İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

UK EHLIYETI HAKKINDA (theory test book)

Seçenekler Stil
Alt 07.09.2007   #1
galant
Üye

Yazılar: 41
UK EHLIYETI HAKKINDA (theory test book)

slm nasil elde edebilirim theory test book. Ehliyet sinavina girmek istiyorum
maliyeti ve nasil elde edebilirim
aslinda turk ehliyetim var nereye basvurmam gerkiyor
lgv ehliyeti almak isyiyorum
bilgisi olan arkadaslar varsa sevinirin tsk bye
galant isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.09.2007   #2
GladiatoR
Üye

Yazılar: 64
Merhaba,

Oncelikle size ehliyet sinavinizda basarilar dilerim ve umarim en kisa surede iki sinavida gecersiniz.

Size kitap almak yerinegireceyiniz test formatinda hasirlanmis, bircok soru ve aciklamalarinin bulundugu DVD yi almanizi tavsiye ederim. Ben bahsettiyim DVD den calistim ve yazili sinavi ilk girisimde gectim.

DVD nin fiyati saniyorum £15-20 civarinda ve asagidaki linkteki resmi sayfadan siparis etmeniz mumkun.

Yalniz size su uyarida bulunmak istiyorum. Malesef yazili sinavi gecmek bildiyiniz gibi ehliyeti alabileceyiniz anlamina gelmez. Pratik sinavi bu ulkede tamamen bir para tuzagi. Bazi arkadaslar bu goruse katilmayabilirler fakat sunu bilmeniz gerekirki, sonderecede sansli veya yetenekli deyilseniz pratik sinavini ilk veya ikinci kez gecmek neredeyse imkansiz.

Cok iyi bir surucu olabilirsiniz fakat inanin defalarca ders almadan (arabayi kullanabilmek icin deyil, sinavi gecebilmek icin) ve yuzlerce sterlin vermeden bir ehliyet sahibi olabilirseniz ne mutlu size.

Herseye ragmen, size bol sanslar dilerim ve umarim en kisa surede ehliyet sahibi olursunuz. DVD veya kitap satin alabilmek icin lutfen buraya tiklayiniz http://www.tsoshop.co.uk/bookstore.a...7775&DI=588167
GladiatoR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2007   #3
Unintended
Üye

Yazılar: 35
Ben ingiltereye geldiğiniz ilk sene türkiye de kullandığımız ehliyet geçerli diye biliyorum doğru mu bir bilginiz var mı?? Bir iki internet sitesinde okumustum
Unintended isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2007   #4
phoenix7
Üye

Yazılar: 83
doğru biliyorsun unintended, british hükümeti türk şöförlerine bu izni neye dayanarak veriyor orası meçhul ama...
phoenix7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2007   #5
GladiatoR
Üye

Ingilterede Turk ehliyetinizi 1 yillik bir sure icin kullanma hakkiniz var ve bu hakkiniz Ingiltereye yerlestiyiniz andan itibaren baslar. Sayetki 1 yildan daha uzun bir sure kalacaksaniz, Turk ehliyetinizi 1 yildan sonra kesinlikle kullanmayin.

Size verilen 1 yillik surenin sonunda araba kullanirken sayetki bir kazaya karisirsaniz, sigorta firmasi hasarlarinizi karsilamaz, karsi tarafin hasarlarini odemek zorunda kalirsiniz ve izinsiz arac kullanmaktan mahkemeye cikip en az 6 aylik toplum ve cevre yardimi cezasina carptirilirsiniz (bu ceza sabika kaydiniza mutlaka gecer).
Alt 08.10.2007   #6
Kechi
Çaylak Üye

Yazılar: 11
Bir kutuphaneye kayit ol, orda bedavaya 2 yada 3 haftaya alirsin kitabi.
Kechi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.10.2007   #7
drums
Çaylak Üye

Yazılar: 7
ehliiyet

türkiye deki ehliyetimiz herhangi bir işlem yapmadan 1 yıl gecerlimi?yani eşdeğerlilik belgesi alıp gitmek gerekmiyormu?benim bildiğim türkiyede bu esdeğerlilik belgesini veren bir turing firmasına ilk kez alıyorsanız 209 ytl baylıyorsunuz bu sekilde ing.de arac kullanabiliyorsunuz ehliyetiniz öyle gecerli oluyor diye biliyorum.yanlışmı biliyorum?bu esdeğerli
lik belgesine ihtiyac yokmu?bilen oraya gidip arac kullanan arkadaslar bu önemli bir ayrıntı cevaplarsanız sevinirim?
drums isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2007   #8
bugratarik
Çaylak Üye

Yazılar: 2
Learner Driver Licence sini Türk ehliyetine çevirebilirmiyim

Arkadaşlar , benim bi arkadaşım söyledi ne kadar doğru bilmiyorum ama , ben buradan learner driver licence e almak istiyorum . Ki bunu sizde biliyorsunuz ki bunu bi form doldurarak ve 40 pound verek alabiliyorsunuz. Fakat benim Türk ehliyetim yok . Ben Türkiye ye gidip bu learner driver licence ımı Türk ehliyeti olarak çevirtebilir miyim ?? Başkaları böyle yaptıklarını söylediler bana . Yardımcı olursanız sevinirim ...
bugratarik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.11.2007   #9
axelsson
Çaylak Üye

Yazılar: 24
merhaba arkadaslar ben ehliyet icin basvuracam ama aranizda araba kullanma dersinin en az kac saat alinmasi gerektigini bilen varmi birde bu derslere basvuru yaptiktan sonra mi baslamak gerekiyor
axelsson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.11.2007   #10
GladiatoR
Üye

Yazili sinavi gectinizmi?

Oncelikle bu sinavi gecmenizi tavsiye ederim. Eyer araba kullanabiliyorsaniz, alacaginiz derslerin sayisi kendinize olan guveninize ve trafik tecrubenize gore deyisir. Ne kadar iyi bir surucu olursaniz (araba kullandiginizi varsayiyorum) olun en az 10 ders almanizi oneririm. Ingilterede hic araba kullanmadiysaniz bunu 15 veya 20 derse cikartin derim.

Eyer gecmediyseniz, bence once yazili sinava hazirlanin ve onu gecebileceyinize emin oldugunuz zaman direksiyon dersleri alin derim.

Iyi sanslar...

Seçenekler
Stil