İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

üniversitelerdeki bölümler ve türkiyede işlevi

Seçenekler Stil
Alt 31.01.2009   #1
korach
Çaylak Üye

Yazılar: 27
Question üniversitelerdeki bölümler ve türkiyede işlevi

selam arkadaşlar,ben yaklaşık 3 aydır londradayım.şimdilik dil okulunda upper-intermediate seviyesinde dil eğitimi alıyorum ve aynı zamanda seneye londrada üniversiteye foundation eğitimi ile başlamayı planlıyorum...aklım ciddi anlamda karışık,yaşım 19 ve türkiyede üniversite okumadan,liseden sonra buraya geldim...forumu mümkün olduğunca incelemeye çalıştım ama cidden konular birbirinden çok ayrı ve çelişkili yorumlar var...benim sizlere,yani londrada okuyan,veya bu konularda bilgisi olan arkadaşlara bikaç sorum olucak...ilgilenirseniz çok memnun olurum.
1-Üniversitelere kayıt nezaman bitiyor?
2-Kayıt için özel birşeyler gerekiyormu yoksa UCAS internet sitesinden online olarak kendim yapabilirmiyim?
3-Sizlerin önerdiği üniversiteler veya önermediği üniversiteler hangileri?

Bunların dışında da çok özel bir sorum olucak...Benim bölüm konusunda da çok tereddütlerim var.Sosyal bi bölüm okumak istiyorum,yani mühendislik,tıp,matematik,fen ile alakalı olmayan sosyal bir bölüm...Bu konuda ne tavsiye edersiniz? Burda hangi sosyal bölümü bitirirsem sizce türkiyede benim için iyi olur...Benim kafamda oyunculuk,media tv,yada turizm gibi seçenekler var ama karar konusunda sıkıntılıyım...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,konuyu sık sık takip edeceğim için bana sorularınız olursa cevaplayacağım.
korach isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.2009   #2
macintosh
Kıdemli Üye

Yazılar: 102
selam korach;
1- üniversite kayıtları hiç bitmiyor
2- Sen öncelikle foundation eğitimi alacağın için şimdilik ucas ile işin yok. Foundation eğitiminden sonra lisansa geçişte ucas başvurusu yapman gerekiyor ki bunu zaten foundation aldığın okul yapar senin yerine.

Üniversiteden önce bölüme karar vermen lazım. Sosyal bölümleri söylemişsin. Türkiye'de bence dönünce işine en çok yarayacak bölümler turizm veya işletme gibi bölümler olur. Turizm için sana ilk tavsiyem surrey olur. Turizm alanında 1 numaradır ingilterede. İşletme için birçok okul var.

Foundation için ielts 5.5 isterler. Eğer elinde sınav sonucun varsa hemen başla bence. Zaten foundationda da bölümle ilgili dersler dışında yoğunlukla ingilizce göreceksin. Okullara göre foundation eğiitm süresi değişiyor. 3 aydan 1 yıla kadar değişir. Haziranda 3 aylık bir foundationa başladığını düşünürsek eylülde lisans eğitimine başlayabilirsin. Böylecede eğitim toplamda 4 yıl değil 3 yıl olur. Ama bu 3 ay bütün okullarda ve bütüm bölümler için geçerli değil.
Kafana takılan birşey ollursa çekinmeden sorabilirsin.
macintosh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2009   #3
korach
Çaylak Üye

Yazılar: 27
Alıntı:
macintosh´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
selam korach;
1- üniversite kayıtları hiç bitmiyor
2- Sen öncelikle foundation eğitimi alacağın için şimdilik ucas ile işin yok. Foundation eğitiminden sonra lisansa geçişte ucas başvurusu yapman gerekiyor ki bunu zaten foundation aldığın okul yapar senin yerine.

Üniversiteden önce bölüme karar vermen lazım. Sosyal bölümleri söylemişsin. Türkiye'de bence dönünce işine en çok yarayacak bölümler turizm veya işletme gibi bölümler olur. Turizm için sana ilk tavsiyem surrey olur. Turizm alanında 1 numaradır ingilterede. İşletme için birçok okul var.

Foundation için ielts 5.5 isterler. Eğer elinde sınav sonucun varsa hemen başla bence. Zaten foundationda da bölümle ilgili dersler dışında yoğunlukla ingilizce göreceksin. Okullara göre foundation eğiitm süresi değişiyor. 3 aydan 1 yıla kadar değişir. Haziranda 3 aylık bir foundationa başladığını düşünürsek eylülde lisans eğitimine başlayabilirsin. Böylecede eğitim toplamda 4 yıl değil 3 yıl olur. Ama bu 3 ay bütün okullarda ve bütüm bölümler için geçerli değil.
Kafana takılan birşey ollursa çekinmeden sorabilirsin.
oncelikle tesekkur ederim ve gecen yazimda sacmaladigim icin ozur dilerim,gormemisim ben actigim iletiyi...
herneyse;benim simdilik sinav sonucum yok elimde,haziran gibi sinava girmeyi dusunuyorum... ben media-tv gibi bi bolum okumaya karar verdim...bu tarz bolumler icin hangi universiteyi onerirsin? londra icinde universite bakiyorum ve acikcasi cok kaliteli olmasina gerek yok cunku bildigimiz gibi nekadar iyi kaliteli,okadar fazla para...media-tv gibi bir bolumde 3 aylik foundation veren okul varmidir? yoksa bir senemi harcamak zorundamiyim foundation egitimi icin?
korach isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil