Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

Uzun Dönem Öğrenci Vizesi( Tier 4) için paranın 28 gün hesapta kalması...

Seçenekler Stil
Alt 12.07.2010   #1
husgs
Çaylak Üye

Yazılar: 20
Uzun Dönem Öğrenci Vizesi( Tier 4) için paranın 28 gün hesapta kalması...

Öncelikle selamlar. Eylül ayında 9 aylık bir süre için İngiltereye gitmeyi planlıyorum. Gerekli olan para miktarını 9 Temmuz tarihinde bankaya yatırmış bulunmaktayım. Bu para bankada 28 GÜN mü yoksa 28 İŞ GÜNÜ mü beklemeli ? Ayrıyeten bankadan alacağımız referans mektubunu ve hesap özetini vizeye başvuracağımız gün mü almamız lazım? Yani ben bu mektubu ve hesap özetini 9 Ağustos günü alsam (para bankada 28 İŞ GÜNÜ bekleyeceksa daha sonra almak durumundayım) ve vizeye 20 ağustos günü başvursam herhangi bir problemle karşılaşır mıyım? Yoksa illa ki vizeye başvuru tarihi olan 20 Ağustos günü mü almam lazım bu belgeyi?

Bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Tşkler.
husgs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.07.2010   #2
Emrx
Çaylak Üye

Yazılar: 7
Alıntı:
husgs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle selamlar. Eylül ayında 9 aylık bir süre için İngiltereye gitmeyi planlıyorum. Gerekli olan para miktarını 9 Temmuz tarihinde bankaya yatırmış bulunmaktayım. Bu para bankada 28 GÜN mü yoksa 28 İŞ GÜNÜ mü beklemeli ? Ayrıyeten bankadan alacağımız referans mektubunu ve hesap özetini vizeye başvuracağımız gün mü almamız lazım? Yani ben bu mektubu ve hesap özetini 9 Ağustos günü alsam (para bankada 28 İŞ GÜNÜ bekleyeceksa daha sonra almak durumundayım) ve vizeye 20 ağustos günü başvursam herhangi bir problemle karşılaşır mıyım? Yoksa illa ki vizeye başvuru tarihi olan 20 Ağustos günü mü almam lazım bu belgeyi?

Bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Tşkler.
28 iş günü değil, normal 28 gün durması gerek diye biliyorum. Mektup konusunda da 9 un da banka mektubunu alıp 10 un da başvurabilirsin. İlla ben 20 ağustos günü başvurucam diyorsan bence 18 ya da 19 unda mektubu alıp başvurunu yap derim.
Emrx isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.07.2010   #3
djinjar
Üye

Yazılar: 47
9 Temmuzda bankaya yatırmışsan 9 Agustostan itibaren bankandan hesap özetini alabilirsin.

Örneğin 10 Agustosta o belgeyi bankandan aldın, o belgeyle 10 Eylül tarihine kadar başvuru yapabilirsin.
Yani özetle bankadan belgeyi aldıgın günden sonraki 1 ay içerisinde başvuru yapabilirsin, sana tavsiyem ne olur ne olmaz yatırdıgın parayı vize başvuru sonucun belli olana kadar hesapta tutman.Eğerki banka harici bi sorundan red yersen tekrar 1 ay beklemeden bankadan yeni tarihli bir belge alıp zaman kaybetmeden başvuru yapabilirsin.
djinjar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2010   #4
husgs
Çaylak Üye

cevaplar için tşkler.

peki bankadan alacağımız referans mektubunda ne gibi bilgiler mevcuttur? Sadece paranın 28 gün boyunca hesapta kaldığı mı yoksa XXXX şahsı bizim uzun süredir müşterimizdir gibi bir yazı mı?

Tşkler.

Konu husgs tarafından (13.07.2010 Saat 10:41 ) değiştirilmiştir.
Alt 13.07.2010   #5
suskunluk
Kıdemli Üye

Yazılar: 133
bence vizeye başvuracağınız gün olan 20 ağustosun sabahı alıp, öğleden sonra başvurmak daha doğru. 10 gün önce alırsanız konsolosluk paranın şuan durup durmadığını nerden bilecek? ajansım bana böyle önermişti. mektubu bankadan neden erken almak istiyorsunuz? boş yere riske etmeyin.

İngilizce bankaların hazır bir mektubu var. Onu ve hesap dökümünü alıorsunuz. Referans mektubu para şu tarihten itibaren hesaptadır gibi bir yazı. Hesap dökümünde de bunlar yazıyor. Ama nedense onu da istiyorlar. Önemli olan, her ikisini de kaşeletmeyi unutmayın. Yoksa resmi bir anlamı olmaz. Hesap dökümünde sadece sayılar olmasına rağmen ben onu da ingilizceye çevirtmiştim.

kolay gelsin
suskunluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2010   #6
husgs
Çaylak Üye

Alıntı:
suskunluk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence vizeye başvuracağınız gün olan 20 ağustosun sabahı alıp, öğleden sonra başvurmak daha doğru. 10 gün önce alırsanız konsolosluk paranın şuan durup durmadığını nerden bilecek? ajansım bana böyle önermişti. mektubu bankadan neden erken almak istiyorsunuz? boş yere riske etmeyin.

İngilizce bankaların hazır bir mektubu var. Onu ve hesap dökümünü alıorsunuz. Referans mektubu para şu tarihten itibaren hesaptadır gibi bir yazı. Hesap dökümünde de bunlar yazıyor. Ama nedense onu da istiyorlar. Önemli olan, her ikisini de kaşeletmeyi unutmayın. Yoksa resmi bir anlamı olmaz. Hesap dökümünde sadece sayılar olmasına rağmen ben onu da ingilizceye çevirtmiştim.

kolay gelsin
Tşkler. Yani başvuru için konsolosluğa banka ile ilgili 3 adet evrak vereceğiz anladığım kadarıyla?

1) Banka cüzdanı
2) Referans mektubu
3) Hesap dökümünü belirten belge

doğru mudur?
Alt 13.07.2010   #7
djinjar
Üye

Yazılar: 47
Alıntı:
husgs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tşkler. Yani başvuru için konsolosluğa banka ile ilgili 3 adet evrak vereceğiz anladığım kadarıyla?

1) Banka cüzdanı
2) Referans mektubu
3) Hesap dökümünü belirten belge

doğru mudur?
istersen bu 3'ünü de verebilirsin. Zaten Banka cüzdanı ve hesap dökümü aynı anlam taşıyor.

ben sadece referans mektubu(şu kadar senelik müşterimizdir, hesabında şu an şu kadar para bulunmaktadır'ı içeren belge)
+ hesap dökümüyle basvurmustum. (paranın yatırıldıgı tarih, 28 ya da fazlası süre içindeki hesap hareketleri ve başvuru yapmadan kısa süre önce son paranın işletildiği tarihi içeren belge)

örnegin

10.07.2010-------------------------------------------------- 30.000 TL
20.07.2010--------------------Para yatırma +100 TL 30.100 TL
10.08.2010--------------------Para yatırma +50TL 30.150TL

gibi bi belge

bu belgede hesabının ne zaman açıldığı belirtilmiyor.Eğerki başvurucağın hesap eski bi hesapsa banka referans mektubu almanı öneririm.Ama yeni açtırdığın bi hesapsa vermene gerek yok.Zaten konsolosluk bunu istemiyor.Sadece istedigi 28 gün istenilen mikar senin, anne ya da babanın hesabında beklemesi ya da azalmaması o yüzden sadece hesap özetiyle de basvurulabilir.

Not: Referans mektubunda paranın ne zaman yatırıldığı yazmaz sadece bankadan mektubu aldıgın günün tarihi ve kaç senesinde o hesabı açtırdığın yazar. O yüzden sadece referans mektubuyla başvuru yapmamanı öneririm.
djinjar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2010   #8
husgs
Çaylak Üye

Alıntı:
djinjar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
istersen bu 3'ünü de verebilirsin. Zaten Banka cüzdanı ve hesap dökümü aynı anlam taşıyor.

ben sadece referans mektubu(şu kadar senelik müşterimizdir, hesabında şu an şu kadar para bulunmaktadır'ı içeren belge)
+ hesap dökümüyle basvurmustum. (paranın yatırıldıgı tarih, 28 ya da fazlası süre içindeki hesap hareketleri ve başvuru yapmadan kısa süre önce son paranın işletildiği tarihi içeren belge)

örnegin

10.07.2010-------------------------------------------------- 30.000 TL
20.07.2010--------------------Para yatırma +100 TL 30.100 TL
10.08.2010--------------------Para yatırma +50TL 30.150TL

gibi bi belge

bu belgede hesabının ne zaman açıldığı belirtilmiyor.Eğerki başvurucağın hesap eski bi hesapsa banka referans mektubu almanı öneririm.Ama yeni açtırdığın bi hesapsa vermene gerek yok.Zaten konsolosluk bunu istemiyor.Sadece istedigi 28 gün istenilen mikar senin, anne ya da babanın hesabında beklemesi ya da azalmaması o yüzden sadece hesap özetiyle de basvurulabilir.

Not: Referans mektubunda paranın ne zaman yatırıldığı yazmaz sadece bankadan mektubu aldıgın günün tarihi ve kaç senesinde o hesabı açtırdığın yazar. O yüzden sadece referans mektubuyla başvuru yapmamanı öneririm.
Oldukça açıklayıcı bi cevap. Tşkler.
Alt 17.08.2010   #9
Charge
Üye

Yazılar: 60
çok güzel açıklamışsınız. Yalnız benim şöyle bir sorunum oldu. Yanlışlıkla beklettiğim hesaba para yatırdım bugün onu geri çeksem bir sorun olur mu? Zaten bekleyen paraya dokunmayacağım, sadece o yatırdığım miktarı çekeceğim. Ayrıca hesabımdaki geri kalan miktar 5 aydır hesabımda.
Charge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil