meraba arkadaşlar dil eğitimi için ingiltereye altı aylık gidicem ama oradaki ulaşım maliyetini merak ediyorum. tren yada otobüsün öğrenciye aylık maliyeti nedir. bilgi verirseniz sevinirim.
tam olarak nereye gidiyorsun? sehir ici ulasimi cok iyi bilimiyorum oester kart var uzun vadede en ucuzu o anirim, sehirler arasi en ekonomik megabus.com ve megatrain.com, 1GBP bile buluyorsun erken davranirsan
sehiricin otobus bileti fiyatlari eger saver alirsan gunde 3 gbp civarinda
londrada biraz daha fazla gerci ama genelde bu civarda
yani pahali arkadasim
bolca para getir yaninda
ingilterede nereye gidersen git ulasim pahali malesef...ben bunu dusunmeden londraya 1 saat uzak bi yere geldim nasilsa 1 saat rahat rahat gider gelirim diye haftasonlarinda...ama ne mumkun... eger haftasonlari londyraya gidersem haftaici harcadigim yol parasini da eklersem, au-pairlik yaparak kazandigim paranin %35'i tamamen yola gidiyor..inanamiyorum...
evet kesin londraya tasinmaliyim
okulunla kalacağın yeri yakın seç, yarı yarıya kurtul ulaşım derdinden=) ya da bisiklet falan al ama trafiğe dikkat!!! ulaşıma baya para gidiyo ne yaparsan yap. en iyi çözüm kısa mesafeleri yürümek dicem ama buraya gelince mesafe kavramın değişebilir. türkiyede 5 dklık yolu yürümeye üşenirdim. şimdi bazı akşamları yürüyerek dönüyorum eve, 1 saati buluyo. 14 haftanın üzerinde geliyosan öğrenci oyster çıkartırsın biraz da olsa hafifletir yükünü.
arkadaslar mrb bende wimbledonda kaliyorum ve 4 hafta buradayim ulasim icin ne bileyim ogrenci indrimi falan var mi acaba birde hangi kart daha uygun herseyde gecen bir kart var mi tesekkurler
evet arkadaşlar bu oyster card tren hariç her şeyde geçio sanırım, fiyatını ve kullanm süresini bilen var mı, ya da en uygun her şeyde geçen hangi kart kullanılmalı ..