Şehirler Yaşadığınız veya gelmeyi düşündüğünüz şehri anlatın? Orada başka kim var? İngilterenin şehirleri hakkında her şey...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Şehirler »

Türkiye den para transferini nasıl yapıyoruz?

Seçenekler Stil
Alt 10.04.2010   #1
hardal
Üye

Yazılar: 83
Türkiye den para transferini nasıl yapıyoruz?

Selamlar. İlk defa londra'ya geleceğim (uzun dönem) yanımda ne kadar para getireyim? ayrıca Türkiye den para transferini en makul nasıl yapabilirim? world Visa kredi kartım, ve bir kaç bankanın atm kartları var. Bunları kullanarak Türkiyedeki hesabımdan ne kadar komisyon ödeyerek para çekebilirim (atm den) ?
hardal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.04.2010   #2
karmate
Çaylak Üye

Yazılar: 8
ilk elde 300-400 paund yeterli olur diye duymuştum.
banka konusunda ise hsbc yi tavsiye ediyorlar ama bende henüz tam karar vermedim.
karmate isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.04.2010   #3
ecemm
Çaylak Üye

Yazılar: 14
ya da türkiyeden gönderilen paraların bankadan çekilmesi kolay oluyor mu?
ecemm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.04.2010   #4
karmate
Çaylak Üye

Yazılar: 8
parayı çekmek mümkün tabi ama şubeden yapılan havalelerde 57 tl internetten yapılan havalelerde 18.5 tl işlem ücreti kesiliyor. tabi bu parayı gönderenden kesilen masraf birde parayı alandan da masraf kesiliyor malesef(
karmate isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.04.2010   #5
hardal
Üye

Yazılar: 83
ben garantinden (internet şubensi) oxford hsbc şubesine swift yaptımıştım. 30 tl garanti masraf almıştı. sonra baktık ki hsbc de 14 pound kesmiş. sonra türkiye de hsbc den hesap açıp oxford hsbc ye swift yaptığımda 8 pound masraf ödedim başkada birşey ödememiştim.
hardal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.2010   #6
shekiluk
Kıdemli Üye

Yazılar: 115
Alıntı:
hardal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben garantinden (internet şubensi) oxford hsbc şubesine swift yaptımıştım. 30 tl garanti masraf almıştı. sonra baktık ki hsbc de 14 pound kesmiş. sonra türkiye de hsbc den hesap açıp oxford hsbc ye swift yaptığımda 8 pound masraf ödedim başkada birşey ödememiştim.
sizlere tavsiyem hem tr den hem de uk den hsbc bankasindan birer hesap actirip online internet bankaciligini kullanmaniz...bu sayede istediginiz para transferini cok kolaylikla hem tr den uk ye hemde uk den tr ye bazen 6 saat maksimum 12 saat icerisinde para hesabinizda hsbc farki....masraf konusuna gelince en son tr den uk ye para transferim nisan 2009 da olmustu o zamanlar yanliz hatirlamiyorsam 8-10 ytl olmasi gerek uk den tr ye ise en son mart 2010 da yaptim 1000 paunda kadar sadece 17 paund masraf baskada bise yok.....1000 paunddan fazlasini bilmiyorum onuda siz ogrenin yaw kolay gelsin....
shekiluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.04.2010   #7
Aydin
Üye

Yazılar: 64
merhaba arkadaşlar,

para transferi için yüksek komisyonlar ödemek zorunda değilsiniz. Aşağıda http://sislermevsimi.blogspot.com/20...eseleleri.html sayfasından bu konu ile ilgili bir alıntı mevcut. Daha fazla ayrıntı için linki tıklayıp siteye gidebilirsiniz.

"...banka hesabınızın -bir İngiliz bankası olduğu için- HSBC'de olması bir zorunluluk değildir. Ancak paranızın orada olmasının şöyle bir avantajı var : Paranızı taşımak veya daha sonra bir İngiliz bankasına transfer ettirmek için uğraşmak zorunda kalmazsınız. Buradan size verilen ATM kartı ile İngiltere'deki HSBC ATMlerinden para çekebilirsiniz. Ben oldukça pratik olduğunu düşündüğüm bu yöntemi kullanmıştım ve hiçbir zorlukta çekmedim. Aynı kart aynı şifre ve nakit İngiliz Pound'u Bu yöntemi kullanmak isteyen arkadaşların dikkat etmesi gereken bir-iki nokta var ki hemen belirteyim :

1) Banka hesabınızın vadesiz TL hesabı olması gerekiyor.

2) Her para çekme işleminde hesabınızdan 1.45 GBP komisyon kesiliyor. Komisyon meselesi yüzünden sık aralıklarla ufak miktarlar çekmemek akıllıca olacaktır diye düşünüyorum."
Aydin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.04.2010   #8
Astartenia
Çaylak Üye

Yazılar: 14
Acil para transferine ihtiyaç duyarsanız Western Union da kullanabilirsiniz, 10 dakika içerisinde dünyanın her yerine para ulaştıran bir sistem.
Komisyon ücreti (%5) çok yüksek olduğu için işiniz çok acil değilse pek tercih etmenizi önermem ama aciliyet varsa o açıdan çok kullanışlı..
Astartenia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2010   #9
Palmyra
Kıdemli Üye

Yazılar: 207
Alıntı:
Aydin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaşlar,

para transferi için yüksek komisyonlar ödemek zorunda değilsiniz. Aşağıda http://sislermevsimi.blogspot.com/20...eseleleri.html sayfasından bu konu ile ilgili bir alıntı mevcut. Daha fazla ayrıntı için linki tıklayıp siteye gidebilirsiniz.

"...banka hesabınızın -bir İngiliz bankası olduğu için- HSBC'de olması bir zorunluluk değildir. Ancak paranızın orada olmasının şöyle bir avantajı var : Paranızı taşımak veya daha sonra bir İngiliz bankasına transfer ettirmek için uğraşmak zorunda kalmazsınız. Buradan size verilen ATM kartı ile İngiltere'deki HSBC ATMlerinden para çekebilirsiniz. Ben oldukça pratik olduğunu düşündüğüm bu yöntemi kullanmıştım ve hiçbir zorlukta çekmedim. Aynı kart aynı şifre ve nakit İngiliz Pound'u Bu yöntemi kullanmak isteyen arkadaşların dikkat etmesi gereken bir-iki nokta var ki hemen belirteyim :

1) Banka hesabınızın vadesiz TL hesabı olması gerekiyor.

2) Her para çekme işleminde hesabınızdan 1.45 GBP komisyon kesiliyor. Komisyon meselesi yüzünden sık aralıklarla ufak miktarlar çekmemek akıllıca olacaktır diye düşünüyorum."

Bununla ilgili bişi sormak istiyorum, hsbc hesabını tr de açtırıp bankamatiğide tr de alıp uk de kullanmak ile mi alakalı senin bu dediğin, yoksa oradamı bir hesap açıyoruz, biraz kafam karıştı...
Palmyra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2010   #10
Aydin
Üye

Yazılar: 64
merhaba,

aynen öyle.

Türkiye'de vadesiz TL hesabı açtırıyorsun, bankamatik kartınıda Türkiye'den alıyorsun ve oradan pound olarak paranı çekiyorsun. İngilterede hiçbir hesap açtırmıyorsun.
Aydin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil