Selamlar. İlk defa londra'ya geleceğim (uzun dönem) yanımda ne kadar para getireyim? ayrıca Türkiye den para transferini en makul nasıl yapabilirim? world Visa kredi kartım, ve bir kaç bankanın atm kartları var. Bunları kullanarak Türkiyedeki hesabımdan ne kadar komisyon ödeyerek para çekebilirim (atm den) ?
parayı çekmek mümkün tabi ama şubeden yapılan havalelerde 57 tl internetten yapılan havalelerde 18.5 tl işlem ücreti kesiliyor. tabi bu parayı gönderenden kesilen masraf birde parayı alandan da masraf kesiliyor malesef(
ben garantinden (internet şubensi) oxford hsbc şubesine swift yaptımıştım. 30 tl garanti masraf almıştı. sonra baktık ki hsbc de 14 pound kesmiş. sonra türkiye de hsbc den hesap açıp oxford hsbc ye swift yaptığımda 8 pound masraf ödedim başkada birşey ödememiştim.
ben garantinden (internet şubensi) oxford hsbc şubesine swift yaptımıştım. 30 tl garanti masraf almıştı. sonra baktık ki hsbc de 14 pound kesmiş. sonra türkiye de hsbc den hesap açıp oxford hsbc ye swift yaptığımda 8 pound masraf ödedim başkada birşey ödememiştim.
sizlere tavsiyem hem tr den hem de uk den hsbc bankasindan birer hesap actirip online internet bankaciligini kullanmaniz...bu sayede istediginiz para transferini cok kolaylikla hem tr den uk ye hemde uk den tr ye bazen 6 saat maksimum 12 saat icerisinde para hesabinizda hsbc farki....masraf konusuna gelince en son tr den uk ye para transferim nisan 2009 da olmustu o zamanlar yanliz hatirlamiyorsam 8-10 ytl olmasi gerek uk den tr ye ise en son mart 2010 da yaptim 1000 paunda kadar sadece 17 paund masraf baskada bise yok.....1000 paunddan fazlasini bilmiyorum onuda siz ogrenin yaw kolay gelsin....
para transferi için yüksek komisyonlar ödemek zorunda değilsiniz. Aşağıda http://sislermevsimi.blogspot.com/20...eseleleri.html sayfasından bu konu ile ilgili bir alıntı mevcut. Daha fazla ayrıntı için linki tıklayıp siteye gidebilirsiniz.
"...banka hesabınızın -bir İngiliz bankası olduğu için- HSBC'de olması bir zorunluluk değildir. Ancak paranızın orada olmasının şöyle bir avantajı var : Paranızı taşımak veya daha sonra bir İngiliz bankasına transfer ettirmek için uğraşmak zorunda kalmazsınız. Buradan size verilen ATM kartı ile İngiltere'deki HSBC ATMlerinden para çekebilirsiniz. Ben oldukça pratik olduğunu düşündüğüm bu yöntemi kullanmıştım ve hiçbir zorlukta çekmedim. Aynı kart aynı şifre ve nakit İngiliz Pound'u Bu yöntemi kullanmak isteyen arkadaşların dikkat etmesi gereken bir-iki nokta var ki hemen belirteyim :
1) Banka hesabınızın vadesiz TL hesabı olması gerekiyor.
2) Her para çekme işleminde hesabınızdan 1.45 GBP komisyon kesiliyor. Komisyon meselesi yüzünden sık aralıklarla ufak miktarlar çekmemek akıllıca olacaktır diye düşünüyorum."
Acil para transferine ihtiyaç duyarsanız Western Union da kullanabilirsiniz, 10 dakika içerisinde dünyanın her yerine para ulaştıran bir sistem.
Komisyon ücreti (%5) çok yüksek olduğu için işiniz çok acil değilse pek tercih etmenizi önermem ama aciliyet varsa o açıdan çok kullanışlı..
para transferi için yüksek komisyonlar ödemek zorunda değilsiniz. Aşağıda http://sislermevsimi.blogspot.com/20...eseleleri.html sayfasından bu konu ile ilgili bir alıntı mevcut. Daha fazla ayrıntı için linki tıklayıp siteye gidebilirsiniz.
"...banka hesabınızın -bir İngiliz bankası olduğu için- HSBC'de olması bir zorunluluk değildir. Ancak paranızın orada olmasının şöyle bir avantajı var : Paranızı taşımak veya daha sonra bir İngiliz bankasına transfer ettirmek için uğraşmak zorunda kalmazsınız. Buradan size verilen ATM kartı ile İngiltere'deki HSBC ATMlerinden para çekebilirsiniz. Ben oldukça pratik olduğunu düşündüğüm bu yöntemi kullanmıştım ve hiçbir zorlukta çekmedim. Aynı kart aynı şifre ve nakit İngiliz Pound'u Bu yöntemi kullanmak isteyen arkadaşların dikkat etmesi gereken bir-iki nokta var ki hemen belirteyim :
1) Banka hesabınızın vadesiz TL hesabı olması gerekiyor.
2) Her para çekme işleminde hesabınızdan 1.45 GBP komisyon kesiliyor. Komisyon meselesi yüzünden sık aralıklarla ufak miktarlar çekmemek akıllıca olacaktır diye düşünüyorum."
Bununla ilgili bişi sormak istiyorum, hsbc hesabını tr de açtırıp bankamatiğide tr de alıp uk de kullanmak ile mi alakalı senin bu dediğin, yoksa oradamı bir hesap açıyoruz, biraz kafam karıştı...
Türkiye'de vadesiz TL hesabı açtırıyorsun, bankamatik kartınıda Türkiye'den alıyorsun ve oradan pound olarak paranı çekiyorsun. İngilterede hiçbir hesap açtırmıyorsun.