VİZE ÇIKMASI BU KADAR SÜRERMİ YAAAA.lütfen yardımm.
Ben 02.01.2008 de uzun dönem öğrenci vizesi için başvurdum.bana başvuru merkezindeki arkadaş 5 iş günü içinde sonuçlanır demişti.okulum 07,01,2008 de başlayacaktı.bugün ayın şubat 21'i.1,5 ay oldu.ve hala ses soluk yok.ne red nede kabul cevabı yok.mülakatada çağırmıyorlar.çıldırıcam artık.defalarca konsolosluğa faks geçtim mail attım.3 hafta önce kurban bayramı,noel vs,gibi nedenlerden geç kaldık falan diye bir faks geldi bana hepsi bu.yine ses soluk yok.okul sürekli beni sıkıştırıyo.ama konsolosluğun umrunda bile değil.geleceğimizin ordaki vize memurunun rh haline bağlı olmasına dayanamıyoruum.pisikolojik olarak bittim ben.lütfen bilgisi olan yazabilirmi.ne yapmalıyım şu şartlarda. :(
kardeş seni ben çok iyi anlıyorum. 07.01.2008 de başvurdum ve 18.02.2008 de cevap geldi ve RED. eger ottan b....tan evrak verdiysen hele birde farklı yanlış evrak verdiysen RED olabilir. seni üzmek degil amacım. ben yasal olarak üniversite kaydımı sildirim askerlik tecil ettirdim adamlar AÖF' den böyle kayıtlı bir öğrencimi yok diye yazı gelince RED verdiler 1.5 ay sonra.şimdi yeni sistemde artık araştırma bürosu kurmuşlar elçiliğe. herşeyini hızlıca araştırıyor ve yamuk görürlerse şüpyhede kalıp red ama bi sorun olmazsa ONAY veriyorlar. yapıcağın hiç birşey yok Rabbimize dua etmekten başka..
Merhabalar,
Benimde okulum 3 Martta başlıyor(uzun dönem öğrenci vizesine başvurdum bu arada) ve ben 11 Şubatta evraklarımı teslim ettim. Banada evrakları teslim ettiğimde 7 iş günü veya 10 günü filan bulabilir dediler. Birde danışmanım 22sinde filan sonuçlanabilir dedi.
Vize bekleyen başka arkadaşlarda vardır diye paylaşmak istedim.
Umarım en kısa sürede güzel cevaplar alırız....
benim evraklarım hepsi doğru.nasıl teslimm ettiysem öylede bıraktım.bankada para var.danışman hepsini değil ama birkısmını çekebilirsiniz dedi.ben onu bile yapmadım.
şöyle bişey daha var danımşmanım bana sizin evraklarınıza muhtemelen bişey oldu diyo.ya kaybettiler yada yanlışlık yaptılar.şimdide onu düzeltmeye çalışıyorlardır diyo.valla anlamadım ben bu işiiiii.şaka gibi.
Olur mu öyle şey, ne saçma...
Bence bu durumda bir gariplik var. Forumda görmüştüm konsolosluğa vizenin akıbetini sorabiliyormuşsun sanırım.Eğer imkan varsa konsolosluğa danışmanın veya sen başvur, sor bence....
ben konsolosluğa gittim kapıdan içeri bile almıyolar.başvuru merkezi dışındaki hiçkimseyi almıyolarmış.kapıdaki görevli başvuru merkezini sıkıştırın ve sürekli faks geçin dedi.başvuru merkezine gittim onlarda konsolosluğa herhangi bir müdahale yapamıyoruz diyolar.anlayacaağınız her iki taraf birbirlerine atıyo suçu.her gün danışmanın 30 defa faks geçiyo konsolosluğa.ayrıca konsolosluğu arıyoda ama faydasız.yetkili hiçkimse telefonlara çıkmıyo.bende şöyle bir karar aldım.başvurular genelde pazartesi belli oluyomuş.önümüzdeki pazartesi belli olmazsa eğer evrakları geri çekicem ayrıca mahkemeye vericem.bu kadar beni bekletmeye evraklarımı bu kadar geciktirmeye hakları yok.ben bu yüzden işten ayrıldım ve pisikolojik olarak bunalıma girdim.maddi zarara uğradım.hakkımı sonuna kadar arıyıcam.
neslug kardeş sen hangi evrakları verdin içeri hatırlamayaca calıs ve buraya yaz bi. neden geciktiğini ordan anlarız. bende aynı durumda kaldım 1.5 ay kadar.
verdiğim evraklar şunlardı:
1) pasaport (yeni) 2 yıl geçerli,
2) vaf 1 başvuru förmu (çok detaylı)
3)3 adrt fotoğraf(usulunu uygun)
4)nüfus müdürlüğünden alınmış vukaatli nüfus örneği,
5)eğitim alacağım yerden adıma gönderilen kabul mektubu,
6)üniversite öğrencisiyim (aöf)nöğrenci belgesi
7)aileme ait 2 adet ev tapusu,babama ait bankada 15.bin ytl,olduğuna dair bankadan yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi, maaşlı olarak çalıştığım için,
çalıştığım iş yerinden kaç yıldır çalıştığımı ve şu anki görevimi açıklayan resmi azı,eğitimim süresince izinli olduğuma dair yazı,bu yazıyı imzalayan kişinin imza sürküleri,son 3 aylık maaş bodrosu,ssk işe giriş bildirgesi,
9)kendi şahsıma ait bankada bulunan hesap bakiyesi ve bankadan alınan resmi yazı,
bütün yazılar inglizce olarak istediler ve inglizce olarak teslim ettim.
Acaba öğrenci olup olmadığını mı kontrol ettilerde gecikti.Gerçi bu durumu forumda daha iyi analiz edecek fikir verecek deneyimli kişiler vardır, keşke onlar bişiyler yazsa.
Bende iş yerimden izin aldım. Eğer 1 hafta içinde sonuçlanmazsa vizem bende onları beklemek durumdayım her halukarda.Evde oturur beklerim artık, sinir harbi içinde.Düşünnmek bile istemiyorum...
Yalnız şu duruma çok üzüldüm, yazık yani o kadar emek, sinir bozukluğu.
kesinlikle şunu diyeceğim sana! benim açtığım RED konusunu okuyun! cünkü AÖF denen yere yazı yazıyorlar ve 1 ayda cevap veriyor Bu AÖF!!!
1. öğrenci olup olmadığın araştırılıyor
2. Banka detayları (teker teker)
3. diğer uyduruk prosedürler yapılıyor.