Türkiye'ye dönüyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 05.12.2008   #1
budabizden
Çaylak Üye

Yazılar: 1
Vergi geri ödeme

Arkadaşlar aranızda; ingiltere de ödenmiş olan gelir vergilerinin geri alınması konusunda bilgisi olan varmı? ben 3,5 yıl orda vergimi ödeyerek çalıştım. daha sonra geçen sene Türkiye ye döndüm. Şimdi bu konu hakkında bişeyler duydum ama tam bi bilgi değil. Eğer aranızda bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varsa lütfen cevap yazarsa sevinirim...
budabizden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2008   #2
gail
Kıdemli Üye

Yazılar: 147
Ben de calıstım İngiltere'de ögrenciyken ve %22 vergi ödedim. O yüzden döndükten sonra internetten P60 ve P45'ım ile verginin geri ödenmesine yardımcı olan bir ajansa basvurdum. Belgelerimi onlara gönderdim onlar da Home Office e ilettiler. Benden komisyon alacaklar %17. Ama cok cabuk halloldu. 2 ay sürdü sadece. İsterseniz kendiniz de yapabilirsiniz bu işlemi.
gail isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.12.2008   #3
mcclane
Üye

Yazılar: 66
Arrow Tax reclaim

Isyeridnen cikarken alacaginiz P45 i isyerinizin bagli bulundugu tax office giderek P45 ve onlarin verecegi bir formu doldurarak TR ye donebilrisiniz. onlar verdigiiniz UK hesap nosuna yatirirlar engec 6hafta icinde.
mcclane isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.12.2008   #4
gail
Kıdemli Üye

Hesabın UK'de olması sart degil diye dusunuyorum. zaten havale masraflarını siz ödüyorsunuz. Benim hesabımda TR'den.
Alt 21.12.2008   #5
peroN
Kıdemli Üye

Yazılar: 146
Ödediğimiz vergileri "national insurance number" sayesinde mi geri alıyoruz? (Komik bir soru olduysa üzgünüm ama gerçekten hiçbir bilgim yok bu numara hususunda..)

Konu peroN tarafından (21.12.2008 Saat 01:48 ) değiştirilmiştir.
peroN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.12.2008   #6
gail
Kıdemli Üye

Nın

Alıntı:
peroN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ödediğimiz vergileri "national insurance number" sayesinde mi geri alıyoruz? (Komik bir soru olduysa üzgünüm ama gerçekten hiçbir bilgim yok bu numara hususunda..)
hayır NIN gerekli degil vergi geri alırken onlar veriyor otomatik bir tane. ama şimdi NINsiz calıstırmıyor senin icin vergi ödeyen iş yerleri.
Alt 22.12.2008   #7
peroN
Kıdemli Üye

Yazılar: 146
Evet işyerleri soruyor ama "yok, almadım" dediğim halde çalışmaya başladım. Zarureten istemediler diye uğraşmayayım dedim Lakin anladığım şu ki bu durum benim alehime olacak. Teşekkür ederim gail izahatin için..
peroN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.12.2008   #8
gail
Kıdemli Üye

önemli degil ne demek
evet aleyhine bir durum degil tam tersine lehine bir durum. NIN sadece vize uzatmada problem yaratabilir bazı dönemlerde calısma izninden cok calıstıysan eger. Cünkü uzatırken iş yeri belgeleri ve NIN de gözükecek.
Alt 04.06.2009   #9
canbaglayan
Üye

Yazılar: 32
tax

slm bu işle kim ilgileniyo hangi ajans şimdiden teşekkürler
canbaglayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil