türkiyedeki bir üniversitede okurken ingilteredeki bir üniversiteye gitmek
öncelikle şunu söylemeliyim ki eğitim dili ingilizce olan bir vakıf üniversitesinde burslu okuyorum ve birinci sınıfım. hazırlık okumadım. türkiyedeki bir okuldan ingilteredeki bir okula geçiş yapmak mümkün mü? yoksa bu sorduğumsoru çok mu hayal ürünü ve saçma ? bir de bölüm sorunum var tabi? hiç geçişle uğrşmayarak üniversiteye başvuradabilirim çnkü hiç sene kaybım yok aklım biraz karışık
öncelikle şunu söylemeliyim ki eğitim dili ingilizce olan bir vakıf üniversitesinde burslu okuyorum ve birinci sınıfım. hazırlık okumadım. türkiyedeki bir okuldan ingilteredeki bir okula geçiş yapmak mümkün mü? yoksa bu sorduğumsoru çok mu hayal ürünü ve saçma ? bir de bölüm sorunum var tabi? hiç geçişle uğrşmayarak üniversiteye başvuradabilirim çnkü hiç sene kaybım yok aklım biraz karışık
ingiltereye bir okula geçişin tabiki mümkün. ingiltere'de lisans eğitimi 1 yıl foundation+3 yıl lisans= 4 yıldır. Eğer burda 1 sınıfı okuduysan ve alakalı bir bölüme geçiş yapmak istiyorsan senin bu ilk yılın foundationa sayılabilir. Böylece 3 yıl okuyarak mezun olursun. Ancak lisans eğitimi için bnurs almayı falan düşünüyorsan hiiiç heveslenme. Lisans eğitimi için burs yok. Yüksek lisans eğitimi için bile okullar 1000 pound indirimi ancak yapıyorlar. Eğitim ücretleri sosyal bölümler için 9000 civarı mühensislik gibi sayısal bölümler için bu fiyat 10000 lere çıkıyor. ki buda türkiyedeki bir vakıf üniversitesini yıllık eğitim ücretine denk. ama ingilterenin iyi bir üniversitesinden mezun oluyorsun.
Ama sonuçta ingilterede bir üniversiteye geçiş yapman mümkün.