İngiltere (Birleşik Krallık) vize başvuruları yetkili acentalar tarafından veya başvuru sahibinin kendisi tarafından Vize Başvuru Merkezi'ne yapılmalıdır.
Vizeyle ilgili her türlü resmi açıklama ve detaylar için lütfen aşağıdaki linki ziyaret edin.
Ben dün gittim vize başvuru merkezine, aralıktan beri online başvuru tercih ediliyor diye online başvuruda bulundum ama bana gelmesi gereken mail gelmediği için başvurumun çıktısını alamadım. Sitede bir haftadan fazladır yenileniyormuş. ÇArşamba günü açılacakmış. Dün randevum vardı. Boşu boşuna uğraştım. Anlayamadığımsa şu oldu. madem online başvurunun çıktısını alıp vize başvuru merkezine teslim ediyoruz. neden online başvuru yapıyoruz. Bakalım inşallah çarşamba düzelir site ve ben başvuruma ulaşabilirim....
Arkadaşlar şimdi aldığım bir haberi sizlerle paylaşmak istedim. Bana gelen mail aynen şöyle;
İngiltere Vize Başvuruları
28 Nisan 2008 Pazartesi gününden itibaren İstanbul Vize Başvuru Merkezi yeni adresinde hizmet vermeye başlayacaktır. Bu tarihten itibaren İngiltere vize başvuruları ve pasaport teslim alımları sadece yeni merkezden yapılacaktır. 25 Nisan 2008 Cuma günü saat 17.00’den itibaren Altunizade Vize Başvuru Merkezi hizmete kapanacaktır. 28 Nisan 2008 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak yeni adresi aşağıda belirtilmiş olup İngiltere Vize başvurusunda bulunacak üyelerimize önemle duyurulur.
Abide-i Hürriyet Caddesi
Geçit Sokak Akin Is Merkezi No. 10 SISLI
Ben Randevu Almistim Internetten,
Sana Bir Saat Veriyorlar Bu Saatte Burda Ol Diyorlar,
Randevun Yoksa Tavsiye Etmem Ama Yine De Sen Bilirsin..
Kolay Gelsin
Evet bir sorun olmadı sıradaki insanlar dışında. Gittim evraklarımı teslim ettim ve artık bekleme sürecine bende girmiş oldum. Yalnız anlamadığım şu oldu: Evraklarımı teslim alan kadın babamın maaş bodrosunun eksik olmasına rağmen ortaklık var ise bir şey olmaz dedi. Eğer illaki lazım deseydi kuryeyi bekliyordum zaten gelince teslim edecektim ama sorun olmaz diyince şaşırdım biraz. Bir de bu teslim ettiğimiz evkralar örneğin banka hesap cüzdanlarını bana geri vecekler değil mi?
Umarım vizemi alırım bir sorun çıkmadan gitmeme 7 hafta var ama sitede okuduklarımdan sonra çok kıs bir süre gibi gözüküyor gözüme.
6 aylık öğrenci vizesi için başvurdum ben. 2 ay kalacağım dil eğitimi için. Babamın 2 şirkete ortaklığı var. Zaten bu durumun belirtildiği evraklarda ortaklık payının ne kadar olduğuna dair her şey belirtilmiş durumda. Dediğim gibi ben zaten bodroyu bekliyordum ama oradaki görevli bayan gerek yok dedi. Verdiğin bilgiden dolayı teşekkür ederim. Biraz önce mail attım bu durumla ilgili cevapta ne yazacaklar merak ediyorum. Eğer isterlerse evrakı nasıl ulaştıracağım onlara onuda merak ediyorum.
Verdiğim evraklar:
Banka hesap cüzdanları
Banka hesap hareketlerini gösteren belge
2 Şirkete ortaklık evrakları (Babamın)
Ev ve arsa tapusu
Araba ruhsat fotokopisi
İngiltere'de ki okulun onay belgesi
Danışmanımın yazdığı geçerlilik belgesi
Öğrenci belgesi
Masraflarımı karşılayacaklarını belirten annem ve baba tarafından imzalanmış belge..
Danışmanım da gördü evrakları ve yeterli demişti ama bakalım umarım yeterli olur.