Uzun dönem Öğrenci Vizesi (Tier 4) Askerlik Terhis Belgesi ve Temiz Sicil Kağıdı
Selamlar. Uzun dönem ( Tier 4 ) vize başvurularında başlıkta da belirttiğim gibi askerlik durumunu gösterir belge (askerlik terhis belgesi) ve temiz sicil kağıdı sunmak zorunlumudur? Vize için istenilen belgeler arasında bunlar yok fakat bu belgeleri sunmanın ne gibi artısı veya eksisi olabilir? Yakın zamanlarda uzun dönem vize alan arkadaşlar veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
uzun dönem öğrenci vizesi icin askerlik tecil yazısı ve temiz sicil kagıdı sunmak zorunlu degil.ben üniversitemden bu yıl mezun oldum benim tecilim 31 ekim 2010 a kadardı ve danısmanım koymayalım zorunlu evrak degil tecilin yakın zamanda bitiyor olması sorun cıkarabilir demisti bizde koymadık.Temiz sicil kagıdıda zorunlu degildi ama ben koydum.Sorun cıkmadı (tier 4) vizemi aldım.
Konu ee_ee tarafından (13.07.2010 Saat 16:30 ) değiştirilmiştir.
bende tier 4 inin basvurdugumda istediler...
Ankara Worldbridge burosu tercumesi olmadigi icin tercume ettirip gelmemi soyledi hatta,,,
Acaba senden istemelerinin sebebi, konsolosluğun türkçe herhangi bi evrak kabul etmeyişinden kaynaklanıyo olabilir mi? Yani elindeki askerlik belgesi değil de başka herhangi bi evrak olsa da onun tercümesini isteyeceklerdir sanırım.O halde vize başvurusu için gereken belgeler kısmında neden geçmiyor bu belgeler? bu konuda ayrıntılı bilgisi olan varmı arkadaşlar?
Blmiyorum arkadasim ama baska Turkce evrak vardi vergi levhasi filan onlari soylemediler..
gerci benim ki terhis belgesiydi tecil degildi...
Emin degilim 4-5 tane evrak sunup alan arkadaslarda var..Sadece ordaki belgeleri kontrol edenin insiyatifinde olan birsey...