Türkiye'ye dönüyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 29.08.2009   #1
alper_uk
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Turkiye ye arabayla

Merhaba arkadaslar Turkiye'ye arabayla 15 17 eylul arasi bayram icin gidiyorum. Gelmek isteyen varsa masraflar ortak hungary de durucaz bir gun. soforlugu olan varsa harika olur. ben 4 5 hafta kalicam dolayisiyla donus e ayri bi yol dusunmeniz gerekiyor. Sigara kullanmadigimdan sigara kullananlari icin uygun olmaz yolculuk. ilgilenen daha cok bilgi isteyenler icin :

[email]ukalper@hotmail.com[/email]
alper_uk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2010   #2
madeleine
Çaylak Üye

Yazılar: 12
arabayla girerken gumruk ve maksimum kalma suresi

Alıntı:
alper_uk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaslar Turkiye'ye arabayla 15 17 eylul arasi bayram icin gidiyorum. Gelmek isteyen varsa masraflar ortak hungary de durucaz bir gun. soforlugu olan varsa harika olur. ben 4 5 hafta kalicam dolayisiyla donus e ayri bi yol dusunmeniz gerekiyor. Sigara kullanmadigimdan sigara kullananlari icin uygun olmaz yolculuk. ilgilenen daha cok bilgi isteyenler icin :

Arkadas selam ben de arabamla bu yaz tr ye gitmeyi planlıyorum uk den uk de oturum ve calısma iznim var ve aktif olarka da claısıyorum benim sorum trde arabayı kullanırken nasıl gecti gumrukte para odedin mi maksimum 6 ay mı araba orda kalabiliyomus..

Yardımcı olursan cok sevinirim simdiden tesekkurler
madeleine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2010   #3
madeleine
Çaylak Üye

Yazılar: 12
Trye arabayla giden arkadaslar

Arkadaslar oturum ve calısma izni olan biri Trye arabayı sokarken kac ay kalabilri?

bilen varsa yardım lutfen,

Tskler
madeleine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.2010   #4
bursa_16
Üye

Yazılar: 44
Alıntı:
alper_uk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

ingiltereden türkiye kaç saat sürüyo arbayla bide romanya ve bulgaristan biraz tehlikeliymiş
bursa_16 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.02.2010   #5
Wag
Kıdemli Üye

Yazılar: 101
Alıntı:
vural28´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
internetten para kazan

daha önce çok sistem denedim hepsinde hüsran yaşadım bu sistem gerçekten şahane benim gibi hüsran yaşayanlar buraya gelin bu mükemmel sistemde beraber büyüyelim
http://www.vural28.mlm-future.com/
[email]eltemiz33@hotmail.com[/email]
site virüs kaynıyor. kimseye para kazandırmıyor sadece bu reklamı yapan eleman kazanıyor. konumuz ile ne alakası var. İnsan biraz utanır, yok ki!
Wag isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.02.2010   #6
Wag
Kıdemli Üye

Yazılar: 101
Alıntı:
bursa_16´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ingiltereden türkiye kaç saat sürüyo arbayla bide romanya ve bulgaristan biraz tehlikeliymiş
Romanya 7 gün 24 saat nonstop çok güvenli. Gönül rahatlığı ile girebilirsiniz. Sadece sınırlardan girdikten 50-60 km sonra yollar biraz bozuluyor. Dikkatli ve yavaş gitmek lazım. Bu yüzden gece girilmese daha iyi olur. Marketler genellikle 24 saat açık oluyor (nonstop ABC diye yazar). O yüzden saat kaç olursa olsun açık bir market bulabilirsiniz. Sağda solda 15 pound a 2 kişi kalabileceğiniz temiz pansiyonları rahatlıkla bulabilirsiniz. Kesinlikle güvenilirdir. Olurda gece girerseniz sabırlı olun yolların bozukluğu konusunda. Sadece 100-150 km kadar bu şekilde bozuk yollar (tamamı değil). Sonrasında güzel asfaltlar sizi bekliyor. Braşov dan neyim geçerken yine yavaş geçmek lazım çünkü bu mevsimde kar oluyor. Ama her daim yollar açık.Kesinlikle maceraya girip kestirme olur diye anayolların dışına çıkmayın, çok güvenli ama köy yolları yada ara yollar genellikle bozuktur. En güzeli macaristan debrecen üzerinden oradea yada satu mare ye girip cluj üzerinden yada yakınından braşov bükreş yoluna geçmek. Bu şekilde Romanyadan en geç 10-12 saatte çıkabilirsiniz. Kar vs. neyim e yakalanmazsanız 8 saattede çıkabilirsiniz.

Bulgaristan için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Gece girmeyin başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Es kaza girerseniz otobüsleri vs. takip etmeye çalışın yada sizinle beraber giriş yapan bir araba ile anlaşıp beraber sürün. Gündüz girdiğinizde polis çevirirse 10 euro cebinizde bulundurun. Ota bota bahane bulup ceza yazıyorlar. Al şu parayı deyince güle güle komşi diyorlar. Sorun çıkarsa konsolosluğun telefonu elinizin altında olsun, çok güzel yardımcı oluyorlar.

Defalarca tecrübeler ile sabittir.

Konu Wag tarafından (10.02.2010 Saat 02:02 ) değiştirilmiştir.
Wag isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.02.2010   #7
bursa_16
Üye

iyide normal sarltlarda kaç saat sürüyo daha anlamış degilim
Alt 10.02.2010   #8
Bilgekaan
Kıdemli Üye

Yazılar: 213
Alıntı:
bursa_16´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
iyide normal sarltlarda kaç saat sürüyo daha anlamış degilim
Gloucester'den Istanbul 38 Saat Suruyor Ama Gazi Hafif Yoklarsan 30 Saate Dusuyor
Londra'dan Istanbul 36 Saat Suruyor Ama Gazi Hafif Yoklarsan 28-29 Saate Dusurebiliyorsun Radara Dikkat
Bilgekaan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.02.2010   #9
bursa_16
Üye

Thumbs up

Alıntı:
Bilgekaan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gloucester'den Istanbul 38 Saat Suruyor Ama Gazi Hafif Yoklarsan 30 Saate Dusuyor
Londra'dan Istanbul 36 Saat Suruyor Ama Gazi Hafif Yoklarsan 28-29 Saate Dusurebiliyorsun Radara Dikkat
gayet acıklayıcı ve net tskler
Alt 20.08.2010   #10
gerdjikow
Çaylak Üye

Yazılar: 2
Turkiyeye yolculuk cok eglenceli ve cok guzel geciyor arabayla. Gecen hafta gorseydim bu forumu mutlaka katilirdim sana ama bilet aldim ;-( Daha onceden gittigim icin tecrubeliyim yollar konusunda.
Fransa'da radara dikkat et. Ilerde radar var diyorsa mutlaka vardir.
Belcikada ayni sekilde.
Almanyanin otoyollari superdir. 130 KM'ye kadar cikabilrisin rahatlikla ama cok fazla otaban polisi vardir dikkat et. Her zaman depoyu girdigin sehirlerden doldur cunku otabanlarda benzin pahalidir.
Avusturyaya girerken otaban karti almayi unutma yakalanirsan kartsiz canini yakarlar. 5 euro otaban karti... Yollari cok guzel.
Macaristan icinde otaban karti alman gerek. oda 5 yada 7 euro. Yollari cok guzel.
Sorun burdan sonra basliyor..
Sirbistan - ingilzi oturumun varsa yani pasaportun yoksa onu pek tanimiyorlar ve seni orda bekletiyorlar oturumun ne oldugunu anliyana kadar. Yesil card istiyorlar araba icin yoksa 150 kusur euro veriyorsun sigorta icin. Onu gitmeden mutlaka al sigorta sirketinden. Yollari iyi. Otobana giriyorsun ve bulgaristana kadar otabandan gidiyorsun.
Bulgaristan- Otaban karti almayi sakin unutma. Polis jaws gibi etrafta kartsiz araba ariyorki cezayi yapistirsin.Dikkatli git ve ordan gunduz gecmeye calis. Aksamlari biraz urkunc oluyor bulgaristan otabanlari.Eger hizina dikkat edersen polisle sorunun olmaz ve rahat rahat gecersin ordan.
Kapi kulede de arabanin yesil kartini sorucaklar yoksa 70 TL sigorta yaptirmak zorundasin. Araba pasaporyna islerir ve 6 ay kalma suresi vardir. 6 ay sonra cikma zorunda ve 6 ayda turkiye disinda kalmak zorundadir.
Umarim yardimci olmusumdur.
gerdjikow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil