Türkiye'ye dönüyorum ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Türkiye'ye dönüyorum »

Türkiye'den Öğrenci Vizesi Uzatma

Seçenekler Stil
Alt 27.07.2009   #1
bekleyendervis
Çaylak Üye

Yazılar: 11
Türkiye'den Öğrenci Vizesi Uzatma

Merhaba arkadaşlar,

Kısaca kendi hk. da bilgi vereyim. Ben şuanda İngiltere'deyim ve vizem 25 Kasım'da bitecek. Vizem multi öğrenci vizesi, buraya 7 Şubat'ta dil okulu için geldim.

Sorum şu: 25 Ağustos'ta Türkiye'ye dönücem ancak İngiltere'de mastera başlayacağımdan vizemi uzatmam gerek. Türkiye'ye döndüğümde vize uzatma için başvurabilir miyim (Elimde Uni kabul belgesi var). Malum tarihte daha vizemin bitmesine 3 ay kalacağından başvurabileceğimden şüpheliyim. Ayrıca 11 Eylül'de Uniye başlamak üzere geri dönmem gerekeceğinden vize neticemin o tarihe yetişip yetişemeyeceğini de bilemiyorum.Türkiye'den başvurma nedenim eğer burdan başvurursam yaklaşık 250 pound daha fazla başvuru ücreti verecek olmam.

Konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Herkese kolay gelsin.

Saygılarımla.
bekleyendervis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.2009   #2
peroN
Kıdemli Üye

Yazılar: 146
Merhaba arkadaşım.. Ben de bu konuda çok kararsız kalmıştım ama başvurumu sağlama alıp uk den yaptım. Yalnız sen üni ye gideceksin ve elinde kabul belgen var, tr den yapman daha mantıklı görünüyor. Ama şöyle de bir durum var ki, seni yanıtlamaları 3 ay kadar sürecektir ve pasaportunu eline almadan uk ye gelemeyeceksin. (zaten bu yüzden vize bitimine 3 ay kala başvuru yapılması gerekmektedir. Ama çoğumuz son günlere bırakıp, uk sınırları içine sıkışır kalırız )

Öğrenciler red riskini göze alamadıklarından uk sınırları içinde uzatmayı yeğliyorlar. Keza Tr'deki başvrularda red yeme riskinin daha yüksek olduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili deneyimli arkadaşların iki kelam etmesi beni de çok mutlu edecektir. Hiç değilse kesin bir bilgimiz olur..
peroN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.09.2009   #3
Dilocrom
Kıdemli Üye

Yazılar: 191
uk de bulunan arkadaşım Türkiye"den aldığı vize haricinde ingilterede 2 kez daha dil okulu vasıtasıyla vizesini uzattı. bana söylediği ingilterede çok daha iyimser oldukları.
Dilocrom isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.10.2009   #4
rumpleteazer
Üye

Yazılar: 90
master ucretinden baska para gostermen gerekti mi ?

peron, master icin ingiltereden basvuru yaptigini soyluyorsun, peki uzerinde master ucretinden baska para gostermen gerekti mi ?
rumpleteazer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil