belki farkli bir acidan yaklasim olacak ama bende burda turk ariyorum cunku burda herkes turklere karsi on yargili bibirmize en cok ihtiyac duydugumuz yer yurt dislari turk dayanismasini gostermek icin ama turkler surekli turklerden kaciyorlar ve bu sefer insanlar iyi olsalar birbirlerinden kacmazlar diye dusunuyor,turkleri sevmiyorlar.yasartahir'in dedigi gibi biz ne zaman ezdirdik kendimizi bu kadar
Sorum çok açık: Neden birbirimizden nefret ediyoruz?
Bazen bu nefteri şöyle kamufle edenlere rastlıyorum: "Oraya dil öğrenmek için geliyorum, Türkçe konuşursam dili öğrenemem..."
Peki buraya gelen Uzakdoğulular, İspanyol, İtalyan, Kolombiyalı, Brezilyalılar neden birbirine sürekli yapışıyorlar.
Onlar gezmeye mi geldiler?
Bu saydığım ülkelerin kızları hemen aynı ülkeden erkeklere adeta yapışıyorlar. Sıkıysa kopar kızı
Bizde genel olarak sevgi kültürü mü eksik
yoksa biz kendi milletini sevmeyen özel bir cins miyiz?
Tartışalım
niye türkler birbirinden nefret etsin ki belki yaklaşımlar farklıdır türkler ağırdırlar belki cıvık olmadıklarından öyle düşünüyosundurbencetirkler birbirlerini çok seviyolar
bence de türkler birbirini gayet iyi seviyo ve gayet de dayanışma içerisindeler. ancak acentelar daha gitmeden türklerle görşmeyn takılmayın dedikleri için insanın aklında ister istemez bir soru işareti kalıyo. ancak şunu belirtmeliym ki gördüğüm kadarıyla burda herkes her ihtiyacı olduğunda diğer türk ark.ına yardım dio. kimse kimseden kaaçıo veya nefret edio deil. amaç burayı türkiyeye çevirmemek.. her şey sınırında güzel yanii..
merhaba arkadaslar.bence kimse birbirinden nefret etmiyor.yalnız herkesin buraya bir gelis amacı var.ingilizce öğrenmek yada ingilizceyi gelistirmek.
bu dogrultuda kendince bir karar alıp türklerden uzak durmak istemiş olabilir.
buna nefret diyemeyiz.sunuda soylemeliyim en azından londra için soyleyebilirim burada türklerden uzak kalmak çok zor.çünkü gittiginiz okuldan calıstıgınız işe ve kaldığınız eve kadar heryerde türkler var.bir derdimiz oldugunda bunu paylasacagımız kişiler yine bizim insanımız.herkes kendince
kafasına uygun bir ortam kuruyor.sonuçta türk diye herkesle muhatap olmanın imkanı yok.kimsenin kimseden nefret ettiği falan yok.bir insan yalancıysa,üçkağıtçıysa insanları sömürüyorsa onun türk olmasının benim için bir önemi yok.bu tip insanlara dikkat edilmeli.birde bazı arkadaslar yurtdısına çıkınca kendisini nirvanaya ulasmıs hissediyorlar.onların ulastıgı o mevkiye ben ulaşamadığımdan kendimi özellikle bu yapıdaki kişilerden uzak tutuyorum.
Belçikada yaşıyorum burdada aynı sorun var 1 ay ingilterede kaldım ordada hissettim bunu sanki önce gelen İngilterenin sahibi de sonradan gelen sığınmış gibi oraya .işte böyle bir hava esiyor.Türkler örgütlenme konusunda çok iyiler ama örgütü içten bozmada da üstümüze yok gibi.Avrupada yüzlerce Türk dernekleri var ve hepsinin yapabildiklerı cüsselerine göre kocaman bir SIFIR malesef.Kimliği bozulmuş bir milletiz de ondan bu sorunları yaşıyoruz bence.İngilteredekiler siz Diğer avrupa ülkelerinden şanslısınız biraz .ne birazı çok sanslısınız.Böyle bir forumu diğer avrupa ülkelerinde arayın bakalım bulabilecekmisiniz;böyle entellektüel bir forum u yani.
turkler kiskanctir,kinbesler,birbirini cekemez,birbirinin kuyusunu kazmaya calisir,dedikodu yapar.yalan soylemeyi sever.hep ustunluk kurmaya calisir.hep dedidigim dedik kaliplarinda.(kesinlikle genelleme yapmiyorum.kimse yanlis anlamasin)ben almanyada ve simdide uk deyim.ne yazikki yabancilarda butun bu saydiklarim yok diyecegim kadar az.bu yuzden bazen turklerde uzak kalmak daha mantikli diye mdusunuyorum.
öğrencilerin böyle olduğunu düşünmüyorum.uzun süredir kalanlar,yerleşim almış olanlar olabilir.
geçen yaz alanyada mekandayız kız erkek nasıl güleryüzlü.yolda görüyor selam veriyor.yanına geliyor sana iltifatlar ediyorlar.şaşırmıştım.
ilk başta erkeklerden şüphelendim gay midir nedir bunlar geliyor böyle falan.ama sonra kendimden utandım.öyle bir toplumda yaşıyoruz ki insanlar güleryüzle yaklaşınca bir çıkar olduğunu düşünüyoruz.