Kiz arkadasimla 5 yillik bir iliskimiz var ve kendisi Mayis ortasinda HSMP vizesini aldi... Unmarried statusunden bende onun depandant i olarak basvurmayi planliyorum ama bu konuda bir kac sorum olucak ;
1) Ayni evde yasadigimizi ispatlamak icin ne tur evraklar gerekli ve eger iliskimizi kanitlicak resimler versek konsolosluk diger evraklari ne kadar gormek ister ? Malum Turkiye'de ayni evde yasamak pek yaygin degil
2) Benim icin en buyuk sorun belki forumda da gormussunuzdur calistigim grubun UK ofisine tranfer olmustum ama ilk basvurulari oldugu ve yeterince ciddiye almadiklari icin 2 kere reddedildim... Simdi bu durum benim depandant vizesi almami engellermi?
3) Benim UK de isim hazir sayilir ama kiz arkadasimin isi henuz yok bu durum giris izni almamizi engeller mi?
Biliyorum cok soru sordum ama bunlar gercekten bizim icin onemli ve bir an once halletmemiz gerekiyo.
harbiden cok sormussun ama benim sana tavsiyem bunları bir danısmana sormalısın. once konsolosluga durumunu anlatan bir mail at. konsolosluk bence seni aydınlatıcak. yada konsoloslukla calısan danısmanlar var onlara git. biraz para odersin olsun. cunku senin durumun biraz garip bide red falan. ama ben senin yerinde olsam gidip kıbrıstan vizeye basvururum. (once mutlaka danısmana gittikten sonra )
oncelikle cevabin icin tesekkurler... Sanirim bende dedigin gibi bir danismanla calisicam cunku durum biraz riskli gorunuyo... Kibrisdaki konsolosluk artik vize vermiyo diye biliyorum ama bir arastirmakda fayda var...
evet okn simdi burda herkes bildiklerini anlatıyo ve yardımcı olmaya calısıyo. hepimizin bildigi seyler yasadıklarımız. bence hic kimse senin durumunda degil. ama danısmana senin durumunda bir ton adam gitmistir. geneli herkes bilir fakat detayı ve extrem durumları anca konsolos ve ya danısman bilir. kıbrıs icin www.hizlivize.com bu adamlardan ogrenebilirsin bence. ama sadece vize verip vermedigi. iste kardesim biz istedigimiz kadar ikinci sınıf dunya vatandası degiliz diyelim hepimiz vize nedir biliyoruz ve yasıyoruz. ama avrupa da bizim yarımız olmayan insanlar hayatlarında vize nedir duymamıslar vize nedir bilmiyolar. kısa ornek benim ispanya da arkadasım var yanına cagrıyo sengen vizesi almak cok zor diyorum. bana cevabı sen buraya gelmek istemiyosun bir ulkeden digerine gitmek icin izin mi almak lazım deyip bana tavır yapıyo
Kiz arkadasimla 5 yillik bir iliskimiz var ve kendisi Mayis ortasinda HSMP vizesini aldi... Unmarried statusunden bende onun depandant i olarak basvurmayi planliyorum ama bu konuda bir kac sorum olucak ;
1) Ayni evde yasadigimizi ispatlamak icin ne tur evraklar gerekli ve eger iliskimizi kanitlicak resimler versek konsolosluk diger evraklari ne kadar gormek ister ? Malum Turkiye'de ayni evde yasamak pek yaygin degil
2) Benim icin en buyuk sorun belki forumda da gormussunuzdur calistigim grubun UK ofisine tranfer olmustum ama ilk basvurulari oldugu ve yeterince ciddiye almadiklari icin 2 kere reddedildim... Simdi bu durum benim depandant vizesi almami engellermi?
3) Benim UK de isim hazir sayilir ama kiz arkadasimin isi henuz yok bu durum giris izni almamizi engeller mi?
Biliyorum cok soru sordum ama bunlar gercekten bizim icin onemli ve bir an once halletmemiz gerekiyo.
Saygilarimla ,
benimde durumum ayni ama biz almanyada 5 yildir birlikte yasiyoruz fakat benim almanyadaki ogrenci vizem mart gibi bitiyor. Bizde ingiltereye kiz arkadasimla birlikte gitmek istiyoruz. Kiz arkadasim ingiliz. Mümkünmü acaba bu unmarried statusunden yararlanip oturma iznine basvursam. Bize biraz bilgi verebilirmisin