs. ortalama ne kadar olacağı?
pasaportuna bağlı sanırım vize için vereceğin harç.
ben daha yeni vize alan biri olarak, yeşil pasaportum vardı, 165 lira vizeye verdim.
2.5 aylık kurs+ 1 aylık konaklama yaklaşık 1900£
londra pahalı diye gitmiyorum brightona gidiyorum. konaklama hariç aylık 400 £ hesaplıyorum harcamamı ki dışardan yemek olayım sınırlı olacak. evde yapcam, oraların yemek kültürü bana hitap etmedi çünkü.
uçak biletini az önce gidiş dönüş thy'den aldım. öğrenci indirimine rağmen son güne doğru aldığım için 900 küsür tl'de o tuttu.
ayrıca danışman şart gibi görünüyor ilk gidişte, çünkü çk sağlam evrak topladım.
londraya gideceksen bankada göstermen gereken ücret 800£*kalacağın ay+kurs ücreti
londra dışı 600£*kalacağın ay+kurs
sponsorun olduuğuna dair evrak da istiyorlar senden. dolayısyla bunları çaktırmadan yapabilmen için çok kurt olup ailenin de çok saf olması lazım ki verdikleri evrakın ne olduğunu çakmasınlar
pasaportuna bağlı sanırım vize için vereceğin harç.
ben daha yeni vize alan biri olarak, yeşil pasaportum vardı, 165 lira vizeye verdim.
2.5 aylık kurs+ 1 aylık konaklama yaklaşık 1900£
londra pahalı diye gitmiyorum brightona gidiyorum. konaklama hariç aylık 400 £ hesaplıyorum harcamamı ki dışardan yemek olayım sınırlı olacak. evde yapcam, oraların yemek kültürü bana hitap etmedi çünkü.
uçak biletini az önce gidiş dönüş thy'den aldım. öğrenci indirimine rağmen son güne doğru aldığım için 900 küsür tl'de o tuttu.
ayrıca danışman şart gibi görünüyor ilk gidişte, çünkü çk sağlam evrak topladım.
londraya gideceksen bankada göstermen gereken ücret 800£*kalacağın ay+kurs ücreti
londra dışı 600£*kalacağın ay+kurs
sponsorun olduuğuna dair evrak da istiyorlar senden. dolayısyla bunları çaktırmadan yapabilmen için çok kurt olup ailenin de çok saf olması lazım ki verdikleri evrakın ne olduğunu çakmasınlar
evden kaçar gibi gitmeyeceğim için evrakları toplamak zor olmaz gideceğimi biliyorlar ama destek vermiyorlar (=
the english studio da 26 hafta eğitim 900£ diye görünüyor ama bilmiyorum ki,forumda bu kurs hakkında pek de güzel şeyler yazmıyorlar.Çalışma iznimin olması için en az 26 hafta olması gerekliymiş sanırım o yüzden 26 haftalık eğitim istiyorum ama senin dediğin kurs bana baya bi pahalı gelecek sanırım ben yaklaşık 5-6 bin tl ye olayı bitirirm diyordum ama sanırım zor :/
emin ol benim gittiğim orta halli hatta en az ücretli olan.. forumda yerden yere vurulan kurslardan biri. ama amacım ders değil, orada pratik yapmak olduğundan çok umursamadım.
yalnız şuna dikkat et o dediğin okul BC üyesi mi. (british council) aksi takdirde ne kurs ne bir işine yarar ne de vizeyi alabilirsin.
3 aylık orta düzey bir kurs konaklaması ile beraber londra dışında (bournemouth,brighton,..) 4700-5200 tl arası tutar. ama aylık harcaman falan her biri masraf tabi..
çalışırım demişsin, ama 2 aydır siteyi talan ettim, yazanları okudum, genel olarak polonya avrupa birliğine girdiğinden beri türkler iş bulamaz olmuş zorlaşmış.
ağustos 18 sonrasında da 6 aydan uzun süre gelecek onların seviyesini toefl ile belgelemelerini en az up int olmalarını istiyorlarmış.
gideceksen elini çabuk tut yani sana tavsiyem
emin ol benim gittiğim orta halli hatta en az ücretli olan.. forumda yerden yere vurulan kurslardan biri. ama amacım ders değil, orada pratik yapmak olduğundan çok umursamadım.
yalnız şuna dikkat et o dediğin okul BC üyesi mi. (british council) aksi takdirde ne kurs ne bir işine yarar ne de vizeyi alabilirsin.
3 aylık orta düzey bir kurs konaklaması ile beraber londra dışında (bournemouth,brighton,..) 4700-5200 tl arası tutar. ama aylık harcaman falan her biri masraf tabi..
çalışırım demişsin, ama 2 aydır siteyi talan ettim, yazanları okudum, genel olarak polonya avrupa birliğine girdiğinden beri türkler iş bulamaz olmuş zorlaşmış.
ağustos 18 sonrasında da 6 aydan uzun süre gelecek onların seviyesini toefl ile belgelemelerini en az up int olmalarını istiyorlarmış.
gideceksen elini çabuk tut yani sana tavsiyem
gitmek istediğim okul bc üyesi diye biliyorum ama tam da emin değilim tabi ki o yüzden iyice bir araştırayım onu (: acaba londra dışında bir yere mi gitsem diye düşünür oldum.London dışında ingilizlerin daha yoğunluk da yaşadığı yerlerde kurs ücretleri biraz yüksekmiş ama konaklama vs. daha daha ucuzmuş.
meraba arkadaşlar ben bundan 1 ay önce ingiltereye vize başvurusu yaptım ve red yedim ve 10 yıl yasak verdiler sebebide hiç ingilizce bilmiyormuşum belgeyi kursa gitmeden almışım falan konsolosluk beni aradı telefonda ingilizce sorulan soruların çoğuna cevap verdim bide yüz yüze sorsaydınız daha iyi olurdu dedim ne yapabilirim acil yardım arkadaşlar...