selam arkadaslar
brighton embassy ces 2 ocak 2008 akademik yıl dil eğitimi için(33 hafta) vize başvurusu bugun yaptım.
şu an hala bi fabrikada makina mühendisi olarak çalışıyorum aylık net gelirim 1600 ytl vize başvurumda hesabımda 10300 sterlin(2007 mayıs ayından itibaren hesabımda giderek artmış) ve babama ait 2 ev tapusu 4-5 tane de arsa (tarla) tapusu gösterdim.Daha önce almanyaya gittiğim için aldıgım 1 aylık bir shengen vizesi var.Vize alırsam işimden istifa edeceğimi söyleyeceğim
Ayrıca bi akrabamdan başka bir hesapta hesabıma geçirdiğim 20000 ytl lik bir para da var.Fakat bu hesap eylül ayından itibaren açılmış ve 20000 ytl direk hesabımda gözüküyor.Danışmanım bu parayı göstermene gerek yok yakın zamanda hesabına geçmiş gözüküyor , bu parayı nerden buldun diye sorabilirler diyor.
1)Sizce o parayı göstersem sorun cıkar mı ?
2)19.11.2007 tarihinde yaptıgım bi başvuru için tahmini mülakat tarihi ne zamana verebilirler ve 2 ocağa kadar alabilirsem vize yetişir mi?
3)20000 ytl yi göstermeden bu koşullarda vize alabilmem mümkün mü?
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler
cevabınız için öncelikle teşekkürler
aklıma takılan başka bir soru daha var
vize için elimizdeki belgeleri verdik adamlar görüşmeye çağırdı bizi
dediler ki mesela babanızın maaş bilgilerini gösteren bir belge göremiyoruz dediler bende işte burda isterseniz gösterebilirim dedim ama o belgeyi vize için başvuru yaptığım belgelerin içine koymamışım yani anlıycağınız mülakata gittiğimizde ek başka belgeler de götürebilirmiyiz yoksa bu onların kafasında soru işareti mi oluşturur.
arkadaslar herhangi bir belgeye gerek kalmadı gecen cuma acentam aradı ve vizeniz direk olarak verilmiş gelip alabilirsiniz dedi
Darısı diğer arkadaşlara insallah herkesin istedikleri olur