İngiltere'de Üniversite ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Üniversite »

Turkiyede universite okuyorum ama Ingiltereye gitmek istiyorum

Seçenekler Stil
Alt 21.11.2009   #1
Knight
Üye

Yazılar: 57
Thumbs up Turkiyede universite okuyorum ama Ingiltereye gitmek istiyorum

Merhabalar,

Ben bu yil universiteye basladim,ingilizce hazirlik sinifindayim ve bu yili bitirince ingiltereye universite okumaya gitmek istiyorum.

Ne gibi sartlar gerekli ?
Oraya gidince ayreten birdaha hazirlik okumalimiyim ?
Burda Tofel veya benzeri sinavlara girmelimiyim ?
Neler yapmaliyim bu hedefi gereklestirmek icin ?
Knight isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.11.2009   #2
Knight
Üye

Ayrica aylik gecinme masrafi ne kadardir ortalama ?
Alt 22.11.2009   #3
Knight
Üye

Cevap vericek olan yok mu ?

Birseyler arastiriyorm ama bana duzgun tek baslikta cevap vericek olan yokmu
Alt 24.11.2009   #4
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
merhaba,

açıkçası hangi bölümü okumayı düşünüyorsun? şu an ki ingilizce seviyen ne? madem kesin ingiltere'de okuyacaksın ingilizcende intermediate gibi bir şeyse bence ocak ayında doğrudan foundation'a başla en azından zaman kaybetmemiş olursun. çünkü hazırlığı okusanda foundation alman gerekecektir. Bundan dolayı ingilizcen orta seviye gibi bir şeyse ve kesin gideceğim diyorsan bence burda boşu boşuna zaman kaybetme.
Bunun dışında yaşam maliyetlerini sormuşsun sanırım bu şehre göre değişir londra pahalı bunun dışındaki tüm şehirler ortalama aynı fiyata yaşanır. tabiki buda senin yaşam biçimine bağlı her akşam çıkarım gezerim diyorsan o zaman doğal olarak maliyet artar.
Toefl gibi bir sınav skorun olsa iyi olur ama yoksa olmazsa olmaz diye bir şey yok okulların foundation öncesi kendi dil sınavları var onlara girebilirsin. okuman için herhangi bir şart yok okumak istersen yeterli maddi gücün varsa okuyabilirsin.

Alıntı:
Knight´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar,

Ben bu yil universiteye basladim,ingilizce hazirlik sinifindayim ve bu yili bitirince ingiltereye universite okumaya gitmek istiyorum.

Ne gibi sartlar gerekli ?
Oraya gidince ayreten birdaha hazirlik okumalimiyim ?
Burda Tofel veya benzeri sinavlara girmelimiyim ?
Neler yapmaliyim bu hedefi gereklestirmek icin ?
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.11.2009   #5
Knight
Üye

intermediate seviyesindeyim ama okula yeni basladim ve pesin para odedim bu sene burda kalmak zorundayim.

Bu sene sonuna kadar Tofeli gecebilecek duruma gelmek istiyorum.Turkiyede Uluslar arasi ticaret okuyorum ordada boyle birsey olmali.
Alt 24.11.2009   #6
adam smith
Kıdemli Üye

evet dediğin gibi uluslararası ticaret diye dölüm var ve bir çok ünide var. toefl alabilirsen senin için zaman kaybından kurtarır seni.

Alıntı:
intermediate seviyesindeyim ama okula yeni basladim ve pesin para odedim bu sene burda kalmak zorundayim.

Bu sene sonuna kadar Tofeli gecebilecek duruma gelmek istiyorum.Turkiyede Uluslar arasi ticaret okuyorum ordada boyle birsey olmali.
Alt 24.11.2009   #7
Knight
Üye

Basvurulari Aralik-Ocak gibi yapiliyor diye duydum eger dogruysa su aralar basvurmam mi lazim ? Universite secmedim nasil secicem ?
Tofel sinavindaki sonuca gore galiba burdaki gii ordaki universitelerin puanlari varmis.
Alt 24.11.2009   #8
adam smith
Kıdemli Üye

başvurular için öyle belli bir zamanı yok yani şimdidende başvuru yapabilirsin mayıs gibide yapabilirsin. önemli olan kendine uygun olan bir üni seçmek.

Alıntı:
Basvurulari Aralik-Ocak gibi yapiliyor diye duydum eger dogruysa su aralar basvurmam mi lazim ? Universite secmedim nasil secicem ?
Tofel sinavindaki sonuca gore galiba burdaki gii ordaki universitelerin puanlari varmis.
Alt 24.11.2009   #9
Knight
Üye

Buyuk sehirler olmali.tabiki ilk tercihim londra
Alt 24.11.2009   #10
Knight
Üye

adam smih bir konusabilirmiyiz? Forumu okudum siz bu konulardan yetkili kisisiniz galiba ?

Seçenekler
Stil