University of Wales Instıtute Cardiff'te okuyan var mı?Yakın bir zamanda Erasmus programıyla oraya gideceğim.Ancak okul hakkında,şehir hayatı hakkında,kalacak uygun yerler hakkında bilgilere ihtiyacım var.Eğer orada okuyan yada bilgi sahibi olan varsa beni bilgilendirebilir mi ?Teşekkürler
Üniversiteyi bilmiyorum ama şehir süper, Gallerin başkenti zaten olanakları çok, sanırım alışveriş seversin bolca yer bulacaksın Gece eğlenceleri için bir şey dememe gerek yok, İngilteredeki en çok geceleri sapıtan ilk 4-5 şehir içindedir. Kalacak yer bence okulun tavsiye ettiği özellikle yabancı öğrencilerin olduğu yerleri seç tavsiyem, adaptasyonun daha kolay olur.
daha oncede dedigim gibi cardiff ve guney galler gercekten ogrenci icin dogru bir secim bence,gecinme masrafları ingiltereye gore daha ucuzdur ve halkı daha sıcaktır.cardiff orta buyuklukte bir sehir deniz kenarında kurulmus 400 bin civarında nufusu var.bu sehirde ne yapılır? oncelikle sehrin cazibe merkezi bana gore cardiff bay merkeze 15 dk yuruyerek ben kendi adıma haftada 1 tam gunduzumu burda geciriyorum deniz kıyısında onlarca restorant cafe vb var be pek cok muze vb bulunuyor norwegian church veya unlu Millennium Centre burda eski liman bolgeside park haline getirilmistir burda guzel zaman gecirebilirsin yazın her hafta bir aktivite vardır gecen hafta askerlere destek gunuydu charles da burdaydıhttp://www.cardiffbay.co.uk/index.html sehir merkezinde genelde halk gunduz ve gece queen st takılır burda uk butun markaları bulabilirsin ayrıca uk deki en buyuk 4 alısveris merkezide burda st david hall gercekten guzeldir icinde guzel restorant ve kafeler vardır kahveni icip internete baglanabilirsin(ankaradaki panora-antares arası).gece hayatı icinde pek cok altarnatif var fiyatlar genelde turkiyeden ucuzdur ozellikle hafta ici icecekler %50 indirimli,cuma cumartesi normal fiyattır bugun icin e*** 2.05£ icebilirsin turkiyeden daha ucuza ben kendi adıma tiger tiger veya lyood a gidiyorum fırsat buldukca,cardiff dısında ise yapabileceklerin nerdeyse sınırsız once turizm burosuna gidip bolca katalog al hemen hemen her gun degisik bir festival var bunlara katılabilir veya cardiff den valley olarak adlandırılan bolgelere tren hatları vardır (benimde yasadıgım)indirimli ogrenci bileti alıp cevredeki kasabaları ziyaret edebilirsin doga cok guzeldir cok guzel yerel cafe ve publarda vakit gecirebilirsin.ozellikle barry islan a giden tren hattını tavsiye ederim tren deniz kenarından gidiyor(hava alanına giden tren hattıda bu)veya yerel gazete alıp cevredeki etkinlikleri takip edebilirsin antika pazarı,sarap festivali,victoria donemi canlandırma,maden ziyareti vb.gallerde ki muzeler ucretsizdir bunları gezebilirsin (cardiff deki milli muze,gal yasamı muzesi,newporta roma lejyonu swansea denizclik muzesi vb).kalacak yere gelirsek cardiff uni sehir icinde cevresi ogrenci mahallesi bolca kiralık daire ev var burdan bulursun durumuna gore once yurrta kalırsınız,veya durumuuza gore cardiff bay da denize sıfır cok guzel studio daireler var yeni yapılmıs resident seklinde.dedigim gibi durumunuza baglı fiyatlara burdan bakabilirsiniz http://www.darlows.co.uk/darlows-rent-property.aspxhttp://www.rightmove.co.uk/ veya gumtree den ama oncelikle yurta kalın durumu ogrenene kadar tavsiyem.yeme icme olayına gelirsek hic bir zaman bazı ogrenci arkadasların savundugu ac kalırsın olayına katılmadım.burası dunya mutfaklarının bir arada bulundugu Turkiyede hic gorulemiyecek mutfakların bulundugu bir yer cardiff ozellikle italyanların cok bulundugu biryer bolca italyan restoranı var.vakit buldukca degisik mutfakları dene indian thai vb.ben kendi adıma hint mutfagını begenerek yiyorum ,atıstırmalıklardada greegs sandawiclerini ısrarla tavsiye ederim alıskanlık yapar okula gitmeden hergun ugrarsınız,market alısverisinizi aldi veya lidl dan yapın fiyatlar genelde %70 Turkiyeden ucuzdur.bunun dısında ıvır zıvır kozmetik vb poundland magazalarınından alabilirsin(Turkiyedeki 10 liralık sampuanı 1 pounda alabilirsin) kiyafet alisverinde basit gunluk icin primark,peacocks asda george,duzgun birseyler icin tk maxx,rebuplic,next iyidir spor giyim icin sport direct veya internetten m&m i tavsiye ederim.son olarak cardiffin bir artısıda sehrin londra gibi cok tehlikeli veya veya kurtarılmıs mahalleleri yoktur.kotu bolgede bile(canton vb)rahatlıkla gezersin hatta guzel cafeler vb bulabilirsin...........simdilik aklıma gelenler bunlar(konuyu geleneksel cuma eglence donusu yazıyorum guncel e*** fiyatı verdim anlamıssınızdır bu yuzden uzun ve gramer ve noktalama hatalı olmus arkadaslar okurken kusura bakmasın)
Konu ozzy48 tarafından (03.07.2010 Saat 05:49 ) değiştirilmiştir.
Erkin ve Ozzy48 öncelikle bugüne kadar ne sorduysam ilk siz döndügünüz için çooook teşekkür ederimİnanın verdiğiniz bu bilgiler itinayla notları alınıp günü geldiğinde kullanılacaktır Öyle güzel açıklamaşsınız ki soracak sorum kalmadı Yeniden teşekkür ediyorum.Bir sonra ki aklıma takılan sorularda görüşmek üzere
dostum newport gri bir sehir pek gorulucek yeri yok ovundukleri 3 sey var gorulecek roma lejyonu,ingilteredeki en iyi roma kalıntısı,newport transport bridge(sanırım newcastle tyne dekinden sonra en unlusu)bide ridercup golf turnuvası.ben sadece ridercup ı bekliyorum avrupanın en buyuk golf turnuvası bayagı bir hareketlilik oluyomus, tavsiye ederim sanırım eylul gibi netten bakarsın sehirde bayagı bir hareketlilik olur onun dısında 2 saatte her yerini fazlasıyla gorursun ustunede pubda soluklanırsın.ama sonucta her sehir ilk goruldugunde heycan verir sonucta yakın gelebilirsin.bir bira iceriz ararsan .tavsiyem cardiff ozellikle cardiff bay ulasım daha yakın trenle 50dk gelirsin cardiffe guzel yerler var terra nova salt vb, aksam 10-11 kadarda ulasım problemi yok.mesaj atarsan ozelden konusuruz hafta ici icin(evli olunca hafta sonu öluyor malesef )dostum bu yaz icin mutlaka sunları yap....oncelikle swansea deki turizm burosuna ugra yuzlerce yazlık aktivite katalogu var,benim tavsiyem ki listemde yaz bitmeden yapılacak mutlaka bir barry island ziyareti cardiffe trenle 20 dk,cardiff baya yakın flat holm adası var amarikadaki alkatraz gibi orayı gormek istiyorum gunluk tekne turu var bay den bide beacons milli parkını cok iyi oldugunu soyluyolar.dedigim gibi konusuruz cardiff icin