İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

Universitelerdeki egitimlerin icerikleri hakkinda !

Seçenekler Stil
Alt 02.10.2009   #1
Filanguage
Kıdemli Üye

Yazılar: 483
Question Universitelerdeki egitimlerin icerikleri hakkinda !

Merhaba akadaslar;

Simdiki sorum biraz tuhaf karsilanabilir fakat cevaplayan olursa birilerinin isine yarayacagindan eminim. Simdi soru su :

Ben simdi asagida yazdigim bolumleri okumak istersen bu bolumlerde alacagim derslerin icerikleri nedir ? Yani Ornegin English language & history gibi bisey okumak istesen hangi yillar arasi tarih egitimi cikacaktir ?

veya diger bolumler icinde ? Okuyan arkadaslar ayrintili biseyler yazarlarsa sevinirim ...

Simdiden tessekkurler.

İş İdaresi,
İşletme,
Pazarlama,
Finans,
Bilişim Teknolojisi (IT Management),
Turizm İşletmeciliği,
Seyahat Acentesi İşletmeciliği,
İngilizce Öğretmenlerine Yönelik Geliştirme Programı (TESOL),
CELTA,
DELTA,
Reklamcılık,
Halkla İlişkiler,
Moda Tasarım,
Sinema.
multimedia,
Grafik tasarim,
sanat ve tasarim,

Aciklayici bilgi verirseniz sizden sonraki ogrenciler ne ile karsilasacaklarini bilirler!! Ornegin Oradaki ögretmenler derslerde ne uzerinde yogunlasiyorlar ! Ne gibi noktalara odaklaniyorlar ? Birde sinavlar sadece yilin sonundami yapiliyor (term) Sinavlardan kalirsan tekrar alma sansin nedir - yani sinava tekrar girme sansin varmidir yoksa bolumu tekrar okumak zorundamisin?
Filanguage isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2009   #2
Mete_
Üye

Yazılar: 82
Ben Aston Universite`sinde (Birmingham) okumaktayim.

Gorulen dersler universiteler arasinda %100 ayni dersek yanlis olur. Ama benzerlikler bulunmaktadir, daha otesinde ise egitim konsepti aynidir.

(Vericegim ornekler benim bolumume ait BSc Computing Science)
Egitim sisteminden bahsedersek. %90 online olabilir, kitap uzerinde daha cok durulmaz. Hocalar analttiklari derslerin notlari, gerekli kaynaklari BlackBoard, WebCT gibi internet uzerinden ulasilabilen sistemlerde koyaraktan ogrencilerin ulasmasini saglar. Tum sene okula gitmeyen bir insan dersleri gecebilir, ama tabiki derslerde ekstra noktalara daha detayli yerlere deginildikleri kesin. Hos bizim unide cogu hoca ders boyunca sesini kaydedio onuda bu online sisteme koyuyor.

Egitimin islenisine gelirsek. Her ders 2 teorik, 1 pratik olarak ayrilir (Genel olarak...). Pratik derslerin cogunda modulun ortalma %10`unu kapsiyacak quizler yapilir. (Her hafta),
Hocalar, dersleri sakin ve yavas bir sekilde anlatir, cok fazla ornek kullanirlar.

Sinav sistemine gelince.

Genel olarak
%65 sinav
%25 coursework (Proje, essay, report, grup calismalari)
%10 Quiz

Benim bolumde 12 ders var. 6 ilk donem, 6 ikinci donem olamk uzere islenir bu dersler. 6 vize, 6 final seklinde olur sinavlar. Kalirsak, eylul ayinda butunleme sinavlari vardir. Butunlemedende kalirsak, dersleri ek ders olarak bir sonraki sene isleyebiliriz. (Maksimum 3 ders galiba hatirlamiyorum onu.)

Derslere ornek vericek olursak:
(Linklerde Year 1,2,3 ... diger ayrilmis dersler, tikladiginda derslerin pdf sklinde iceriklerini gorebilirsin.)

Business & Management
http://www1.aston.ac.uk/aston-busine...ss-management/

Finans
http://www1.aston.ac.uk/aston-busine...es/finance-cp/

Multimedia
http://www1.aston.ac.uk/study/underg...dia-computing/

Tum Kurslarin oldugu sayfa
http://www1.aston.ac.uk/study/underg.../courses/atoz/

Bu anlattiklarin bizim uni icin gecerli, her uni aynidir demiyorum. Ama online sistem her universite var saniyorsam, sinav sistemide genelde coursework ve sinav seklinde olur, bu ulkede.

Daha fazla sorularin olursa sorabilirsin.

Konu Mete_ tarafından (02.10.2009 Saat 16:31 ) değiştirilmiştir.
Mete_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2009   #3
Filanguage
Kıdemli Üye

Alıntı:
Mete_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Aston Universite`sinde (Birmingham) okumaktayim.

Gorulen dersler universiteler arasinda %100 ayni dersek yanlis olur. Ama benzerlikler bulunmaktadir, daha otesinde ise egitim konsepti aynidir.

(Vericegim ornekler benim bolumume ait BSc Computing Science)
Egitim sisteminden bahsedersek. %90 online olabilir, kitap uzerinde daha cok durulmaz. Hocalar analttiklari derslerin notlari, gerekli kaynaklari BlackBoard, WebCT gibi internet uzerinden ulasilabilen sistemlerde koyaraktan ogrencilerin ulasmasini saglar. Tum sene okula gitmeyen bir insan dersleri gecebilir, ama tabiki derslerde ekstra noktalara daha detayli yerlere deginildikleri kesin. Hos bizim unide cogu hoca ders boyunca sesini kaydedio onuda bu online sisteme koyuyor.

Egitimin islenisine gelirsek. Her ders 2 teorik, 1 pratik olarak ayrilir (Genel olarak...). Pratik derslerin cogunda modulun ortalma %10`unu kapsiyacak quizler yapilir. (Her hafta),
Hocalar, dersleri sakin ve yavas bir sekilde anlatir, cok fazla ornek kullanirlar.

Sinav sistemine gelince.

Genel olarak
%65 sinav
%25 coursework (Proje, essay, report, grup calismalari)
%10 Quiz

Benim bolumde 12 ders var. 6 ilk donem, 6 ikinci donem olamk uzere islenir bu dersler. 6 vize, 6 final seklinde olur sinavlar. Kalirsak, eylul ayinda butunleme sinavlari vardir. Butunlemedende kalirsak, dersleri ek ders olarak bir sonraki sene isleyebiliriz. (Maksimum 3 ders galiba hatirlamiyorum onu.)

Derslere ornek vericek olursak:
(Linklerde Year 1,2,3 ... diger ayrilmis dersler, tikladiginda derslerin pdf sklinde iceriklerini gorebilirsin.)

Business & Management
http://www1.aston.ac.uk/aston-busine...ss-management/

Finans
http://www1.aston.ac.uk/aston-busine...es/finance-cp/

Multimedia

Tum Kurslarin oldugu sayfa
http://www1.aston.ac.uk/study/underg.../courses/atoz/

Bu anlattiklarin bizim uni icin gecerli, her uni aynidir demiyorum. Ama online sistem her universite var saniyorsam, sinav sistemide genelde coursework ve sinav seklinde olur, bu ulkede.

Daha fazla sorularin olursa sorabilirsin.

Bu kadar guzel bir anlatim yapilacagina dusunmezdim ... Tebrik ederim bende az cok sistemin yuruyusunu ogrendim sayilir falat bir kac arkadas daha bu sekilde bir yol izleyerek aldigi egitimi bizlere acarsa daha yardimci olmus olur diye dusunuyorum hic degilse herseye hazirlikli gidilir... Ornegin ben /

Ornegin ben ezbere dayali cogu dersi aksamlari 2 saat kadar calismaya çalisiyorum firsat buldukca ingiliz tarihi & diller - inanc ve kultur / insan kaynaklari ve yonetim = sesli dersler / grafik tasarim / tasarim ogeleri / tasarimda gorsellik / 1950 ler ve tasarim / reklamcilik / dunya tarihi / sanat / ronesans / perspektive /adobe photoshop extended/adobe illustrator / adobe inDesigne / adobe dreamweaver / adobe flash / adobe sounthbouth

Web programlama konusundada firsat buldukca php calisiyorum orta duzeyde CSS / HTML bilgim var ..

Mesala arkadaslar hemen hemen programlar konusunda orta duzeydeyim / fakat fotograf isleme konusunda profosyonellestim desem yeridir ... fotomontaj olayindada sinirlari zorluyorum yani bu benim arkadaslarimin fikirleri onun disindada size birsey sormak istiyorum ... Sizce benden adam olurmu ? Veya soyle diyelim ? Sizce hangi derslere agirlikli calismam gerekir zorlanmamam icin?

Simdi bu konuyu acmamdaki sebepte isleyisin ve gidisatin ne yonde oldugunu ogrenmektir inaniyorumki cogu kisi bu konu ile aydinlanacaktir.Siz Universite ogrencileri arkadaslardan bu yonde usenmeden aldiginiz egitim sistemini detayli yazarsaniz sevinirim yani Universite adi vererek iste su bolum ogrencisiyim aldigimiz dersler sunlar gibi ..

- Teşekkürler Arkadaşlar -

Tessekkur ederim.
Alt 02.10.2009   #4
Mete_
Üye

Simdi ilk mesajda cok genis bir yelpazede bolumler sunmussun. 10 dalda birden profesyonel olmaya calisirsan basaramazsin, bunun yerine baglantili 1-2 dal secebilirsin.

Oncelikle tam olarak istedigin bolum nedir ?

Bunda bir karar kilmalisin.

1-Isletme
2-Programcilik ve Web Site Gelistirme
3-Finans ve Ekonomi
4-Multimedia

4 tane ortalma bolum yazdim. 1 ve 3 yada 2 ve 4 secip profesyonellesebilirsin. Ama dordu ayni anda olmaz issiz kalirsin. Anladigim kadariyla programlaya, webe ilgin var.

Benim tavsiyem, grafik tasarimi veya multimedia merkezli bir bolum okuyabilirsin. Bu sayede bol bol photoshop, php, asp, css, html, dreamweaver, illustrator, flash kullanabilirsin. Hatta bunun otesinde reklam sektorunede adim atabilirsin ama tabiki uzmanlasirsan, ha bunun yaninda pazarlama, finans koyuyim dersen, karman corman yarim yamak birsey olur, cok zor olur.
Alt 02.10.2009   #5
Filanguage
Kıdemli Üye

Alıntı:
Simdi ilk mesajda cok genis bir yelpazede bolumler sunmussun. 10 dalda birden profesyonel olmaya calisirsan basaramazsin, bunun yerine baglantili 1-2 dal secebilirsin.

Oncelikle tam olarak istedigin bolum nedir ?

Bunda bir karar kilmalisin.

1-Isletme
2-Programcilik ve Web Site Gelistirme
3-Finans ve Ekonomi
4-Multimedia

4 tane ortalma bolum yazdim. 1 ve 3 yada 2 ve 4 secip profesyonellesebilirsin. Ama dordu ayni anda olmaz issiz kalirsin. Anladigim kadariyla programlaya, webe ilgin var.

Benim tavsiyem, grafik tasarimi veya multimedia merkezli bir bolum okuyabilirsin. Bu sayede bol bol photoshop, php, asp, css, html, dreamweaver, illustrator, flash kullanabilirsin. Hatta bunun otesinde reklam sektorunede adim atabilirsin ama tabiki uzmanlasirsan, ha bunun yaninda pazarlama, finans koyuyim dersen, karman corman yarim yamak birsey olur, cok zor olur.
Bak simdi tam adamimi buldum / bende senin gibi bir yoldas ariyordum neyse simdi tam olarak neye agirlik vermeme gerektigini bilmedigim icin herseye calisiyorum + onemli bir soru sormak istiyorum - bir kanser hastasi derslere girebilirmi universite yonettimi tarafindan dislanma gibi bir durum soz konusu olabilirmi ?

2. sorum : Bir ingilizden daha iyiy bir ingiliz tarihi bilgim oldugu kesindir.Ticari konuda turkiyede 10 yillik alayli deneyimim var - Perakende sektorde ve toptan pazarlama konusunda mutfak esyalari otel ve otel ekipmanlari konusunda - bir sirketim vardi iflas etti (aile sirketi ) Simdi kimseye zararim dokunmadan buralardan gidip kurabilirsem yani tanri izin verirse okumak ve hayatimi orada kurmak istiyorum..

Simdi

2-Programcilik ve Web Site Gelistirme : matematik konusunda hic iyi sayilmam,amam web a karsi ilgim var .. Keske matematik bilgime guvenebilseydimde oyun programcisi olsaydim ama fizik yuksek matematik bilgim falan yok yani sifir

1-Isletme = hangi derslerin tam olarak alindigini bilsem belkide onuda basaririm ve heralde bu konularda elemana daha fazla ihtiyac var cunku surekli mail falan aliyorum iste eleman arayan firmalar konusunda araci olan sitelere uye oldum her gun account manager iste ne bileyim concultant / supervisor & sales consoltant falan .. bu bolumu bitirdigimde heralde bu konularda belgeli insanlari ise aliyorlar ?

3-Finans ve Ekonomi - tam olarak ne oldugunu bilmiyorum - ne tur dersler aliniyor falan hic bilgim yok ?

4-Multimedia = sanirim grafik ve grafik islenerek yapilan reklamcilik sectorunun temeli ? Ciddi anlamda ne egitimi veriliyor bilmiyorum amam merakliyim ! Oncelikle adi bi kere cok hos Multi media

Simdi bunlardan hangisini bana tavsiye edersin yada hangilerini ?

Bu arada ben lise mezunu bile degilim yasim 27 amacim orda kendimi bi yere yamamak .. bi sekilde universiteye girmem lazim cunku ogrendigim cogu sey universite duzeyinde - sence ne yapmaliyim ?

Simdi eger ben C yada C++ i ogrenmeye kalksam matematik devreye girecek degilmi ? Peki ben bunu sadece web uygulamalari icin kullanacak olsam isin icine dersi alirken matematigi zorunlu kılıyorlar degilmi ?

Konu Filanguage tarafından (02.10.2009 Saat 17:32 ) değiştirilmiştir.
Alt 02.10.2009   #6
Mete_
Üye

Ingiltere`yi ne kadar kotulesekde, Ingiltere`nin Turkiye`ye 100 kat agir basicak bir yani var. Oda yaslilalar, hastalara ve engellilere olan ilgisi, korumacailigi ve gerekli destegin verilmesidir.

Londra`da ulasim araclari yaslilar binebilsin diye alcalip yukselebilen bir sisteme sahipdir, trenlerde engelliler ve tekerlekli sandalyeli insanlar icin heran bir gorevli elinde platformda bekler, ihtiyac olursa trenin cikisina yerlestirir. kendi okulumda engelliler icin ozel asansor ve merdivenlerin yaninda ozel kaldirma platformu vardir. Bunlari laf olsun diye degil, sahit oldugum icin soyluyorum. Turkiye`de nerde boyle sistemler...

Kisacasi o konuda hic merakin olmasin, asla bir dislanma soz konusu olmaz.

Bolumlere gelince, verdigin bilgiler kapsaminda sana iki onerim var.

1.Multimedia:
Dersler genelde Java, E-Business, Matematik (cok kapsamli degil), openGL, Internet ve web gelisimi, multemedia ilgili bir cok ders.

2.Product Design (Endustriyel Tasarim)
Auto-Cad, Dizayn projeleri, Matematik (biraz agir), E-business, Bilgi sitemleri ve tasarimcilkla ilgili diger dersler

Bana sorarsan bu ikisi arasinda secim yap derim.
Alt 02.10.2009   #7
Filanguage
Kıdemli Üye

Alıntı:
Ingiltere`yi ne kadar kotulesekde, Ingiltere`nin Turkiye`ye 100 kat agir basicak bir yani var. Oda yaslilalar, hastalara ve engellilere olan ilgisi, korumacailigi ve gerekli destegin verilmesidir.

Londra`da ulasim araclari yaslilar binebilsin diye alcalip yukselebilen bir sisteme sahipdir, trenlerde engelliler ve tekerlekli sandalyeli insanlar icin heran bir gorevli elinde platformda bekler, ihtiyac olursa trenin cikisina yerlestirir. kendi okulumda engelliler icin ozel asansor ve merdivenlerin yaninda ozel kaldirma platformu vardir. Bunlari laf olsun diye degil, sahit oldugum icin soyluyorum. Turkiye`de nerde boyle sistemler...

Kisacasi o konuda hic merakin olmasin, asla bir dislanma soz konusu olmaz.

Bolumlere gelince, verdigin bilgiler kapsaminda sana iki onerim var.

1.Multimedia:
Dersler genelde Java, E-Business, Matematik (cok kapsamli degil), openGL, Internet ve web gelisimi, multemedia ilgili bir cok ders.

2.Product Design (Endustriyel Tasarim)
Auto-Cad, Dizayn projeleri, Matematik (biraz agir), E-business, Bilgi sitemleri ve tasarimcilkla ilgili diger dersler

Bana sorarsan bu ikisi arasinda secim yap derim.
Simdi ben farzetki bir yolunu buldum uni ye basladim ki nasil olacak bilmmiyorum fakat olacak iste .. neyse simdi bu multimedia egitimindeki matematik tam olarak ne duzeyde cunku orta okuldan beri ne matematik dersii gordum ne bisiy .. hicbirsey gormedim matematikle ilgili ... sadece su hesabi yapabilirim / birseyin yuzdesini alirim ana paradan duserim yada bir urunu daha ucuz nasil alirim onu hesabini cok iyyi yaparim onun disinda bildigim matematik bilgisi yok anliyacagin carp cikar baska bisey bilmem sence bu temel duzel matamatik dedigin gecebilirmiyiym gecemezsem ne olur ? Tessekkur ederim ..
Alt 02.10.2009   #8
Mete_
Üye

Buyuk ihtimal derslerin arasinda openGL olucak. Animasyon yapimi programlamayla, sirf bunun icin iyi bir matriks bilgin olmasi lazim. Matriks, seriler diziler, trigonometri ve bunun gibi mat2 konularina ihtiyacin olucak. Cok zor degiller, al bir oss kitabi 6 ayda, hepsini yalar yutarsin.

Unutmaki buradada egitim veriyorlar, ogretiyorlar oyel ikinci gun seni sinav yapmiyorlar. kendine guven yaparsin.
Alt 02.10.2009   #9
Filanguage
Kıdemli Üye

Alıntı:
Buyuk ihtimal derslerin arasinda openGL olucak. Animasyon yapimi programlamayla, sirf bunun icin iyi bir matriks bilgin olmasi lazim. Matriks, seriler diziler, trigonometri ve bunun gibi mat2 konularina ihtiyacin olucak. Cok zor degiller, al bir oss kitabi 6 ayda, hepsini yalar yutarsin.

Unutmaki buradada egitim veriyorlar, ogretiyorlar oyel ikinci gun seni sinav yapmiyorlar. kendine guven yaparsin.
bu arada ya bisey rica etsem senden ! bu multumedia ta tam olarak islemen konularin bir listesi gibi birsey varmi ?

yani sunu demeye calisiyorum !

Year 1 birinci yil icin bu dersler ongoruluyor / peki bu dersler tam olarak ne iceriyor bunlara nasil ulasirim ?

ornegin ;
Java Programming Foundations temel duzey java egitimimi yoksa mantigini anlamak adinami bu ders aliniyor teorikmi pratikte varmi ?

Multimedia Software and Applications = Bundan tam olarak ne tur uygulamalar yapiliyor hangi programlar kullaniliyor yoksa sadece sozlu ve yazili anlatim bicimimi ?

Media Science = bu zaten basşli basina muamma media bilimi tam olara ne demek ?

Communication and Information Skills = burada ne anlatiliyor,yani bu derste

Introduction to Computer Systems Bilgisayar sistemlerinin tanimimi yapiliyor ? Wimdows / macintosh / linux falanmi anlatiliyor ?

Understanding Information Systems Bu ne demek ?

Mathematics for Computer Science / sanirim burada mat 2 dersleri goruluyor demistin !?

Internet Computing = Bu derste ne anlatiliyor amamci ne ?assembly / delphi falanmi yoksa Internette guvenlik vesaire bu tarz biseymi ?

Data Modelling and Database Systems = sql / mysql falanmi anlatiliyor yada egitimi veriliyor ?

Simdi senden bu bolumun detayli bir bilgisini istesem ayip etmis olurmuyum / Cahilligimi baisla hersey egitimi icin ...

Bana bir sey ogretenin kirk yil kolesim olurum ...! Felsefik olarak soyluyorum yanlis anlasilmasin !
Tessekkur ederim.. Bolumun diye sana soruyorum .. yada bu bolumde okuyan elbet bir rkadasin vardir veyahutta hocalarindan en az birir veya bir kaci bu derslere egitmen olarak giriyordur ..

Konu Filanguage tarafından (03.10.2009 Saat 11:52 ) değiştirilmiştir.
Alt 04.10.2009   #10
Mete_
Üye

Simdi derslerin altyapilarini tek tek anlatsam cok uzun surer, sonucat uniye giderken dersleri arastiripda gitmiyoruz, sectigimiz bolume gore gidip ogreniyoruz. Sanirsam biraz endiselerin var, yapabilirmiyim yapamazmiyim konusunda, once kendine guven derim, sonra hersey oluyor.

Ben ilk buraya geldigimde, (Anadolu lisesi mevzunuyum sozum ona ingilzce ogrendik). 10 cumle anliyor, 10 kelime konusabiliyordum. Ama hemen yarimyamalak ingilzcemle isegirdim 6 ayda ogrendim ingilizceyi, su an unide en iyi ogrenciler arasindayim. (Bakma sen bu yabancilar cok tembel ...)

Yapilamiyacak birsey yok. (Illaki daha detayli ogrenmek isterim dersen, msnden konusalim; [email]kaplanmete@hotmail.com[/email])

Seçenekler
Stil