Havadan - Sudan Yukarıdaki kategorilerin hiçbiri uymadı mı? Buraya alalım...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Havadan - Sudan »

Türkçe Öğrenmeye gelen yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye hakkındaki görüşleri

Seçenekler Stil
Alt 17.01.2009   #1
ukvisa2008
Üye

Yazılar: 36
Türkçe Öğrenmeye gelen yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye hakkındaki görüşleri

İstanbul'a gelen yabancı uyruklu öğrencilerin, öğrenim için Türkiye'yi seçmelerinin nedenleri kişiden kişiye değişiyor. Onların Türkler hakkındaki izlenimleri de oldukça olumlu. Rusya'dan İstanbul da Üniversite de öğrenim için gelen Katerina Nikolayeva (1 "Türklerle aramızda hem kültür, hem de dinî açıdan birçok fark var. Meselâ sürekli 'ayıp, günah, yasak' diyen bir Türk'le kesinlikle evlenmek istemem. Ancak eğer onun görüşleri felsefî, dinî ve sosyal bakımdan yüksekse, eğer aramızda anlaşabilecek, birbirimizi seveceksek, değil Türk, bir Afrikalıyla bile evlenirim." diyor.

Peki daha çok hangi ülkelerden öğrenci geliyor?

Daha çok Türki Cumhuriyetlerden, Güney Kore, Çin, Rusya, Ukrayna, Arnavutluk ve Arap ülkelerinden geliyorlar.

Gelen öğrencilerin hepsi eğitim için mi geliyor, yoksa başka amaçları da var mı?

Çoğu eğitim için geliyor. Ancak Türki Cumhuriyetlerden, Afrika'dan ya da Arap ülkelerinden gelenlerin bir kısmı ekonomik kaygıları nedeniyle geliyor. Bazıları da Türkiye'ye, Avrupa'ya geçmek için geliyor. Hatta bir öğrencimiz Arapça-Türkçe sözlük çıkarmak için Türkçe kurslarına katılmıştı; çok da başarılıydı. Rus ve Ukraynalı öğrencilerimiz Türk tarihi, kültürü, yemekleri ve danslarıyla çok yakından ilgileniyor ve büyük bir öğrenme arzusu taşıyorlar. Kore, Rusya ve Ukrayna'dan evlilik sebebiyle Türkiye'ye gelenler de var.

Gonghi M. (Güney Kore-30): İstanbul'a Türkiye ve Türk insanını sevdiğim için geldim.

Elvira S.(Kostarika-37): Türkiye'de iş imkânı bizim ülkemize göre daha fazla. Burada yaşamak için Türkçe bilmem gerekiyordu. Bu nedenle Türkiye'ye geldim. Türk insanı çok iyi, ancak ekonomik kriz nedeniyle biraz asabi. Bunun beraberinde getirdiği birçok sorun bize de yansıyor. Fakat dinlerimiz her ne kadar farklı olsa da bize karşı anlayışlılar.

İskak D.(Kırgızistan-21): Türkiye'de okuyan arkadaşlarım, buranın eğitiminden ve tüm güzelliklerinden bahsettiler; bu da benim hoşuma gitti. Bu nedenle ben de tercihlerim arasında Türkiye'ye yer verdim.

Janna A. (Kırgızistan-23): Çemberlitaş Kız Yurdu'nda kalıyorum ve kaldığım oda arkadaşlarımla hiçbir sorun yaşamıyorum; hatta buradaki Türklerle diyaloğum çok iyidir.

Omar U.(Afrika-23): Şişli'de arkadaşlarımla birlikte kalıyorum ve Türkçe bilmediğim için arkadaş bulmakta çok zorluk çekiyorum.

Ditmir S.(Arnavutluk-21): Mecidiyeköy'de arkadaşlarımla kiralık bir dairede kalıyorum. Ancak ekonomik sıkıntı çekiyoruz.

Katerina N. (Rusya-1: Halkalı'da ailemle birlikte kalıyorum. Aramızdaki kültür farkına rağmen, Türk insanıyla çok iyi anlaşıyorum.

Nurbey Y. (Kırgızistan-20): Kırgızistan'daki eğitim güzel; ancak iş bulma imkânı az. Bu sebeple seçtim ve buradan mezun olduğumda iyi bir işe girebileceğimi düşünüyorum.

Hamısı R.(Tanzania-20): Öğrenci olduğumdan ekonomik sıkıntılar çekiyorum ve Türkçe'yi de iyi konuşamadığımdan buradaki insanlarla diyaloğum pek iyi değil.

Konu ukvisa2008 tarafından (17.01.2009 Saat 15:59 ) değiştirilmiştir.
ukvisa2008 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil