İngiltere'de Üniversite ...

Seçenekler Stil
Alt 23.06.2010   #1
egemen142
Çaylak Üye

Yazılar: 12
univeristeye denklik

Selamlar ben Bournemouth University
Law LLB (Hons)

programına basvurumu yaptım ve gitmeyi planlıyorum.Eger oradan mezun olup Turkiye'ye donersek Turkiye'de herhangi bir hukuk fakultesi mezunluguna denk sayılrmıyız ??Cevaplarsanız sevinirm tesekkur ederim..
egemen142 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2010   #2
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
hukuk bölümünün türkiye'de denkliği yok. fark derslerini alıp denkliği ancak o şekilde sağlayabilirsin. mesela ingiltere'de sana türk ceza hukuku dersini vermeyecekler..ama hukuk bölümünden mezun olman için bu dersi vermelisin..

Alıntı:
egemen142´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar ben Bournemouth University
Law LLB (Hons)

programına basvurumu yaptım ve gitmeyi planlıyorum.Eger oradan mezun olup Turkiye'ye donersek Turkiye'de herhangi bir hukuk fakultesi mezunluguna denk sayılrmıyız ??Cevaplarsanız sevinirm tesekkur ederim..
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2010   #3
egemen142
Çaylak Üye

anladım peki orada bu bolumde is olanakları hakkında bilginiz varmıdır ??
Alt 23.06.2010   #4
egemen142
Çaylak Üye

acıkcası ben eger gitmekten vazgecersem Turkiye'de bir vakıf universtesinde hukuk okuyacagım ekonomik anlamda hangisi daha mantıklı ??
Alt 23.06.2010   #5
adam smith
Kıdemli Üye

genelde ingiltere'de hukuk okuyan öğrenciler hukuki danışmanlık yapıyorlar..
eğer ki hukuk'tan başka bir bölüm okumayı düşünmüyorsan türkiye'de okuman senin daha mantıklı olur ama tabi ki son karar senin. farklı bir bölüm deseydin sana burda özel yerine kesinlikle ingiltere derdim ama işte denklik sorunu büyük bir sorun..
Alt 23.06.2010   #6
egemen142
Çaylak Üye

anladım tabikide dusunceniz mantıklı..Peki bana asagı yukarı egitim ve kisisel harcamaların bir vakıf universitesinde okumakla ingilterede okumak arasındaki fark hakkında bilgi verebilirmisiniz ?? Arada buyuk bir ucurummu var yoksa 3 asagı 5 yukarı aynımı??
Alt 23.06.2010   #7
adam smith
Kıdemli Üye

bu hem ingiltere'de hem de Türkiye'de okuldan okula bölümden bölüme göre değişkenlik gösterir. kısaca demek gerekirse çok fazla fark yok.. dediğim gibi denklikle ilgili sorun yaşamayacağın herhangi bir bölüm için ingiltere'yi tercih etmeni öneririm..

Alıntı:
egemen142´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
anladım tabikide dusunceniz mantıklı..Peki bana asagı yukarı egitim ve kisisel harcamaların bir vakıf universitesinde okumakla ingilterede okumak arasındaki fark hakkında bilgi verebilirmisiniz ?? Arada buyuk bir ucurummu var yoksa 3 asagı 5 yukarı aynımı??
Alt 23.06.2010   #8
egemen142
Çaylak Üye

Bu bolumden cıkıp uk da is olanakları hakkında ve universite hakkında bilgi vereblirmisiniz kusura bakmayın cok soru sordum =)))

Seçenekler
Stil