Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

TURISTLIK VIZE VARKEN OGRENCI VIZESI ALABILIRMIYIM?

Seçenekler Stil
Alt 16.04.2007   #1
demis35
Çaylak Üye

Yazılar: 15
TURISTLIK VIZE VARKEN OGRENCI VIZESI ALABILIRMIYIM?

SLMLAR BEN SUAN LONDRADAYIM.3 HAFTA ONCE TURIST VIZESIYLE GELDIM.AMA BURDA 1YIL DIL OKULUNA GITMEK ISTIYORUM.BUNUN ICIN TEKRAR TURKIYEYE DONUP VIZE ALMAM GEREKIYORMUS.ACABA VIZEYE BASVURURKEN BIR SORUN CIKAR MI?VIZE SIMDI MI BASVURUYUM YOKSA TURSITLIK VIZEM BITTIKTEN SONRA MI?BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM...
demis35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.04.2007   #2
lt7368
Çaylak Üye

Yazılar: 17
slm arkadasım

oncelıkle turıst vızesı almıs olman senın ıcın artı puandır.

a- turıst vızesı hıc bır sekılde baska vızeye cevrılemez londrada. degıstırmek ıstıyorsan yenıden basvuru yapman gerekır tr-den.
b - tekrar basvuru yapmak ıcın turıst vızesının bıtmıs olup olmaması onemlı degıl ama tekrar vıze basvurusu yapmak ıstersen vıze bıtmeden ulkeyı terkedıp terketmedıgıne bakılır.
c- turıst vızesının hıc bır getırısı yok ama ogrencı vızesının avantajları cok o yuzden almak bıraz daha zordur.
d- eger nıyetın basvurmaksa madem uk desın ozaman kayıt belgelerını kendın al kı nasıl aldın parayı nasıl yatırdın sorularına cevap veresın cunku uk dekı yakınların sana dez avantaj olabılır bu basvuruda.bır de ıngılızce ogrenmek senın ıcın nıye onemlı onuda soracaklar mutlaka. ıyı bır sebebın olsa ıyı olur.
ıyı sanslar
lt - london
lt7368 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2007   #3
serhatyetim
Çaylak Üye

Yazılar: 4
serhat

benim ayni sorun benim arkadasimdada vardi geri dondu turkiyeye bu mantikla donus odonuss
serhatyetim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2007   #4
demis35
Çaylak Üye

Yazılar: 15
ben aldim ama 2 hafta oldu geleli
demis35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2007   #5
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
Bu soruyu doğrudan Homeoffice'e sordum gecenlerde.

Aldığım cevap tam olarak şu: "Eğer kişinin katılacağı kursun süresi 6 aydan kısaysa ve vize süresi bitmeden önce kurs bitiyorsa öğrenci vizesi almasına gerek yok, turist vizesi yeterlidir. Eğer kursun toplam süresi 6 aydan uzunsa ülkesine dönüp öğrenci vizesi alması doğru olur"

En yetkili ağızdan durum bu şekilde açıklandı.
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008   #6
frankymon
Üye

Yazılar: 75
arkadaslar ben lise mezunu yum manchesterda uniye gitmek istiyoorum once coleje gitmek zorundamıyım yoksa dogrudan uniye gidebiliyormuyum?? cvlarınzı bekliorum tesk
frankymon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil