Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 09.01.2008   #1
barf
Üye

Yazılar: 42
ve vizem çıktı...

arkadaşlar çok şükür sonunda vizemi aldım.pazartesi günü çıktı.hala inanamıyorum.benimki öğrenci vizesi idi.vize ile ilgili sormak istediği olan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım.bu vize konusunda uzmanlaştım artık.öyleki acentamdan danışman olmak için iş teklifi bile aldım :) gerçi bu vize almaya çalışan herkes için geçerli bu işin sonunda uzman olup çıkıyorlar zaten ...vize almaya çalışan arkadaşların Allah yardımcıları olsun...
barf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.01.2008   #2
chilekim
Çaylak Üye

Yazılar: 6
merhaba uzman birinden yardım almak istiyorum) benim belgelerimin büyük bir kısmı tamam. ama detaylar kafamı karıştırıyor. babam ve kuzenim sponsor olarak görünüyor. kendi hesabım olmaması bir sorun çıkarır mı?
2. sorum; vaf formunu netten indirip doldurabiliyormuyuz yoksa vize başvuru merkezinde bu konuda yardımcı oluyorlar mı?çünkü formu inceledim ve bazı bölümlerini nasıl dolduracağımı bilmiyorum.
3. ve son sorum ise; vize başvuru merkezine gitmeden önce randevu alamız gerekiyor mu? haftaya ankaraya gidip başvurumu yapıcam umarım. yardımcı olursanız sevinirim.
yoksa boşuna uğraşmayıp danışmanlık acentasına mı başvurmalıyım. bu konudada cevap alırsam ii olur..iyi günler
chilekim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.01.2008   #3
barf
Üye

merhaba..eğer okuldan yeni mezunsan hesabında tabiki para olmaması normal ancak çalıştıysan hesabında biraz para göster bence.çünkü çalışıpta hiç hesabında para olmaması garip olur.(öğrenci vizesi için)
istersen formu internetten doldurup randevu alarak gidebilirsin. yada çıktı alıp manuel doldurarak randevusuz gidebilirsin.ancak randevusuz gittiğinde randevusu olanlardan zaman kaldıkça diğerlerini içeri alıyorlar.içeri girersin ancak biraz soğukta beklemen gerekebilir :) acenta ile başvurman bence daha sağlıklı ama evraklarım tam demişsin okul kabul formunu kendin hallettiysen bu aşamada acentaya başvurursan senden danışmanlık ücreti alabilirler. ama eğer okulunu ayarlamadıysan tecrübeli bi acentaya başvur.tabi yinede sen bilirsin.kolay gelsin :)
Alt 10.01.2008   #4
chilekim
Çaylak Üye

Yazılar: 6
teşekkür ederim) baya stres yaptım.. olumlu yada olumsuz olduğunda bende yazarım..umarım olumlu olur...
chilekim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.01.2008   #5
trex
Kıdemli Üye

Yazılar: 222
barf kardes merhaba. oncelikle hayirli olsun vizen. bende aupair vizesine basvurdum tam 07.01.2008 tarihinde pazartesi fakat bugun 22.01.2008 olmasina ragmen sonuc alamadim? sence normalmi ? evime 21.01.2008 tarihinde mektup geldi istanbul buyuk elciliginden... icinde gecikme icin ozur dileriz etc. diye? sence ne kadar daha beklerim ? ben seturdan basvurdum yani aupairlik ajansi ile.. cvp bekliyorum kardesim.
tesekkur ederim.
trex isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.01.2008   #6
barf
Üye

şu sıralar gecikme olaylarını bende çok sık duyuyorum.normalde 5-6 iş gününde açıklanıyodu.bi arkadaş grubu başvurdu onlarda 20 gündür bekliyolar.yenı sısteme geçişten dolayı aksaklık yaşanıyo olabilir.başka bi arkadaşımda bu şekilde bekledi sonra konsolosluk arayıp parmak izini alırken bi sorun oldugunu tekrar gelmesı gerektıgını solemısler.neyse gıttı hallettı.sıtede farkındaysan bı cok kısı senın gıbı bekledıgını yazmıs.ıns. hayırlısıyla alırsın vızenı.Allah kolaylık versın
Alt 22.01.2008   #7
E.Genc
Üye

Yazılar: 67
ya ben de 6 aylık turist vizesi için basvurdum 12 gün gecti hala bekliyorum... ve bu cuma ucak biletim war... napıcam bilmiyorum.. allahım nooolur cumaya kdr vizem cıksınnn oturup aglıcam yaaa...
E.Genc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil