Merhaba
arkadashlar lutfen bana yardim edin. Ben 09.09.08- de uk school of english e aplication form gondermishim . ama ordan bana hicbir mektub falan gondermiyolar. Orayi bilen biri varsa lutfen bana ne etmem gerektiyini soylermi ? simdiden teshekkurler.....
Evet...O güzel gözleriniz yanlış görmedi ! Bir yıllığı tam 290 paund...
Peki ? Sizce bu okul nasıl okuldur ? Hemen anlatayım ;
Bir arkadaşım bu okula yazıldı ve vize aşamasında konsolosluk okulla baglantıya geçip,okulun 'promosyon ücreti' diyince vermişler vizeyi...Gündüzdü sanırım.Ne oldu ne yaptın nasıl okul diye sordum msnde bana ''Yasin sınıfta 40-45 kişi var.Aynı koyun sürüsü gibi.Ögretmenimiz fransız ve ben tek kelime anlamıyorum'' dedi...Sonunda kurstan çıktı arkadaşlar...Ayrıca okulun bulundugu yerde türklerde varmış...Aman diyorum size amannn ! Sakın bu okula yazılmayın..Size,hayallerinize paranıza yazık....Malvern house vs gibi BC onaylı okullara gidin...
ewt bende o okula kayt yaptırdım vizede problem çıkdı yeniden kayt yaptıracam başvurudan 1 ay içerisinde sana davetiye gönderiolar eğer gelmesse mail atarsın okula 2 hafta içinde yeniden gönderiolar hızlı bi şekilde ve benim arkadaşım şu anda kursda
Arkadaşlar biraz düşünün lütfen. Yıllıgı 290. Ben bizim kapıcıya desem bir yıl türkçe dersi ve 290a die o bile vermez. Ki vize işlemlerinde de sorun çıkartıyo bu tarz okullar. konsolosluk da sizin dil eğitimi için değil, ingiltereye kaçmak için gittiğinizi gayet iyi bir şekilde düşünüyor. en ufak bir eksik olursa evraklarınızda red alıyorsunuz. Ki bir kere red alınca devamıda geliyo. Bence biraz paraya kıyıp iyi bir okula kayıt yaptırın. en azından gittiginiz zaman gerçekten iyi bir egitim alıp ingilizcenizi halledersiniz. sonrasında ne yaparsanız yapın kimse karışmaz. Ama giderken gerçekten biraz düşünün. Okullar konusunda bilgi isterseniz yardımcı olabilirim.
bu okulda okuyan öğrencilerle konustum.okulun Türkiye'deki dil kurslarından farkı olmadıgını söylediler.Türkiyedeki acentalar LSI vb gibi okullarla anlastıgından sadece bu okulları önermektediler.Fiyatlarda ucuk neden? Acentalarla anlasmalardan dolayı.Londra merkezde bir sürü okul var. google da arastırma yaptım.aylık 60 £ - 80 £ lik daha iyi okullarda mevcut. okulun verdigi egitim ve sınıf sartları önemli degil bence. kalacagınız aile ve oradaki sizin yasantınız önemli.
orada Türklerle takılmazssak ve günlük ders calısırsak hertürlü yaparız.
bu söylediklerimi LSI vb okullara giden arkadaslarım da söylüyor. iş bizde bitiyor.
ayrıca hocalar fransız degilmiş. ingilterede dogmus büyümüs hintli ve hongkonglu hocalar varmıs. ingiliz hocalarda varmıs. suan kıs dönemi oldugundan sınıflarda 15 ögrenci varmıs. 2 ay önce evet dogru 45 ögrenci varmıs.malum yaz tatili bitince kış döneminden dolayı suan cogu okulda ögrenci ortalaması 15.
ya yapmayın arkadaşlar. Ne demek yıllığı £290'a Türkiye'de bir kursa gidebilirmisiniz. Sınıfta 45 kişi ne demek ya. Eğitim mi alıyorsunuz bu sınıflarda. Hoca Fransız mı? ya yapmayın ne fransızı ne hong konglusu. Gelin ben verim size ingilizce dersi hiç değilse takıldığınız yerde türkçe sorabilirsiniz
Biraz mantıklı düşünün. Eğitim alıyorsunuz eğitim. Ayrıca bir kere ret yediniz mi kolay kolay toparlayamazsınızda ona göre...
ya yapmayın arkadaşlar. Ne demek yıllığı £290'a Türkiye'de bir kursa gidebilirmisiniz. Sınıfta 45 kişi ne demek ya. Eğitim mi alıyorsunuz bu sınıflarda. Hoca Fransız mı? ya yapmayın ne fransızı ne hong konglusu. Gelin ben verim size ingilizce dersi hiç değilse takıldığınız yerde türkçe sorabilirsiniz
Biraz mantıklı düşünün. Eğitim alıyorsunuz eğitim. Ayrıca bir kere ret yediniz mi kolay kolay toparlayamazsınızda ona göre...
Okulun cok ucuz olmasi Vizede sorun yarata bilirmi ? demek istiyorsun .
O zaman bana iyi okullarin isimlerini gondere bilirmisin? cok pahali olmasin ama
Okulun çok ucuz olması tabiki vizede sorun yaratıyor. O fiyata Türkiye de bile dil eğitimi veren yer yokken, konsolosluk sizin İngiltere'ye dil eğitimi için değilde kaçmak için gittiğinizi düşünüyo. Ki bu şekilde çok ucuz okullara gidenlerin büyük bir kısmı dönüş yapmıyo. Konsolsluk da bunun önünü erkenden kesiyo red vererek.
Arkadaşımız LSI dan bahsetmiş. Ama bende şunu anlamıyorum. Neden sadece dil eğitimi almak için giden herkes Londra'ya gitmek istiyo. İngiltere'nin diğer şehirlerinde hem yaşam ve konaklama daha ucuzdur hemde LSI dan daha ucuz okullar vardır. Ben burda da bir kötü niyet seziyorum. Biraz fazla verin ama adamakıllı bir eğitim alın. Londra tutkusu neden anlamıyorum. Ki konsolosluk da anlamıyo bunu ve red veriyo. Güneye gidin, kuzeye gidin. Arkadaşlar siz vizeyi aldığınızda sadece Londra için almıyorsunuz. Birlişik Krallık (UK) vizesi bu.
LSI okullarına gidenlerde genelde red alan duymadım.
uzun zamandır arastırma yapıyorum simdiye kadar 1 kisi red almıs.
onun neden red aldıgını acıklayayım.
kalıcı olmak istiyorum yazmıs doldurdugu evraklara.
=)
LSI ' yı ben degil acentalar öneriyor malum anlaşmaları var.
LSI ' yı neden öneriyorlar cünkü LSI 'da calısan Türk var. ve genelde LSI Londra'da cok Türk var. Cambridge i tercih etmeniz daha mantıklı illa ki LSI derseniz