Havadan - Sudan Yukarıdaki kategorilerin hiçbiri uymadı mı? Buraya alalım...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Havadan - Sudan »

Türk Olmanın Zorlukları

Seçenekler Stil
Alt 11.04.2010   #1
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Yazılar: 208
Türk Olmanın Zorlukları

Aslında çok şeydir Türk olmak.Türk olmak,Osmanlı'nın borcunu ödemektir.Hovarda babanın,borçla yaşayan evladı gibi.Kosava'da ve Bosna'da,Batı Trakya'da ve Makedonya'da bilmem kaç asır geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir.Türk olmak, Kıbrıs'ta Kocalı'da,Anadolu'da ve Balkanlarda soykırıma uğrayıp,karşılığında yapmadığın soykırımla suçlanmaktır.Türk olmak,faşist olmaktır,vatanına milletine sahip çıktığında.Türk olmak,demokrat ve çağdaş olmaktır,vatanına,milletine,tarihine sövülürken.Avrupa'da hor görülmek Türk olmaktır.Ataları birçok asır önce Viyana'yı kuşattığı için hoş görülmemektir.Tabii ki sadece kuşatıp,Napolyon gibi bütün Viyanayı yakmadığı için!Türk olmak Selanik'te Pontus anıtının,Viyana'da çiğnenen yeniçeri mimderinin ve Malta'da papazın üstüne bastığı Türk Bayrağı heykelinin önünden geçmektir.Türk olmak zordur,çetindir ve eziyetlidir.Üç kıtadan dönüp,bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir.Sayısız imparatorluklar kurmak Türk olmaktır.Aynı zamanda,sayısız imparatorluk yıkmakta Türk olmaktır.Arabaya kuşulan ilk atın vatanında,ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta,yazının bulunduğu,paranın icat edildiği,her metre karesinden bereket fışkıran bu yurtta,kalkınmak için yabancı sermayeye muhtaç kalmaktır!Türk olmak *****'dan bu yana,Sümerden bu yana serpilerek gelsede,tarihte eski bu topraklarda,bütün zamandan damıtılarak gelen,yüksek değerlerine rağmen,bir haftalık hafızayla yaşamaktır.Doğu Roma'yı da,Batı Roma'yı da yıkıp,yeni Roma olan Avrupa Birliği'ne girmeye çalışmaktır Türk olmak.Türk olmak Mostar'da köprüdür,Kerkük'te kaledir,İstanbul'da kız kulesidir.Anadolu'da buğdaydır,Çukurova'da pamuktur,Ege'de tütün,Karadenizde fındıktır.Trakya'da ayçiçeğidir.Türk olmak.Çanakkale'de ölmektir.Ölmeden önce düşmanına su vermektir Türk olmak.Türk olmak en zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak,en dertli gününde bile her ufunetin,bir şafakta biteceğini bilerek tevekkül göstermektir.Zor iştir,Türk olmak.Türk olmak,Anadolu'da her düşen yağmur damlasına hamd etmek,her çıkan başak için şükretmek,her çıkan isyan için sabretmektir.Türk olmak medeniyetler mezarlığı Anadolu'da dik durabilmektir./ Yazının tümü bir video dan ALINTIDIR.Aslı konulan resim,fotoğraf,gazete küpürleri ile yazıyı daha anlamlı kılmaktadır.Ayrıca bitişinde bir rap müzik başlıyor.İstisnalar kaideyi bozmaz.Kurunun yanında yaş telaş yapmaz.Görülsün alemin...(Dinlemediğim bir müzik türü olduğundan sözlerin gerisini çıkartamadım)Orjinalini buraya yükleyebilecek kadar bilgisayarı kullanamıyorum.Çocuğumun facebookuna gelen bir video.Orjinal adresi bulup yazarını hakkındabilgi verebilecek olana tş. ederim.Sadece okuyanlara hoş vakit geçirmeleri amacıyla paylaşmak istedim.Herkese sevgi ve saygılar.

Konu emine turhanoglu tarafından (11.04.2010 Saat 12:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazıyı yazarken yıldız koymadım,anlamadığım bir sebepten kelime yıldızlı geçiyor.Çanakkalede ki tarihi uygarlığın adı çıkması
emine turhanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.04.2010   #2
chalap
Üye

Yazılar: 71
Güzel paylaşım teşekkürler..
chalap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.04.2010   #3
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Merhaba

Alıntı:
chalap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel paylaşım teşekkürler..
Birşey değil bir iki dk. olsada hoş vakit geçirdiyseniz mutluluk duyarım.
Alt 11.04.2010   #4
chalap
Üye

Türk olmak..

Alıntı:
emine turhanoglu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Birşey değil bir iki dk. olsada hoş vakit geçirdiyseniz mutluluk duyarım.
Paylaşımınız gerçekten çok güzel,çok doğru..
İnternette dolaşırken bir haber kanalı sunucusu'nun ağzından, TÜRK OLMAK..

http://huseyinbeyobasi.blogcu.com/turk-olmak/5831721

Saygılar..
Alt 11.04.2010   #5
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Merhaba

Alıntı:
chalap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Paylaşımınız gerçekten çok güzel,çok doğru..
İnternette dolaşırken bir haber kanalı sunucusu'nun ağzından, TÜRK OLMAK..

http://huseyinbeyobasi.blogcu.com/turk-olmak/5831721

Saygılar..
Verdiğiniz linktende izledim.Sanırım aslı sizin link.Benim daha önce izlediğim link uyarlama olsa gerek.Sizin bulduğunuz daha uzun ve anlamlı.Benim ilk izlediğimde ise kullanılan resim ve slaytlar sözlerle tam olarak çakışıyor.Elinize sağlık araştırıp aslını bulduğunuz için tş.ederim.
Alt 11.04.2010   #6
chalap
Üye

Alıntı:
emine turhanoglu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Verdiğiniz linktende izledim.Sanırım aslı sizin link.Benim daha önce izlediğim link uyarlama olsa gerek.Sizin bulduğunuz daha uzun ve anlamlı.Benim ilk izlediğimde ise kullanılan resim ve slaytlar sözlerle tam olarak çakışıyor.Elinize sağlık araştırıp aslını bulduğunuz için tş.ederim.
Siz bu yazıyı facebook'daki bir video'dan almıştınız sanırım?Facebook'da paylaşılan bir çok yazı veya video'da orijinali'nin üzerinde oynama yapılıyor.. Bir çok kez şahit oldum..Yazılar arasında belirgin farklılıklar var..Rica ederim umarım benim link yararlı olmuştur..

Seçenekler
Stil