Merhaba , ben 2 yıllık bilgisayar programlama bölümü mezunuyum, İingiltere gidecem kasımın ortaları gib dil eğitimi için, fakat orada dil eğitiminden sonra bıranşımla ilgili bir üniversite okuma istiyorum. Fakat fiyatlar çok pahalı bu olayı en makul bi şekilde nasıl yapabiliriz, Sizce oraya gitsem türkiyeye döndüğüm zaman beni hemen işe alıcakları yani aranılan bi eleman olmam için orada ne yapıp ne bitirmeliyim. tabii dil seviyemi arttırdıktan sonra 9 ay -1 sene gibi bir süre zarfından sonra orada ne yapmamı uygun görürsünüz.
Ozellikle sorucagin sorular varsa yardimci olurum, ama herseyden once burda yasamak gercekten zordur heleki tek yasiyosan once bu sorulari kendine sor, ordan toz pembe gozuken seyler aslinda burda basa koca beladir, ama yinede cok fazla secenek ve firsat sunan bir ule ingiltere...
Ne yazikki ingiliz veya avrupa birligi ulkesi vatandasi olmadigin icin maddi konularda cok cok zor, onu kisaca seceneklerinin arasina koyma burda part isler var bende calisiyorum ama emin olki onla ev kirasini bile oderken acikta kalirsin.
tabikide ama gitmeden bilmiyorum ama orda yardimci olacak insanlar var...
Ya demek istedigim ülkemizdeki üniversite mezunlarini görüyoruz .. ülkemiz cok güzel ama imkanlarimizin nasil oldugunu söylemeye gerek yok göz görüyor.
Ben dönemek icin gidiyorum orda yasamaya kararliyim en fazla 1 senem kaldi.
Lisans tamamlama diye bir şey zaten var. Bunun adı Top up bazı üniversiteler bu programı yapıyor. Okulun bazı başvuru şartları vardır. Her bölüme göre değişir. Eğerki bu şartlara uygunsan okul seni zaten kabul eder. Bu süre 12 ay kadar bir süredir. Şartlar derken eğerki mühendislik gibi bir bölümden tamamlamak istiyorsan IELTS 6 yeterli olur. Bu sözel bölümler için 6.5 tur. Referans yazıları ve Transcript gereklidir.
Bildigim kadari ile Turkiye'de en cok eleman aciginin bulundugu sektorlerden biri information technology yani IT. Dil egitmimi tamamladiktan sonra bu bolumde bir universite okumayi bende dusunuyorum. Dedigin gibi fiyatlar biraz ucuk yillik 10-12 bin paund arasinda geziyor bazi universitelerde. Burada 10 saat kadar bir iste calisirsan sadece okul fiyatini karsilayabilirsin ki oda cok yorucu olacaktir. Gelelim sonuca, Turkiye sartlarinda eleman aciginin yuksek oldugu bir bolumu ingilterede bitirip turkiyede is araman mantikli olur ve bence sonuc verecektir. Zira okulu bitirdigin vakit ingilizce seviyende is verenlerin seni tercih edecegi seviyede olacaktir.
unv gitme istedi guzel bisey ama artik heryerde insani caydiriyolar bende gitmek istiyorum ama fiyatlari cok ucuk oldgunu icin dusunuyorum nasil gitcem diye