Arkadaşlar aranızda; ingiltere de ödenmiş olan gelir vergilerinin geri alınması konusunda bilgisi olan varmı? ben 3,5 yıl orda vergimi ödeyerek çalıştım. daha sonra geçen sene Türkiye ye döndüm. Şimdi bu konu hakkında bişeyler duydum ama tam bi bilgi değil. Eğer aranızda bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varsa lütfen cevap yazarsa sevinirim...
Ben de calıstım İngiltere'de ögrenciyken ve %22 vergi ödedim. O yüzden döndükten sonra internetten P60 ve P45'ım ile verginin geri ödenmesine yardımcı olan bir ajansa basvurdum. Belgelerimi onlara gönderdim onlar da Home Office e ilettiler. Benden komisyon alacaklar %17. Ama cok cabuk halloldu. 2 ay sürdü sadece. İsterseniz kendiniz de yapabilirsiniz bu işlemi.
Isyeridnen cikarken alacaginiz P45 i isyerinizin bagli bulundugu tax office giderek P45 ve onlarin verecegi bir formu doldurarak TR ye donebilrisiniz. onlar verdigiiniz UK hesap nosuna yatirirlar engec 6hafta icinde.
Ödediğimiz vergileri "national insurance number" sayesinde mi geri alıyoruz? (Komik bir soru olduysa üzgünüm ama gerçekten hiçbir bilgim yok bu numara hususunda..)
Konu peroN tarafından (21.12.2008 Saat 01:48 ) değiştirilmiştir.
Ödediğimiz vergileri "national insurance number" sayesinde mi geri alıyoruz? (Komik bir soru olduysa üzgünüm ama gerçekten hiçbir bilgim yok bu numara hususunda..)
hayır NIN gerekli degil vergi geri alırken onlar veriyor otomatik bir tane. ama şimdi NINsiz calıstırmıyor senin icin vergi ödeyen iş yerleri.
Evet işyerleri soruyor ama "yok, almadım" dediğim halde çalışmaya başladım. Zarureten istemediler diye uğraşmayayım dedim Lakin anladığım şu ki bu durum benim alehime olacak. Teşekkür ederim gail izahatin için..
önemli degil ne demek
evet aleyhine bir durum degil tam tersine lehine bir durum. NIN sadece vize uzatmada problem yaratabilir bazı dönemlerde calısma izninden cok calıstıysan eger. Cünkü uzatırken iş yeri belgeleri ve NIN de gözükecek.