Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 10.04.2010   #1
virues
Çaylak Üye

Yazılar: 12
Vize Bilgileri

Merhaba arkadaşlar öncelikle forum kullanmakta oldukça amatör biri olarak umarım bu konuyu doğru yere açmışımdır.Bildiğiniz üzere burada vize başvurusu ile ilgili bir çok bilgi var fakat vizelerle ilgili pek bilgi barındırmamakda.

Daha önce yaşadığım örnek bir sorunun bir benzerini yaşıyorum şu an.Yerleşim vizesi alan arkadaşlar uk ye 21 gün içerisinde giriş yapmak gerekiyormuş.World Bridge ye mail attım herhangi bir kısıtlama yok dediler.Eşim Home Office'i aradı 21 gün içerisinde giriş yapması gerekiyor demişler ve 21 günü aşmadan uk ye giriş yapmak zorunda kaldım.Daha fazla irdelemedim fakat zamanında world bridge ve home office beni fena çelişkiye düşürmüştü.

yaklaşık 4 aydır İngiltere'de yerleşim vizesi ile kalmaktayım henüz bir işe girmediğim için yaza Türkiye'ye aile ziyareti, tatil vs. 2 aylığına seyahat etmek istiyorum.Yerleşim vizesi "multiple" lakin 2 ay kısa bir sürede değil bu yüzden vizemi etkilermi etkilemezmi emin değilim ve bu konuda resmi sitelere dayalı bir bilgi bulamadım.Lütfen bu konu ile ilgili beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ayrıca UK vizesi ile hangi ülkelere vizesiz giriş yapılabilir onuda bilmiyorum UK schengen e dahil olmadığı için avrupa ülkelerine giriş yapılamıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum.

UK Vizeleri ile ilgili tüm prosedürleri bulabileceğim bir kaynak varsa lütfen paylaşın arkadaşlar.Ben bulamadım kusuruma bakmayın

Konu virues tarafından (10.04.2010 Saat 23:49 ) değiştirilmiştir.
virues isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.04.2010   #2
haika
Üye

Yazılar: 46
eyer sınırsız vize almak için basvuracaksanız .elinizdeki vize zamanı içinde 2 yıl uk sınırları içinde olmak zorundasınız.bu 2 yıl içinde 3 aydan fazla uk dısında kalırsanız sınırsız vizeyi alma şansınız yok..aynı 2 .yılın sonunda uk life testi geçmenin gerekmesi gibi..
ayrıca uk sengen vizesi ülkesi olmadıgı için ziyaret etmek istediginiz ülkenin vize başvurusu yapmanın gerekiyor.. sınırsız vize başvuru formu ve kullanım kulavuzu aşagıdakii adrestedir..
size ve ailenize mutlu günler dilerim.
WELCOME UK
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/si...setm042009.pdf
haika isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.04.2010   #3
1201124
Çaylak Üye

Yazılar: 17
türkiyeye gelmenizi tavsiye etmiyorum

türkiyiye gelmenizi tavsiye etmiyorum bütün süreçlerinizi sonlandırana kadar sabırla uk de beklemenizi oyalanmanızı tavsiye ederim
1201124 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.04.2010   #4
virues
Çaylak Üye

Yazılar: 12
Alıntı:
haika´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
eyer sınırsız vize almak için basvuracaksanız .elinizdeki vize zamanı içinde 2 yıl uk sınırları içinde olmak zorundasınız.bu 2 yıl içinde 3 aydan fazla uk dısında kalırsanız sınırsız vizeyi alma şansınız yok..aynı 2 .yılın sonunda uk life testi geçmenin gerekmesi gibi..
ayrıca uk sengen vizesi ülkesi olmadıgı için ziyaret etmek istediginiz ülkenin vize başvurusu yapmanın gerekiyor.. sınırsız vize başvuru formu ve kullanım kulavuzu aşagıdakii adrestedir..
size ve ailenize mutlu günler dilerim.
WELCOME UK
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/si...setm042009.pdf
Merhaba Haika bilgi için teşekkür ederim fakat bu adamların vizeleri ile ilgili yazılı herhangi bir resmi açıklama henüz bulamadım iyimi? şimdi mail attım home office'e varsa bir seyahat kısıtlaması yakın zamanda öğreneceğim.

Konu virues tarafından (12.04.2010 Saat 01:57 ) değiştirilmiştir.
virues isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Tags
uk vize bilgileri, uk vize prosedürleri, uk vize özellikleri

Seçenekler
Stil