İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Seçenekler Stil
Alt 22.08.2010   #1
devotee
Çaylak Üye

Yazılar: 6
Üniversite Önerileri

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Ben İstanbul Bilgi Üniversitesi, İngilizce İşletme Bölümü'nü 2.84 ortalama ile bitirmiş bulunmaktayım. İngiltere'de Marketing, yani pazarlama üzerine master yapmak istiyorum. Buna ek olarak part-time bir iş tecrübem var bir gümrük firmasında 4 yıldır sigortalıyım. Henüz bir IELTS sonucum yok ama ingilizcem iyi seviyede diye düşünüyorum ve zaten masterdan önce 6 ay filan dil kursuna gitmeyi düşünüyorum ingilizcemi tamamen çok iyi bir hale getirmek için.

Bu verilerle bana hangi üniversiteyi önerirsiniz, ben University of Manchester'ı çok beğendim fakat sanırım ortalama konusunda bir problem yaşayabilirm, bu pre-master vs. işe yarar mı ? Bütün tavsiyelerinize açığım. Şimdiden çok teşekkürler..
devotee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.08.2010   #2
erkin
Kıdemli Üye

Yazılar: 301
http://www.guardian.co.uk/education/universityguide
istediğin alanla ilgili üniversitenni durumları nedir bakarsın, ilk 20 ile ilk 40 arasındakiler ortalaman göre alırlar sonuçta tecrübelisin ama İngilizcene çk güvenme çok nankördür dil olayı tavsiyem bir dershaneye git ölçtür şuan ne alemdesin ona göre Türkiye de göre hiç dil kursu kasma IELTS için gel burada hem gideceğin şehirine alışırsın hemde İngiltereyi test edersin belki sevmiycen daha iyi alternatif bulursun, nasıl olsa IELTS sınavı heryerde geçer.
erkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.08.2010   #3
devotee
Çaylak Üye

Dostum zaten dil kursunu İngiltere'de almayı düşünüyorum Türkiye'de değil. Yani senin dediğin gibi hem alışmak hem de pratik için 2 ay içinde oraya gelip bir dil okuluna başlamayı düşünüyorum.
Alt 22.08.2010   #4
devotee
Çaylak Üye

Bir de şeyi soracaktım, okuldaki hocalardan referans mektuplarını şimdi alsam olur mu, seneye için düşünüyorum master'ı ama bir şey farketmez herhalde ?
Alt 22.08.2010   #5
mustii
Çaylak Üye

Alıntı:
devotee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir de şeyi soracaktım, okuldaki hocalardan referans mektuplarını şimdi alsam olur mu, seneye için düşünüyorum master'ı ama bir şey farketmez herhalde ?
Bu konu hakkında bir geçerlilik süresine hiç rastlamadım. Fakat alacağın belgelerin ne kadar güncel olursa o kadar etkili olacağına şüphe yok.
mustii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.08.2010   #6
devotee
Çaylak Üye

Tabii ki güncellik iyidir ama ben bu sene mezun oldum sonuçta ve 6 ay İngiltere'de kalıcam başvurularımı da o zaman yapıcam. Hocalarla yüzümü bile unutmuşken ve yüzyüze konuşmadıktan sonra hangisinden isteyebilirim ki ta İngiltere'den. O yüzden ben gitmeden önce almayı düşünüyorum sanırım çok da bir şey farketmez. Bir de en az kaç referansa ihtiyacım olur ne kadar fazla o kadar iyi midir yoksa bir şey farketmez mi ?
Alt 22.08.2010   #7
aras
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
şimdi mantık olarak sorun olmaması lazım. Çünkü sen ingiltereye gidene kadar ya hocalar değişirse veya görevden çıkarsa? O durumda hocalarını bulup referans alman zor olur. Bence sorun olmamalı...

Velhasıl referans dediğin mezun olunduktan sonra alınması gereken bi belge... Daha sonra değil (benim görüşüme göre) ha çok kararsız kaldıysanız, referans mektubuna tarih attırmayın... Tepede tarih olmasın....
aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2010   #8
nicola_34
Çaylak Üye

Yazılar: 18
Alıntı:
devotee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabii ki güncellik iyidir ama ben bu sene mezun oldum sonuçta ve 6 ay İngiltere'de kalıcam başvurularımı da o zaman yapıcam. Hocalarla yüzümü bile unutmuşken ve yüzyüze konuşmadıktan sonra hangisinden isteyebilirim ki ta İngiltere'den. O yüzden ben gitmeden önce almayı düşünüyorum sanırım çok da bir şey farketmez. Bir de en az kaç referansa ihtiyacım olur ne kadar fazla o kadar iyi midir yoksa bir şey farketmez mi ?
En azından iki tane hocandan referans mektubu alman gerekir.Mektupları şimdiden alman senin için rahat olabilir ama her halukarda mektupları kullanmadan once tekrardan hocalrınla iletisime geçip şu okullara basvuracam ve sizi referans olarak gostereceğim demen gerekecek.Çünkü okullar hocalarınla dogrudan mail yoluyla iletişime geçip tekrar refarans soruyorlar ve hocalarının bundan haberi olmazsa hoş olmaz ve umursamaya bilirler, buda senin başvurunu direk etkiler çünkü burada referans mektupları diploman ile birlikte en onemli belge...
nicola_34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2010   #9
erkin
Kıdemli Üye

Yazılar: 301
Referenas mektupları MBA programların da çok etkili normaller okadar etkili değil, yani maksat olsun oluyor, bu yüzden şimdi de alsan olur çok kasma o işlere. Geldiğin görecen konuşmayı bilmeyen tipleri kabul etmişler diyeceksin özellikle Çinli olanlardan.
erkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil