Yiyecek olarak soruyorum arkadalar. Turkiye'ye gitme durumum var 2 gunlugune. Istanbul'dan birseyler getirmek istiyorum. Et ve sut urunleri getirmek yasak galiba. Bu konuda internette detayli bir bilgi bulamadim. bilgisi olan varsa ve paylasirsa sevinirim.
et ve süt ürünleri getirmeye ne gerek var ki zaten
sanırım ufak tefek yiyecekler getirmende sakınca yoktur. İşte makarna,anacığının yaptığı dolmalar,börekler böyle ne bileyim bu tür şeyler. Abim kıbrısa giderken götürüyor baya şey ama orası kıbrıs tbi. Hatta kavrulmuş et bile götürmüştü ama kıbrısta et bulmak8ucuz ve güzelinden) zordur,normal olarak izin var bu yüzden.
Poşetli yani markalı şeylere bişey demezler pek ama yine abartmyın Gerçi şans benim bavula bakan olmadı direk geçtim ve çıktım havalimanında, kimisini aramışlardı seçmece sanırım.
neler getirebilecegin konusunda dikkatli olmalisin...
cunku Ingiltere`de birkac tv kanalinda gordum,havalimanlarinda ne gibi SIKI kontroller oldugunu. Yasal olarak ulkeye yiyecek sokmanin sarti teneke icinde veya poset icindeyse vakumlanmis gidalara izin var. Mesela ben peynir(teneke),zeytin(vakumlanmis),zeytinyagi(yine teneke) bu sekilde ayarlayip getirmistim. Sorun cikmadi ama posete rastgele koydugun gidalar olursa bavulunu karantinaya cekip tek tek didik dikik edebilirler de. Ozellikle Heatrow tarafinda bu tarz durumlara cok dikkat ediyorlar.