İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

Üniversite için ilk adım..

Seçenekler Stil
Alt 22.06.2008   #1
barish
Britanya Polisi

Yazılar: 82
Üniversite için ilk adım..

Meraba arkadaşlar,
ben ingiltere de üniversite okumak istiyorum.. ingilizcem intermediate seviyesi,zaten üniversite kadar bi kez dil okulu için oraya gitmeyi planlıyorum .. henüz öss ye girmedim..
ingiltere de üniversite için ilk olarak ne yapmam gerekiyor ? öss de bi başarı şart mı bunun için ? ya da öss ile alakası yok mu ? ya da ilk önce Türkiye de üniversiteye başlayıp daha sonra nakil tarzı mı ? :S

tecrübeli arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim,saolun şimdiden..

Konu barish tarafından (22.08.2008 Saat 20:52 ) değiştirilmiştir.
barish isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.08.2008   #2
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
üniversite

merhaba barish İngiltere'de üniversite okuman için burda öss'ye girmene gerek yok zaten bir önemide yok bu sınavın. Okuyacağın bölüme göre ve gideceğin üniversiteye göre Foundation veya A-level eğitimi alman gerek. eğer öss'ye girdiysen sonucuda bellidir zaten Türkiye'de özel üniversite okuyacağına İngiltere'de oku daha mantıklı çünkü fiyatlar aşağı yukarı aynı. Hemde dünya üzerinde bilinen okullar bizim üniversiteleri dünyada sallayan yok.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.08.2008   #3
tuncsea
Çaylak Üye

Yazılar: 14
adam smıth
kesınlıkle dogr bende ozel okulların fıyatların baktm en mantıklıısı yurtdısında bı okul ..turkıyedekı okulların ısmını bılen yok bılınecek populerıtey basarıyla saglmadgmz ıcın en ıyısı yurtdısı barısh
tuncsea isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.08.2008   #4
adam smith
Kıdemli Üye

evet tuncsea dediğin gibi haklısın burda adı sanı duylmamış okullara dünyanın parası veriliyor. Mesela haliç, kültür, kadir has... halbuki aynı ücretlere sussex, surrey, brighton gibi üniversitelerde okumak aynı maliyete sahip. Bu yüzden be herkese İngiltere'de üniversite okumasını öneriyorum..
Alt 04.08.2008   #5
meryem1
Çaylak Üye

Yazılar: 2
merhaba ben ingilterede üniversite okumayı düsünüyorum öss de aldıgım puanın bi önemi olmadıgı söylenmiş liseyi bitirdikten sonra öss ye girmeden ingilterede okuyabilirmiyim?
a-level eğitimi hakkında biseyler okudum ama tam olarak anlayamadım acıklayablirmisiniz
tesekkür ederimm
meryem1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.08.2008   #6
tuncsea
Çaylak Üye

meryem merhaba
aslına bakarsan eger ıngılızcen ıyıyse unıversıte egıtımını kesınlıkle yurtdısında alman gerek benced.cunku ben bunn pesındeyım ve basarılı olcagma ınanayrm ..ama sakın uk ıle kısıtlama mesela uzakdogu ulkelerı ozellıkle sıngapur bı cok ı bakımındn uygun ısvec ısvıcre norvec fransa falan fılan ...cok bosluk var oralarda...ıyı analız ve arastrma yap bosa para ve ozellıkle zamn harcama..sonucta ne kadar kotu bır deneyım olsada hep bıseyler ogreneceksın ..bunun rahatlıgına adapte ol yter ....bol sans
Alt 04.08.2008   #7
tuncsea
Çaylak Üye

adam smıth kardesım tesekkur ederım aklın yolu bır nede olsa..
Alt 05.08.2008   #8
adam smith
Kıdemli Üye

Merhaba Meryem,

Öncelikle hoşgeldin. A-Level eğitim ingiliz öğrencilerinde aldığı bir lise ile üniversite arası ara eğitimdir. Bu eğitim 2 yıl sürer. Bunun sonucunda alacağın notlara göre Cambridge ve Oxford da dahil olmak üzere bütün üniversitelere girebilirsin. Bu A-Level eğitiminin uluslararasaı öğrenciler için tasarlanmış olanı Foundation eğitimidir. Bu 1 yıllık bir eğitimdir. yalnız foundation eğitimini bazı üniversiteler geçerli saymaz. Ama çok iyi üniversitelerde bunu geçerli sayar. Hemde maliyet olarak Türkiye'deki özel üniversite fiyatları kadardır. Bu yüzden İngiltere'de okumak her açıdan çok mantıklıdır.

Evet tuncsea tamamne katılıyorum sana aklın yolu bir...
Alt 05.08.2008   #9
az1903
Çaylak Üye

Yazılar: 1
foundation ve a level farkını anladım ancak a level olmadan cambridge ve oxford a girilemiyor mu yada seçtiğin bölüme göre mi değişiyor bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
az1903 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.08.2008   #10
adam smith
Kıdemli Üye

evet arkadaşım dediğin çok doğru A-Level eğitimi almadıysan ve sınavlarını vermediğin sürece Cambridge veya Oxford üniversitesine giremezsin..

Tags
www.forumingiltere.com

Seçenekler
Stil