merhaba benim ablam yaklaşık 14 yıldır ingilterede yaşıyor geçen aylarda kendisi beni ingiltereye turist olarak götürmek için 5 yıllık pasaport çıkartmamı istedi pasaportu çıkardıktan sonra bana eniştem kendi adına bir davetiye mektubu gönderdi bu mektup ile birlikte kendi pasaportunun fotokopisi banka hesapları kendine ait evinin olduğuna dair belgeler de vardı ancak yaptığım araştırmalarda ingiltereye gidebilmek için sadece davet eden kişinin maddi durumunun iyi olması yeterli olmuyormuş gidecek kişininde turist vizesi alarak gideceği için maddi durumunu ispat etmesi gerekliymiş maddi olarak kendime ait ne bir araba nede bir mülk var banakada yüksek meblağlarda bir hesabımda yok dedikki hesabımıza para yatıralım bu seferde bu parayı bir kerede nereden yatırdın diye sormazlarmı derler düşüncesi ile bu teklifte bana sıcak gelmedi bundan ötürü bende pasaportuma red mührü vurulmasından korktuğum için herhangi bir başvuruda bulunamadım ve şu süreçte ne yapacağımıda bilemiyorum bana bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarım yardımcı olmasını diliyorum şimdiden ilginiz için teşekkürler
öncelikle o kadar endişe etme diyeyim sana.. ayrıca red alsanda pasaportuna ilk seferde bildiğim kadarıyla red basmıyorlar...
vize için yapacaklarına gelince.. pasaportu almıssın.. al eline bir VAF1 formu iyice oku ve doldur.. sonra kontrol formlarından aile ziyareti olan formuda doldur.. bunları elçiliğin sitesinden bulabilirsin.. zaten bunları doldurduğun zaman bi çok soru cevaplanmış oluyor..
şimdi kaç yaşındasın.. eğitimin durmun.. işin vs.. gibi bilgileri bilmeden birşey söylemek doğru olmaz.. aile bilgilerinde çok önemli..
ablam orada diyorsun.. ablanın nasıl gittiği.. nasıl evlendiği.. eğer bunlar yasal yollardan yapılmış ise endişelenecek hiçbir şey yok..
sende başvur vizeni alırsın..
bankada para.. kendi üstüne mal mülk önemli tabii ama bunlar tamamen seni buraya bağlayan unsurlar olarak değerlendirilir..
gidiş amacın çok önemli ve verdiğin bilgilerdeki tutarlılık..
degerli arkadasim yakin ilgin icin tesekkur ederim bana gonderecegin mesajda bana kendini de tanitirsan cok memnun olurum ben 24 yasindayim 2001 yili lise mezunuyum anadolu universitesi acikogretim fakultesine devam ettim isede ertesi yil ayrildim askerden geleli yaklasik yedi ay olucak ve geldigimden beri duzenli bir is bulup calisamadim suan hala issizim babam vefat etti kendimize ait 4 evimiz var birinde kendimiz oturuyoruz diger 3 evimiz kirada ayrica annem ve kardeslerim babamin emekli maasindan faydalaniyorlar ve annemin adina bankada yaklasik 6 ile 7 milyar arasi bir para var
ablam ve enistem turkiyede evlendiler sonra enistem kacak yollardan almanyaya almanya uzerinden de ingiltereye gitti yaklasik 1.5 yil sonra ayni yollardan ablam ingiltereye gitti 2004 yilina kadar orada kacak olarak kaldilar 2004 yilinda cikan af yasasindan yararlanarak hem oturma hemde calisma izni aldilar ayni yil ingiltere vatandasi olmaya hak kazandilar ve resmi olarak 2004 yilindan beri her yil yasal yollardan turkiyeye gelip gidiyorlar hatta gecen ay ablam bir akraba ziyareti icin belcikaya gidip gelmis maddi olarak durumlari iyi ben oraya gercekten eger gidebilir isem turist olarak gitmek istiyorum baska bir amacim yok cunku annem yasli ve hasta bir insan onu yanliz birakmak istemiyorum ilgini ve yararli bilgilerini ve tavsiyelerini bekliyorum hoscakal
arkadaşımın durumun biraz sıradışı.. vize için zaten birşey söylemek zor.. hele ki senin gibi bir durumda daha belirsiz.. ama ben yine de kendine güven ve başvur derim.. kaybedecek birşeyin yok..
kira gelirimiz var diyorsun bunlar bir artı.. işsiz olman en büyük dezavantaj.. bana sorarsan yaza kadar bulabilirsen bir iş bul.. yaza kadar çalış.. sigortan yatsın.. yazın başvurursun.. verdiğin bilgilerde seninde kaçma ihtimalin çok yüksek görünüyor.. burada işin yok.. düzenli bir gelirin yok.. yaşın genç.. askerden gelmişsin senin burada kalmana neden görünmüyor.. sende durumu böyle düşün.. söylediğin gibi belki sadece tatil için gideceksin ama.. mevcut durumda geri gelmeme riskin çok yüksek.. bu söylediklerim moralini bozmasın.. ama biraz daha kendine zaman tanı derim.. zaten ablanlar oradaymış.. istediğin zaman gidebilirsin..