Universite Okumak Icin Burs Veren Kurum Kurulus Var Mi?
merhaba arkadaslar aklıma takılan bır sorum var ıngılızcem elementary duzeyde oldugundan dolayı ıngıltere londrada dıl okulana gıtmeyı dusunuyorum (akademık yıl ) 1 yıl orada ogenıp gormeyı ıstıyorum sonrada ıngılterede unıversıte okumak ıstıyorum ( 2 yıllık college ) yanlız unıversıte okumak ıstıyen turkıye'den gelen ogrencılere hem turkıye'den hemde ıngıltere'den burs veren kaynaklar var mıdır?
bılıyorum burs aldıgımı farzadersek dıyıceksınız kı burs alsan bıle gıderlerını karsılamaz ama sadece 1/3 karsılasana bana yeter
bırde ben 90 dogumluyum kocaeli üniversitesinde ön lisans okumaktayım seneye okul bıtıyor ben çalışma ve hayatımı gerı kalanını ıngılterede surdurmek ıstedıgım ıcın bu yollardan ılerlemeyı dusunuyorum düşüncelerimin güzel oldugunu iyi fıkırler oldugunu bılıyorum ama yonlendırırmeye ıhtıyacım var sadece fıkır turete bılıyorum ama ıngılterede yasayan tecrubelı kısılerle ırtıbata gecebılırsem benı yonlendırırlerse arzumu gerceklestırmıs olurum
cok fazla yazmissin yorgunum hepsini okuyamam ama sanirim sorunu kisaca anladim bildigim kadari ile yorum yapmak istedim..
50 bin ytl = yaklasik 22000 pound eder..
o para ile..
bir uni okuyabilirsin 6000 pound uc senelik fiyatidir.. okulun adini suan hatirlayamiyorum birdahaki sefere soz yazarim ingilizcen kotu ise 1 senede hazirlik okudunmu hic sorun kalmaz... onun icinde max 1000 pound odersin..
7000 pound-22000=-15000 pound sana cok cok cok rahat yeter.. bir yerede girer kirani ufak tefek bayansan ihtiyaclarini karsilarsin para bile biriktirebilirsin...
burak 81 cok teşekkur ederım ben okul fıyatlarına baktıgımda okul fıyatlarını bır yıl ucretı dıye dusunuyordum gercekten cok tessekur ederım bılgı ıcın bır tane daha sorum olucak oturum ıznı almak ıcın 4 sene orada ıkametgah etmen gereklı ya ben 3 sene unıversıte 1 senede hazırlık okusam toplam 4 sene bana verırler mı oturum ıznı ? bırde unıversıte okumak ıcın ıngıltere devletı yada tr de kı kuruluslar burs verıyor mu ? ben işletme bölümü okumak ıstıyorum tavsiye edebileceğin vede turkıyede o unıversıteyı tanıyan bır okul var mı bıldıgın _?
sana tecrubelerimi aktariyim biraz icin kararabilir
Oncelikle ben uni okuyorum 2 yildir burdayim
uni fiyatlari 6000-12000 arasi degisir
--ort 8000 diyelim
yillik yasam gideri 300x9 yurt = 2700
2000 de yasam masrafi
--ort 5000
vize olayi ( hukumet akilli biliyo burda kalicaksin 4 sene okicaksin killik yapip her sene 1 yillik vize veriyor ki her sene o 500 poun vize parasini ode)
--500
ne yazikki burs olayi yabanci ogrenciler icin cok cok azdir alanda milyonda birdir zaten
YOK e gelince diyorki, bu sene tanirim seneye tanimam devlet sektorunde calismiyacaksan bir onemi yok denkligin, baska hicbir seye inanma ben aylarda arastirdim.
sonucta par time birde is bulursan yillik ailene 10000 pound a patlar.
slm,burda okudugun college bizim tr deki lise asamasinda bisey.yani tr de sana bisey getirmez .universite okursan tamam.home student deilsen 7000 ila 9000 pound arasi degisiyo yillik ucretleri.okumak istedigin seye bagli olarak.eger ingiltereye calismak icin yada baska bi nedenle gelebilecek durumdaysan buraya gelip part time okuyabilirsin.oda daha ucuza gelecektir sana ama daha uzun.
arkadasim 6000 pound 3 yillik fiyat degildir. nerden gordun boyle birseyi en kotu universite burada 7000 pounddan baslar buda seneliktir. yillik masrafin minimum 15000 pound olacagini dusundugumuzde babanin ayirmis oldugu para kesinlikle burada bulundugun sure icersinde yetmeyecektir. bunlari goz onunde bulundurarak dusunun sonradan pisman olmayin. ayrica londra cok pahali bir sehirdir ucuz olan dil okullarida berbat seviyesini gecmemektedir. simdilik soyleyeceklerim bunlar.