merhaba arkadaşlar
ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum.
university of leicester a MA TESOL&Applied Linguistics e kabul aldım, şu an vize başvuru aşamasındayım. Belki ihtiyaç olur diye tecrübelerimi biraz aktarmak istiyorum çünkü bütün bunları bilmeye çok ihtiyacım oldu başvuru sürecinde.
ingilterede master düşünen arkadaşlar öncelikle çok çaba gerektiğini unutmasınlar, 1 yıl önceden işlemlere başlamakta fayda var. Araştırma iyi yapılmalı ve istenilen sınavlara iyi hazırlanılmalı, pahalı sınavlar olduğu için tekrar tekrar girmek maliyetli oluyor.
hem IELTS hem TOEFL kabul ediliyor. Burs imkanı çok zor. Maddi altyapı hazır olmalı. 15 bin sterlin minimum diye düşünüyorum EU öğrenci değilseniz, yaşam masrafları dahil. Londra dışı tercih etmelerini tavsiye ederim arkadaşlara. Mezun olduğunuz okuldan referanslarınızı zamanında hazırlayın, 2 akademisyenden alınmalı.
üniversite kalitesi konusunda university rankinglere mutlaka göz atın. Bir ajansla başvuru yapıyorsanız anlaşmalı okulları dikkatle inceleyin, yönlendirmelere dikkat edin. Ücretsiz danışmanlık fırsatlarından yararlanın. size çok faydalı bilgiler veriyorlar, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde bu imkanlar bir çok şirket tarafından sunuluyor.
şimdilik aklıma gelen bunlar, sorusu olan arkadaş varsa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım. herkese başarılar.
Konu traveller46 tarafından (21.08.2009 Saat 23:44 ) değiştirilmiştir.